Николай S Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 13 минуты назад, практик сказал: ........результат из зимувавшой сімі 66кг отримав плюс удвойів пасику НЕ знаючи Вашої медоносної бази судити про результат складно .....як на мене то більш цікаво буде знати результати Бакфасту у порівнянні з " карника австрийка запліднена пешец і на оборот матка пешец заплиднена трутнем австрийк..." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
практик Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 3 минуты назад, Николай13 сказал: НЕ знаючи Вашої медоносної бази судити про результат складно .....як на мене то більш цікаво буде знати результати Бакфасту у порівнянні з " карника австрийка запліднена пешец і на оборот матка пешец заплиднена трутнем австрийк..." у мене пасіка нікуди не перевозиця із 30 сімей накачав 2000кг в прошлу зиму пропало 35 із за кліща вароа почав оброблять дим -пушкой і біпін заряжав той шо мае вміст темолу так як темол нерозчиняеця в керасині .у апрелі був у відряджені заказав 30 маток карпатки плус отримав вид Артема і повиводив від них дочок и того в зиму пішло 75 сімей сімйі вшли по 3 рамки і 15 травня я змог попасти на пасику це е результат из зимувавшой сімі 66кг отримав плюс удвойів пасику 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
практик Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 мене теж цикавить ці комбінаціі перезимуем у травни напишу результат. а ще хочу вийти на німців і прям від них взять плем материал Томас Рупеел.АндерссаПетера .Манфреда Дикмана и от Рауша Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 6 минут назад, практик сказал: мене теж цикавить ці комбінаціі перезимуем у травни напишу результат. а ще хочу вийти на німців і прям від них взять плем материал Томас Рупеел.АндерссаПетера .Манфреда Дикмана и от Рауша 6 минут назад, практик сказал: В травні Ви зможете поділитись результатами зимовки, весняним стартом, але більшу частитну показників можна буде взнати лише пісьля ГВ 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 а ще карпатка від Дочинця (пакети) в мелітополі дали результат рекорд 150кг.... так що мірятися в кого .... немає змісту бо значну роль грає саме медоносна база. Практик можна коротко про маток ШО , як прийняли, як сіяли , як наростились ? Які недоліки по роботі маток можливо були ? чи були спроби тихої зміни ? можна приват чи тут. 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
практик Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Вші матка 21МАА пішла в зиму на 5 рамках а дочки на 3рамках причини не знаю чому так у мене вийшло .У мене матка 3 роки виповнилось отводок у кинці червня зробив теж пішла на 5 рамках в зиму і дочка від ней пішла на 5 рамках а літом из дочки відкачав 36 рамки дадан меду .карніки теж пішли слабенькі на 4-5 рамках осінь була засушлива мало пилку розвиток поганий був така моя думка .а далі буде як перезимують 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
практик Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Тиху зміну карника хотіла зробить у бакфаст такого небуло .пробував бакфаст ф1 прям у симю підсадив утром а у вечери випустив і ниякой тихой заміни у бакфаста прийом супер . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
практик Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 кто подскажет как найти Доктор- би на форуме может есть телефон нужно физ- роствор заказать у него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 52 минуты назад, Паланочка сказал: .....можна коротко про маток ШО , як прийняли, як сіяли , як наростились ? Які недоліки по роботі маток можливо були ? чи були спроби тихої зміни ? .... В мене збірні відводки Бакфасту(других вже не тримаю) прийняли Ваших іошок на відмінно, сіяти почали відразу і дещо інтенсивніше ніж власні молоді матки, спроб заміни не було, в зиму пішли на 6 рамках, що на рівні цьогорічної середньостатистичної сили сім"ї по пасіці. Серпень- вересень теж відчувалась нестача білкового корму, тому сильнішими пішли лише ті, що мали більший липневий "Золотий запас" 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 10 час назад, SergK сказал: Пропоную Модераторам добавити в профіль користувача інформацію про медозбір на сім'ю в середньому по пасіці. И передать все данные в налоговую инспекцию .Пусть займутся 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 6 часов назад, практик сказал: кто подскажет как найти Доктор- би на форуме может есть телефон нужно физ- роствор заказать у него. Може спробувати у приват написати ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
практик Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 8 часов назад, практик сказал: Ваші матка 21МАА пішла в зиму на 5 рамках а дочки на 3рамках причини не знаю чому так у мене вийшло .У мене матка 3 роки виповнилось отводок у кинці червня зробив теж пішла на 5 рамках в зиму і дочка від ней пішла на 5 рамках а літом из дочки відкачав 36 рамки дадан меду .карніки теж пішли слабенькі на 4-5 рамках осінь була засушлива мало пилку розвиток поганий був така моя думка .а далі буде як перезимують Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
realto Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 8 часов назад, практик сказал: кто подскажет как найти Доктор- би на форуме может есть телефон нужно физ- роствор заказать у него. фізроствор також в будьякій аптеці продається, чи це якийсь особливий? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
практик Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 совершено разные рецепты приготовления без химика не обойтись и не хочеца експеременты делать лутьше взять у провереного на практеке. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергiй Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 13 часа назад, Владимир Татомир сказал: Необходимо понимать и начинающим и более опытным пчеловодам, которые хотят попробовать новые породы, в том числе и бакфаст, что купив матку, манна медовая в улей сыпаться не будет, есть еще и технологии пчеловождения и местные условия. В процессе пчеловождения не валить все на матковода, а анализировать объективно все действия. Щоб так писати, потрібно самому бути еталоном у бджільництві. 11 час назад, Владимир Татомир сказал: Что это даст?Год на год не приходится.В среднем по пасеке в 2014году 30 кг., в 2015 году 50 кг., отдельные семьи, две бакфаста и одна карпатка до 100 кг. Тому я і написав про середній медосбір з сім'ї, щоб по профілю пасічника було видно чого Він вже досяг у бджільництві і чи варто прислухатися до його порад. Три сім'ї на пасіці погоди не роблять. При цьому варто звертати увагу звідки пасічник, тоб то які в нього можливості по медоносній базі. 3 часа назад, Мико сказал: И передать все данные в налоговую инспекцию .Пусть займутся Якщо так боїтесь налогової, то не вказуйте реальну кількість бджолосімей. Хоча я думаю їм зараз не до Вас. У них іде скорочення і вони і так нічого не встигають робити, та мабуть за таку зарплату і нехочуть. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергiй Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 11 час назад, Николай13 сказал: Согласен, думаю , что если мы начнём выкладывать инфу о результатах испытаний разных линий Бакфаста и указывать лидеров то это поможет не только с выбором для новичков, а и мы сами будем видеть насколько совпадают результаты по одной линии в разных регионах. А в конечном результате и матководы имея обратную связь будут знать от каких маток потомство показивает лучшие ХПП. В прошлом сезоне испытывал зимовалых внучек В235 (JG) В33(ВZF) В43 ( SL) В54 (SL) ,по моим результатам лидерство родословных линий согласно очерёдности записи Залишилось лише написати у кого Ви їх взяли , вказати прізвище ініціали і телефон і мету створення даної теми частково буде досягнуто. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергiй Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 10 час назад, практик сказал: у мене пасіка нікуди не перевозиця із 30 сімей накачав 2000кг в прошлу зиму пропало 35 із за кліща вароа почав оброблять дим -пушкой і біпін заряжав той шо мае вміст темолу так як темол нерозчиняеця в керасині Вишли силой по 3 рамки із зими.у апрелі був у відряджені попав на пасику 15 травня заказав 30 маток карпатки плус отримав вид Артема і повиводив від них дочок и того в зиму пішло 75 сімей і це е результат из зимувавшой сімі 66кг отримав плюс удвойів пасику Вітаю, перша людина, яка конкретним повідомленння відгукнулася на ідею створення даної теми, дякую. Ще залишилося для тих хто незнає (хто впреше на форумі) вказати хто такий Артем і його телефон. Sanich и ДобровоЛ поставили лайки (Нравится) - це значить, що вони брали конкретно цих маток чи конкретно у цього матковода. Тепер любий користувач цього форуму, якщо захоче, може послати особисте повідомлення цим користувачам і вияснити деталі, які цікавлять по цим маткам чи матководу. Так я бачу ідею створення даної теми. Ніяких коментарів до повідомлень давати не потрібно. Тільки добавляння конкретних з прізвищами матководів або конкретних ліній маток з прізвищами матководів. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
К. А. Е. Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 А судьи кто? Интересная тема.Это получается те пчеловоды,которые не могут себе вывести маток будут экспертами у матководов.А мы точно той дорогой идем?.Или это будет наше,свое ноу хау? 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
практик Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Артем на форуми пидпысан как ПАЛАНОЧКА Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 9 часов назад, практик сказал: кто подскажет как найти Доктор- би на форуме может есть телефон нужно физ- роствор заказать у него. 23 часа назад, DrBee сказал: Как и было обещано, начинаю приём предзаказов на навески для приготовления растворов для ИОМ. Предварительные цены (если ситуация значительно не изменится) - 60 грн за ТРИС-бубер (при общем заказе от 100 шт); 65 грн (при общем заказе от 50 шт); 50 грн за КИЕВ-буфер. Заказы прошу оформлять в личке или по телефону (0678108168; 0991264960). За одно прошу сделать предварительный заказ на микрофильтры. Прошлый раз удалось коллективно закупить поштучно, хотя это было и есть редкость, обычно такой товар продаётся упаковкой. Посему рекомендую тем, кому срочно фильтры не нужны, но в обозримом будущем понадобятся, обдумать ситуацию и сделать заказ. из темы Инструментальное осеменение.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Мико Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 27 минуты назад, SergK сказал: не вказуйте реальну кількість бджолосімей. Та iм начхати на нашу реальнiсть .занадто мiлко ми плаваемо, бджолярi от тiльки не треба вилазити з меж 100 неоподатковуванних мiнiмумiв ,хоб не платити податок з надлишкiв Бо бджiльництво не обкладаеться податком 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергiй Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 10 час назад, Паланочка сказал: а ще карпатка від Дочинця (пакети) в мелітополі дали результат рекорд 150кг.... так що мірятися в кого .... немає змісту бо значну роль грає саме медоносна база. Практик можна коротко про маток ШО , як прийняли, як сіяли , як наростились ? Які недоліки по роботі маток можливо були ? чи були спроби тихої зміни ? можна приват чи тут. Дякую, Артеме, що Ви теж відгукнулися на ідею створення даної теми. По Карпатці можна було б створити окрему тему "Матководи КАРПАТКА" Цікаво Sergei 08, андрейКАЕ, Мико, Николай13, ДобровоЛ чи всі з вас брали у Дочинця маток? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Николай S Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 26 минуты назад, андрейКАЕ сказал: А судьи кто? Интересная тема.Это получается те пчеловоды,которые не могут себе вывести маток будут экспертами у матководов.А мы точно той дорогой идем?.Или это будет наше,свое ноу хау? И я о том же.... гораздо правельне писать о особенностях каждой родословной линии, это более полезная инфа и её надо выкладывать, систематизировать в маштабе например у меня результаты по внучкам В235 (JG) В33(ВZF) В43 ( SL)имеют не очень большую разницу, к примеру В33(ВZF) ф2 отстает от лидера только по несколько большей агресивности пчелы после откачки, это обьективний фактор так как облёт внучек был на трутневом фоне УС. А вот В43 ( SL) немного отстала с весенним стартом, в результате медосбор слабее на 5кг на круг, не исключено что не всё учёл, они не спешили выкидать мед от гнезда после откачки, это настораживало но в итоге при равных условиях пошли в зиму более сильными, на 2 рамки больше пчелы. В результате все три линии достойны внимания и по одному сезону судить не буду, далее сравнивать буду с свежим пополнением. Основным плюсом выше указаных линий считаю отсутствие разброса по показателям внутри самой линии, то есть результаты сестёр и их дочек практически одинаковые, что нельзя сказать о В54(SL) там разница между 10 сёстрами очень большая, но на это тоже есть причины и матковод (SL) к ним не имеет отношения 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Паланочка Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Только что, SergK сказал: Дякую, Артеме, що Ви теж відгукнулися на ідею створення даної теми. Я просто слідкую, що далі буде Якщо хочете знати мою думку , можливості теми не дадуть реальної картини. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Сергiй Posted January 2, 2016 Author Share Posted January 2, 2016 Только что, Паланочка сказал: Я просто слідкую, що далі буде Якщо хочете знати мою думку , можливості теми не дадуть реальної картини. Хочеться побачити хоч якусь картину. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts