Wladimir_K 29,723 Posted March 10, 2019 Author Share Posted March 10, 2019 7 минут назад, Укроп сказал: Я взагалі не вірю що якісь із смужок працюють на 21-22 день. Від сили 10 днів, і не має різниці чи то варофлу, чи то варостоп,чи то маврік. Я роблю так. 10 днів постояли, витягую, і ставлю свіжі знову на 10 днів. Я Ви осінню перевірте, у нас є форумчани, які перевіряють і вже не перший рік, по Варостопу на 21 день осип присутня і це в період обробки під осінь дуже важливо. Чи інструкцію 35-42 дні пишуть аби рахувалося, що для Варофлу, що для Варостопу. А ви ягування препарату раніше 21 дня, якщо в інструкції пише 35, мені взагалі важко пояснити. Quote Link to post Share on other sites
Ворон 4,476 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 7 хвилин тому, Укроп сказав: Я взагалі не вірю що якісь із смужок працюють на 21-22 день. Від сили 10 днів, і не має різниці чи то варофлу, чи то варостоп,чи то маврік. Я роблю так. 10 днів постояли, витягую, і ставлю свіжі знову на 10 днів. Від полосок відказався повністю,вся обробка робиться гарматою "Варомор". Quote Link to post Share on other sites
Укроп 12,203 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 59 минут назад, Wladimir_K сказал: Я Ви осінню перевірте, у нас є форумчани, які перевіряють і вже не перший рік, по Варостопу на 21 день осип присутня і це в період обробки під осінь дуже важливо. Чи інструкцію 35-42 дні пишуть аби рахувалося, що для Варофлу, що для Варостопу. А ви ягування препарату раніше 21 дня, якщо в інструкції пише 35, мені взагалі важко пояснити. Я трохи не так висловився. Перші витягую після 10 днів, другі стоять до самих холодів коли вже бджоли збираються в клуб, і коли формую гнізда в зиму, тоді і витягую. Але не вірю що вони працюють більше 10 днів 59 минут назад, Ворон сказал: Від полосок відказався повністю,вся обробка робиться гарматою "Варомор". Смужки хороша річ. Варостоп, варофлу, працюють добре. Теж раніше не вірив. Але коли зпробував, то думку свою змінив Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,723 Posted March 10, 2019 Author Share Posted March 10, 2019 1 минуту назад, Укроп сказал: Я трохи не так висловився. Перші витягую після 10 днів, другі стоять до самих холодів коли вже бджоли збираються в клуб, і коли формую гнізда в зиму, тоді і витягую. Але не вірю що вони працюють більше 10 днів Поясніть ефективність полосок, які діють 10 днів на початку серпня, при середній закліщеності на пасіці. Quote Link to post Share on other sites
Укроп 12,203 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 2 минуты назад, Wladimir_K сказал: Поясніть ефективність полосок, які діють 10 днів на початку серпня, при середній закліщеності на пасіці. Може вони і діють довше?, Але не так ефективно як в перші десять днів. Щоб бути впевненним, то ліпше я через 10 днів поставлю знову. Я так роблю, і це не говоре про те щоб всі так робили. Можливо що я і не правильно щось роблю? Але я роблю так 1 Quote Link to post Share on other sites
Ворон 4,476 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 14 хвилини тому, Укроп сказав: Я трохи не так висловився. Перші витягую після 10 днів, другі стоять до самих холодів коли вже бджоли збираються в клуб, і коли формую гнізда в зиму, тоді і витягую. Але не вірю що вони працюють більше 10 днів Смужки хороша річ. Варостоп, варофлу, працюють добре. Теж раніше не вірив. Але коли зпробував, то думку свою змінив Варостоп і варотом чергував через рік,+біпін як завершальна обробка,але три роки тому при обробці варотомом з 50 сімей,весною нарахував тільки три,це вже було забагато нервів як для мене,купив варомор,і до нього імпортну хімію,немаю я зайвих грошей і нервів на відновленя пасіки,вибр в кожного свій. Quote Link to post Share on other sites
shersand 7,300 Posted March 10, 2019 Share Posted March 10, 2019 1 час назад, Укроп сказал: Може вони і діють довше?, Але не так ефективно як в перші десять днів. Щоб бути впевненним, то ліпше я через 10 днів поставлю знову. Я так роблю, і це не говоре про те щоб всі так робили. Можливо що я і не правильно щось роблю? Але я роблю так В начале 90-х был у меня один знакомый, в то время содержал около 30 ульев и выступал для меня в качестве наставника по пчеловодству, правда чаще всего все сводилось к тому, чтобы продать мне пару ульев, подождать пока они у меня не перезимуют и на следующий сезон продать следующую партию , такой был своеобразный подход к этому делу, но речь не о том. Дочь его тогда каким-то образом умудрилась выйти замуж за немца и жила в Германии (тоже была занятная история - уехала по туристической путевке в Турцию и лет на семь пропала, родители её практически похоронили, а потом вдруг всплыла в Германии , ну наверное был такой бизнесплан ). Зная об отцовских пчелах, прислала она ему несколько упаковок байварола по неслыханным по тем временам для нас деньгам, так он его ставил в ульи, через три недели вынимал пластины и складывал в трехлитровую банку, и так три сезона подряд - потому что срок годности на упаковке был трехгодичный указан. А вы про 20 дней не уверены... 1 9 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,723 Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 По Варостопу є нова партія 031118, дата виробництва 11.2018 р. термін придатності до 11.2020 р. Ціна без змін. 1 Quote Link to post Share on other sites
Владимир Иванович 425 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 В 10.03.2019 в 19:33, shersand сказал: так он его ставил в ульи, через три недели вынимал пластины и складывал в трехлитровую банку, и так три сезона подряд - потому что срок годности на упаковке был трехгодичный указан. А вы про 20 дней не уверены... А якщо без іронії , то так було написано в інструкції . Сам користувався Байваролом , коли мав три сім"ї бджіл . Дуже хороший препарат , але ціна і ще не сподобалось , що його у вулику крутить і бджоли цого приклеюють до рамок. Quote Link to post Share on other sites
shersand 7,300 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 (edited) 9 минут назад, Владимир Иванович сказал: А якщо без іронії , то так було написано в інструкції . Сам користувався Байваролом , коли мав три сім"ї бджіл . Дуже хороший препарат , але ціна і ще не сподобалось , що його у вулику крутить і бджоли цого приклеюють до рамок. Там инструкция была на немецком - кроме даты никто ничего прочитать не мог , но с клещем проблем небыло. Edited March 11, 2019 by shersand Quote Link to post Share on other sites
Владимир Иванович 425 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 1 минуту назад, shersand сказал: Там инструкция была на немецком - кроме даты никто ничего прочитать не мог В тому , що користувався я інструкція була російською , і там дійсно було написано про те , що післа використання загерметизувати і можна використати на наступний рік ( банка там теж згадувалась ). До речі тоді ще інструкція ще публікувалась в журналах по бджільництву можливо він там прочитав. 1 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,723 Posted March 11, 2019 Author Share Posted March 11, 2019 2 минуты назад, Владимир Иванович сказал: В тому , що користувався я інструкція була російською , і там дійсно було написано про те , що післа використання загерметизувати і можна використати на наступний рік ( банка там теж згадувалась ). До речі тоді ще інструкція ще публікувалась в журналах по бджільництву можливо він там прочитав. Впевнений, що то творчість "українських метрів". Розпакували, використали, утилізували. По Варостопу у мене недавно те ж була розповідь про такого "пасічника-спеціаліста". Quote Link to post Share on other sites
Владимир Иванович 425 Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 2 минуты назад, Wladimir_K сказал: Впевнений, що то творчість "українських метрів". Розрахували, використали, утилізували. Можливо так і було Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,723 Posted March 13, 2019 Author Share Posted March 13, 2019 Сертифікат якості на нову партію Варостопу, яка є в наявності. Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,723 Posted March 13, 2019 Author Share Posted March 13, 2019 Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,723 Posted March 14, 2019 Author Share Posted March 14, 2019 По Варостопу і Варофлу всі замовлення відправив. Старався СМС всім відправити крім посилок на Укрпошту. До кого не дійшов номер декларації або пропустив прохання нагадати. Quote Link to post Share on other sites
kutuz-sania 6 Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 (edited) Есть свежие полоски Варостоп и какая цена? Edited March 15, 2019 by kutuz-sania Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,723 Posted March 15, 2019 Author Share Posted March 15, 2019 1 час назад, kutuz-sania сказал: Есть свежие полоски Варостоп и какая цена? Ціна 106 грн. за упаковку, Партія 031118, вироблено 11.18, завезено в березні 2019 р. в Україні, термін придатності 2 роки, це найсвіжіші партії, які продають до серпня місяця, а вже в липні-серпні привозять партії вироблені в травні-червні, так було останні роки. 2 Quote Link to post Share on other sites
РУТ-61 644 Posted March 15, 2019 Share Posted March 15, 2019 Яка ціна ВАРОФЛУ зараз?,потрібно 15уп. Quote Link to post Share on other sites
Wladimir_K 29,723 Posted March 16, 2019 Author Share Posted March 16, 2019 9 часов назад, РУТ-61 сказал: Яка ціна ВАРОФЛУ зараз?,потрібно 15уп. Ціна без змін на Варофлу 32 грн. за упаковку. Quote Link to post Share on other sites
Anatolievich 278 Posted March 16, 2019 Share Posted March 16, 2019 полоски отримав !дякую 1 Quote Link to post Share on other sites
Dimass 288 Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 Спасибо,полоски получил в течении четырех дней,рекомендую))). 1 Quote Link to post Share on other sites
leon525 1 Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 Варостоп отримав , як і в 2018 році все добре, дякую. 1 Quote Link to post Share on other sites
mixaskm 4,153 Posted March 20, 2019 Share Posted March 20, 2019 В 06.03.2019 в 18:28, Wladimir_K сказал: Реєстраційне посвідчення. А хтось мене запевнював у Фейзбуку що на Варофлу нема ні яких документів))))))))))) Ай яяй ))))))) Ставил в прошлом году Варофлу после Варостопа клещь не сипался, когда без Варостопа сыпется. У знакомого сильная заклещеваность была говорил на 20 день тоже сыпался от Варофлу, сам не проверял. Quote Link to post Share on other sites
САХНЮК 4,536 Posted March 21, 2019 Share Posted March 21, 2019 Отримав Варофлу і 17.03 поставив у сім'ї, вибрав три вулика для перевірки, сьогодні перевірив впало чотири - п'ять кліщів у кожній сім'ї ( восени обробляв Варостопом), знаючи які "пасІчнИки" живуть поблизу вирішив обробити весною.. Р.С. в іншій темі розповім про одного пасічника який живе поблизу і не слухає порад.. 1 1 Quote Link to post Share on other sites