Jump to content

Кормушки

Petrovych61
 Share

Recommended Posts

5 минут назад, Ворон сказал:

В мене кришок немає,марля втроє,притискана резинкою від долярів.:wave:

Тоді це дійсно інший принцип подачі сиропу - капілярний. Запропонована Поліщуком конструкція має вакуумний принцип роботи. Різниця незначна, але конструкції неоднаково працюють при різній густині(температурі) сиропу. Наприклад Ваша навряд чи буде працювати в якості напувалки- з водою.

• Like 1

7 хвилин тому, Ю.М. сказав:

Тоді це дійсно інший принцип подачі сиропу - капілярний. Запропонована Поліщуком конструкція має вакуумний принцип роботи. Різниця незначна, але конструкції неоднаково працюють при різній густині(температурі) сиропу. Наприклад Ваша навряд чи буде працювати в якості напувалки- з водою.

Працює,будь з чим,закон вакууму ще ніхто не відмінив,щоб зайшло повітря,і вийшла рідина,потрібно рідину витягувати,що з успіхом роблять бджоли.

2 часа назад, Ворон сказал:

Працює,будь з чим,закон вакууму ще ніхто не відмінив,щоб зайшло повітря,і вийшла рідина,потрібно рідину витягувати,що з успіхом роблять бджоли.

Я абсолютно на сумніваюсь, що Ваша конструкція краща. Для Вас. Хоча зусилля витягувати і пити дещо різні. Для бджіл.

Моє завдання, як виробника інструменту і винахідника(маю ряд патентів) підтримати творчу людину, особливо тоді, коли конструкція не має аналогів на ринку. Тобто заслуговує як мінімум на пріоритет розробки. Але у більшості винахідників нема в кишені 5-10 тис на оформлення та 2 роки на чекання патенту. А наші співвітчизники знову будуть купувати китайське(турецьке, французьке), навіть не підозрюючи звідки прийшла ідея. Якось так! :IMHO:

• Like 3
  • Thanks 1

4 години тому, Ворон сказав:

В мене набагато простіше,і без масок і влюбий час,посуда також по бажаню.:hi:

В мене так само.:ay:. Просто і дешево

4 години тому, Ворон сказав:

В мене кришок немає,марля втроє,притискана резинкою від долярів.:wave:

Я ріжу камеру велосипедну. Резинка від долярів лопає...а може то доляри давні

38 хвилин тому, gardener сказав:

В мене так само.:ay:. Просто і дешево

Я ріжу камеру велосипедну. Резинка від долярів лопає...а може то доляри давні

З велосипеда слабенька,колись різав з камери мотоцика мінск,але вона закінчилась,тому купив набір,яких найшов,утримують довго,але головні шкідники,це оси,які їх розгризають,закінчаться,куплю ще,в мене такі:

Screenshot_2020-04-20-20-09-28_1.jpg

• Like 2

• 1 year later...

В прошлом году купил турецкие внутриульевые кормушки на 2 литра.Весной ставил в привезённые пакеты  пчела топиться не много,в некоторых пакетах много утонуло.Летом ставил отводкам,дал по пол кормушки потонуло много пчелы,убрал.

В августе поставил десятка 3-4 но повставлял сухую траву(долго и не технологично)))) вроде не топятся, но трава всплывает...не удобно.Что с моими пчёлами не так?

Кто пользовался такими кормушками?пчела не тонет?

21 минуту назад, ved сказал:

В прошлом году купил турецкие внутриульевые кормушки на 2 литра.Весной ставил в привезённые пакеты  пчела топиться не много,в некоторых пакетах много утонуло.Летом ставил отводкам,дал по пол кормушки потонуло много пчелы,убрал.

В августе поставил десятка 3-4 но повставлял сухую траву(долго и не технологично)))) вроде не топятся, но трава всплывает...не удобно.Что с моими пчёлами не так?

Аналогичная ситуация. Турецкие двухлитровые кормушки. Весной после первой раздачи сиропа в некоторых семьях потонуло достаточно много пчелы. Я решил не экспериментировать, напилил тоненьких планочек и с такими поплавками уже не было утонувших пчел. Единственно неудобно, что бывает "поплавок" попадает из одного отделения в другое и тогда надо поправить, чтобы в каждом отсеке был свой плотик.

• Thanks 1

1 минуту назад, Ivan Ivanovich сказал:

тоненьких

Типа шпона?

На пробу купил 150 штук ...в каждой 4 отделения.....600 плотиков нужно((((

Попробую из подложки для ламината нарезать.....

7 хвилин тому, ved сказав:

В мене лотки для розсади, плотики робив сам, підглянув на каналі Єгошених. :ay:

Screenshot_2020-11-19-16-37-54.jpg

• Like 1

27 хвилин тому, ved сказав:

Незнаю які саме у Вас кормушки - спробуйте використати солому в ролі плотиків... В лотках для розсади використовую сіно або солому, в  турецьких рамочних літрових - цього року кинув гілочки туї в ролі плотиків.  Якщо і є втоплені бджоли - то їх одиниці.

IMG_20210928_214214.thumb.jpg.b690f98d4a5f4213f7c086d52f4f45a8.jpg 

IMG_20210927_201456.thumb.jpg.dccacd449569adfa09657f2d1a3a61cb.jpg

• Like 4

1 хвилину тому, davolodya сказав:

IMG_20210927_201456.thumb.jpg.dccacd449569adfa09657f2d1a3a61cb.jpg

Мені солома не сподобалась, багато мусору. :IMHO:

19 минут назад, ved сказал:

Типа шпона?

На пробу купил 150 штук ...в каждой 4 отделения.....600 плотиков нужно((((

Планочки толщиной 4-5мм. Да по 4 плотика в кормушку :(

1 година тому, ved сказав:

Что с моими пчёлами не так?

Тут бджоли не вині.

Потріть наждачкою (40-60) і не будуть топитись. Я навіть поплавки повикидав.

• Like 1

4 хвилини тому, Ворон сказав:

Зато технологічніше - після використання викинув на город, за зиму перегниє - і мити та зберігати  плотики  не потрібно. А соломинки - щось я викину з вулика, решту бджоли винесуть.

• Like 1
  • Confused 1

40 хвилин тому, Ivan Ivanovich сказав:

Аналогичная ситуация.

1 хвилину тому, Конструктор сказав:

Наждачка 40-60 вирішить проблему.

• Like 3

05.12.2021 в 20:04, ved сказав:

Керамзіт. 

05.12.2021 в 20:12, Ворон сказав:

Пробував і плот(Єгошин),і сіно,як плот.Сіно сухе викинув і все.Плоти ще тре просушити.Ставив на 25 сімей,десь,тай дерев'яний пліт зацвів(коли у стопці стоїть).Сміття,не помітив.Або дівчата винесли,або сміття було не значна кількість.Сіно було сухе,коли викидав.А так,то розсадний контейнер(5л.) мені сподобався,як для залпового закорму.

• Like 2

• 2 weeks later...
1 час назад, Семьточек сказал:

https://pchelkin-dom.prom.ua/p1214221705-kormushka-ramochnaya-plotikami.html

Еп твою мать, только купить собрался . Было же 72

Сделайте с двп, с листа двп 125х250 получается 16-ть кормушок 145 х 435 вместимость около 2л, и 6-ть кормушок 145 х 210 для нуклеусов, в месте со стоимостью воска для пролива кормушек и скоба 14мм для ручного степлера цена вопроса около 30грн штука.

• Like 1

14 часов назад, Віталій.В сказал:

Сделайте с двп, с листа двп 125х250 получается 16-ть кормушок 145 х 435 вместимость около 2л, и 6-ть кормушок 145 х 210 для нуклеусов, в месте со стоимостью воска для пролива кормушек и скоба 14мм для ручного степлера цена вопроса около 30грн штука.

У меня ДВПешные не прижились. 
Хочу пластик, 

• Like 1

1 час назад, Семьточек сказал:

У меня ДВПешные не прижились. 
Хочу пластик, 

Когда-то такими Булатов торговал цена была дешевле всех. Брал у него пару десятков.. Можно попробовать у Браниславовича спросить..

21 час назад, Семьточек сказал:

https://pchelkin-dom.prom.ua/p1214221705-kormushka-ramochnaya-plotikami.html

Еп твою мать, только купить собрался . Было же 72

В інших магазинах вони по 78грн(без поплавків), хоча ті поплавки замінить кусочок рейки. А так дуже гарні кормушки.