Шалычев Сергей Posted April 3, 2010 Share Posted April 3, 2010 Если поилку выставить до облета, то никаких проблем не будет. Особенно это актуально для поилки с соленой водой, если не хотите, чтобы ваши пчелы лазили по соседским туалетам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT-R.v-12 Posted April 4, 2010 Share Posted April 4, 2010 Из собственных наблюдений. Охотнее всего пчелы берут талую воду, далее -дождевую, ну а потом прочую более мягкую и при их отсутствии ту, которая есть в наличии. Кипяченую воду считаю возможным давать пчелам только в составе сиропов. Согласен. Если воду заморозить а потом дать от таить , количество нитратов в воде уменьшается в несколько раз. Но мы часто выбираем не то что лучше, а то что проще и быстрее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
telesvit Posted April 5, 2010 Share Posted April 5, 2010 САНЫЧ спасбо. Подскажыте почему не хотят брать воду с поилок ? рядом бочка сочит от ту да берут . Для чево подсоливют воду ? спасибо ВСХ С 1 МАЯ погода канешно не маевская +6 Не приучины к поилке .Во время облета поилка былая сухая. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ura Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Сегодня установил летковые поилки с водой с кобальтом - пьют Расскажите по подробней как сделали летковые поилки Просто купив ось такі - коштують 2,50грн. Ставил одно время такие сверху на ульи днём нечего за ночь замерзают пока оттают полдня. Использую потолочные. Вода мёрзло талая (конечно подогретая) заготавливаю зимой в чстых пластиковых бутылках благо этого добра хватает. Насчёт солей добавляю в сыту сироп хвойный экстракт по чучуть. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrovych61 Posted December 10, 2010 Share Posted December 10, 2010 Вода мёрзло талая (конечно подогретая) заготавливаю зимой в чстых пластиковых бутылках благо этого добра хватает. ← А не псується? І на скільки вистачає для Вашої кількості вуликів? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ura Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Вода мёрзло талая (конечно подогретая) заготавливаю зимой в чстых пластиковых бутылках благо этого добра хватает. ? А не псується? І на скільки вистачає для Вашої кількості вуликів? Не псується. Хрещеньска ж не псуеться? Хто захоче топити сніг з емальованого відра снігу виходить 3-ох літрова банка води. Краще підчас відлигі набирати з стріхі. Є осад, використовую відстояну без осаду. Також використовую толу та дощову воду при перетопці сушнини на віск. Зтерігаю в затінку, при бажанні можна замерзлу воду (в пляшках) зберігати в купі тирси, січки, соломи, тривалий час не розмерзається, потім скшлькі потрібно витяг вніс в тепло розігрів, але повторюю при бажанні. Хто має ошманника може якщо потрібно при відлизі зберегти температуру в ошманнику (охолдити повітря) внести всередину замерзлу в пляшках воду. Температура падає вологість не підвищуєтья. Післля похолодання знову винисти на зовні. А скількі ваши бджоли випивають весною води, скількі губиться при вильтах за водою? Використовую внуривуликові напувалки. Мені не тяжко, я з бджолами відпочиваю. Link to comment Share on other sites More sharing options...
дед Коля Posted January 3, 2011 Share Posted January 3, 2011 Если небольшая любительская пасека и У Вас или Ваших соседей не берут воду из поилок, а берут из соседских бочек( где тонут сотнями) или тем более инфекция (не дай бог)- ставлю индивидуальные поилки в 3-5 см. от летка (т.е. под носом). В землю забивается брусок ,на него сверху горизонтально прибивается дощечка или кусочек толстой фанеры(2-3 дм2),горизонтальная площадка опирается на прилетку и на брусок с другой стороны.На эту площадку ставится фабричная поилка с 1-о литровой банкой(можно использовать пластмассовую тару от "болванок" ДВД дисков, которые на 10 шт)..1 л. воды хватает на неделю в июле. Были случаи с колес ,поилок с капельницей по доске не брали, а с вышеназванной на 2-й день и массово. Пч. воровства из-за этих поилок не наблюдал до заморозков. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Вже 3-й сезон як тримаю бджіл і ніколи бджолам води ніякої не давав. Якщо я почну їм давати воду, то скажіть мені що зміниться? Може більше меду принесуть, чи розплоду більше виростять? Чи є ще тут люди, які зовсім не дають бджолам воду? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladimir_K Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Чи є ще тут люди, які зовсім не дають бджолам воду? ? Крім короткого весняного періоду. І то з цього ефекту небагато. Просто у тих місцях де кочую води і так кругом достатньо. Один раз бджоли у мене потребували води літом, це 3 роки назад коли було досить посушливо. Буває стоїмо групою сусіди ставлять воду, але бджоли на поїлках 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pr1zZ Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Якщо я почну їм давати воду, то скажіть мені що зміниться? ? В Степях Украины, бывало и по 100 л в день выпивала пасека. Где-то примерно по 1л в день на семью приходилось. Часть конечно-же испарялась Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Чи є ще тут люди, які зовсім не дають бджолам воду? ? Крім короткого весняного періоду. І то з цього ефекту небагато. Просто у тих місцях де кочую води і так кругом достатньо. Один раз бджоли у мене потребували води літом, це 3 роки назад коли було досить посушливо. Буває стоїмо групою сусіди ставлять воду, але бджоли на поїлках 0. Можете уточнити, весняний період це коли? І як ви визначили, що ваші бджоли потребують воду? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Черкасець Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Можете уточнити, весняний період це коли? І як ви визначили, що ваші бджоли потребують воду? Якщо іде гарний взяток бджіл на поїлці дуже мало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Поїлка потрібна для того, щоб бджоли не сиділи на криниці, басейні і умивальниках у вас і в сусідів. це як мінімум. Про гноярки я промовчу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Поїлка потрібна для того, щоб бджоли не сиділи на криниці, басейні і умивальниках у вас і в сусідів. це як мінімум. Про гноярки я промовчу. Ще ніхто з сусідів не жалівся. А ще цього літа в нас кожен тиждень дощі, води хоч залийся, та й взагалі наш регіон від недостатку води не страждає. Думаю обійдусь без поїння бджіл. А, про гноярки до речі: Пробую кролів завести собі, так от вичитав в книжці, що вони від природи можуть споживати свої какашки в їжу і якщо їх цеї можливості позбавити, то може і на здоров'я їм пошкодити. Мовляв там теж є якісь корисні елементи )))). Чесне слово в книжці це прочитав. Так от не буду бджіл ні в чому обмежувати І мені менше роботи.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrycho Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Думаю обійдусь без поїння бджіл. ? В позапрошлом году в жару на второй день после качки неожиданно возникла проблема с водой - так пчёлы "загрызли" бельгийскую овчарку и разогнали домашний скот... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Думаю обійдусь без поїння бджіл. ? В позапрошлом году в жару на второй день после качки неожиданно возникла проблема с водой - так пчёлы "загрызли" бельгийскую овчарку и разогнали домашний скот... А чому ви вирішили, що це сталось саме через відсутність води? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Ще ніхто з сусідів не жалівся.←Чекати, пок хтось буде жалітися - не зовсім правильна тактика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 Ще ніхто з сусідів не жалівся.?Чекати, пок хтось буде жалітися - не зовсім правильна тактика. Та ні, я просто думаю що в мене не буде таких проблем, бо посухи в нас дуже рідко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrycho Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 А чому ви вирішили, що це сталось саме через відсутність води? ? Пчёлы неожиданно взбесились и в этот момент не было воды... Хотя могут быть и другие причины... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yura Posted July 17, 2014 Share Posted July 17, 2014 А чому ви вирішили, що це сталось саме через відсутність води? ? Пчёлы неожиданно взбесились и в этот момент не было воды... Хотя могут быть и другие причины... Може помстились хазяїну за відібраний мед Хоча дійсно може бути всяке Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.