Jump to content

Пропонують роботу пасічника

Recommended Posts

Місцевий бізнесмен організовує пасіку приблизно в 110 сімей. Б/К Дадан. Близько 50 га медоносів. ліс. Повне матеріальне забезпечення пасіки (купляє все що потрібно, апіліфт і т.д.), дає авто. Мають працювати два пасічника. Напрямок поки що медовий, але це на перших порах, далі мабуть буде і пилок і Т.Г. В принципі працювати можна. Яка приблизно має бути зарплата в пасічника в такому випадку? Цікаво почути думки товариства...

Яка приблизно має бути зарплата в пасічника в такому випадку? Цікаво почути думки товариства...

Залежить від того, хто хоче остатися задоволеним - роботодавець, чи роботодавець і пасічник. Я думаю, що роботодавещь захоче платити тисяч 2-5 в місяць, в залежності від відчуття скупості. Я, особисто, роботу з оплатою менше 10000 грн на місяць не вважаю такою, на яку можна прогодувати сім"ю. І, в принципі, це не залежить від виду роботи - пасічник, продавець, пастух чи будівельник. :dntknw: На 110 сімей не потрібно 2 пасічника.

Раньше, как пишет книга, на 100 семей требовался 1 пчеловод..если 101 - то уже 2 пчеловода.

Раньше, как пишет книга, на 100 семей требовался 1 пчеловод..если 101 - то уже 2 пчеловода.
Книги времен советов по организации работ и рабочего времени на пасеке - чистая профанация, взятая с потолка. :IMHO1:

Залежить від того, хто хоче остатися задоволеним - роботодавець, чи роботодавець і пасічник. Я думаю, що роботодавещь захоче платити тисяч 2-5 в місяць, в залежності від відчуття скупості. Я, особисто, роботу з оплатою менше 10000 грн на місяць не вважаю такою, на яку можна прогодувати сім"ю. І, в принципі, це не залежить від виду роботи - пасічник, продавець, пастух чи будівельник. :dntknw: На 110 сімей не потрібно 2 пасічника.
Ну будемо реалістами - 10 тис. у вигляді зарплати найманим робітникам в бджолярській галузі не світить. Просто зараз така ситуація цікава... в нас в містечку робота з зарплатою в 2 тис. за щастя (бо взагалі роботи не має) - це з однієї сторони, з іншої сторони дійсно прогодувати сім'ю на 2-4 тис проблемно. А біля 100 вуликів треба побігати.....навіть в двох... Ми ніяк не можемо з зарплатою визначитись - він в мене питає а в нього... Вирішили кілька днів подумати....

Ну будемо реалістами - 10 тис. у вигляді зарплати найманим робітникам в бджолярській галузі не світить.

Чи зможете ви заробити 10 000 грн в місяць, якщо самі будете тримати 100 сімей? :dntknw:

Если будет маленькая зарплата, наш человек все равно найдет способ ее увеличить за счет воровства... как проконтролировать сколько меда в рамках и т.д.?

Если будет маленькая зарплата, наш человек все равно найдет способ ее увеличить за счет воровства... как проконтролировать сколько меда в рамках и т.д.?
Это замкнутый круг в отношении работодателя и наемного работника. Одни думает, что не буду платить больше, потому что все равно украдет, а второй думает - при такой маленькой зарплате не проживу, если чего-то не замучу.
А біля 100 вуликів треба побігати.....навіть в двох...

Мені здається, що якщо технологія і процеси відпрацьовані, то 100 сімей можна легко обслужити. Але це всього навсього :IMHO1: На Заході норма на 1 людину вища в кілька раз.

Ну будемо реалістами - 10 тис. у вигляді зарплати найманим робітникам в бджолярській галузі не світить.

Чи зможете ви заробити 10 000 грн в місяць, якщо самі будете тримати 100 сімей? :dntknw:
Зможу навіть більше, але перед цим треба вкласти набагато більшу суму, а в мене її не має... Тут все просто - гроші роблять гроші. Я всі свої прибутки з пасіки вкладаю в розвиток, а оскільки в мене ще пасіка маленька, тому поки що це все не дуже гарно виходить. А от даний бізнесмен має свою ковбасню - продає ковбасу на всю область - він може собі дозволити вкласти і 100 тисяч в пасіку...

Мені здається, що якщо технологія і процеси відпрацьовані, то 100 сімей можна легко обслужити. Але це всього навсього :IMHO1: На Заході норма на 1 людину вища в кілька раз.
В тому що й справа що технологія і процеси не зовсім відпрацьовані. Наскільки я зрозумів ситуацію там є пасічник, але він сказав що не потягне такої великої пасіки.. Що стосується мене то я з багатокорпусними даданами ніколи не працював... Звичайно стаж і освіта в мене є, можна довчитись в практичній роботі...

Мы платим пчеловоду, 3500грн + питание на выезде +ночные при перевозке. В свободное от пасеки время пчеловод занимается в столярке сборкой и натяжкой рамок, и мелкими работами чистка уликов и т.д. Оплачиваемый отпуск в зимнее время.

Хороший пчеловод не пойдет и на зарплату в 10000. грн. Так как он сможет зарабатывать и больше если он действительно хороший специалист :IMHO1:

Мы платим пчеловоду, 3500грн + питание на выезде +ночные при перевозке. В свободное от пасеки время пчеловод занимается в столярке сборкой и натяжкой рамок, и мелкими работами чистка уликов и т.д.

Это вообще он бесплатно работает :IMHO1:

Хороший пчеловод не пойдет и на зарплату в 10000. грн. Так как он сможет зарабатывать и больше если он действительно хороший специалист :IMHO1:
Мы платим пчеловоду, 3500грн + питание на выезде +ночные при перевозке. В свободное от пасеки время пчеловод занимается в столярке сборкой и натяжкой рамок, и мелкими работами чистка уликов и т.д.

Это вообще он бесплатно работает :IMHO1:
Парень без опыта работы,его учит мой родной брат (он же является вторым пчеловодом) муштрует и всему учит, если научиться и будет самостоятельным во всех смыслах, поднимем. Зарплата кстати целый год.

Восени 2013 року мав розмову із дядьком моєї дружини, з яким лише познайомився. Виявилося, що крім того, що він мер одного із містечок нашої держави, має власне кафе, сільськогосподарське товариство, маршрутки, конюшню і таке інше в нього ще є пасіка на 100 бджолосімей. Звичайно я поцікавився, як оплачується робота пасічника, на що він відповів (дословно) : - "Я обеспечиваю весь процес, а мед делим пополам". Пасіка в нього для того, щоб : - "Приехать с друзями, посидеть в беседке :az: , медку попробовать, природа, пчелки летают, птички поют - хо-ро-шо"

Мы платим пчеловоду, 3500грн + питание на выезде +ночные при перевозке. В свободное от пасеки время пчеловод занимается в столярке сборкой и натяжкой рамок, и мелкими работами чистка уликов и т.д. Оплачиваемый отпуск в зимнее время.
Дякую. А пасіка в скільки сімей?

Щось багато пасічників на 100 сімей, якщо забезпечити мобільність, тобто перевезення, то повинен обслуговувати десь в районі тих же канадських, хоча б 250-300. Єдине вулики корпусні і робота з малорійливими породами. Ще у Волинській обл. буде важко досягти гарних результатів необхідна кочівля до півдня, а далі знову на північ. Головне помічники на перевезення і відкачку, натягувати рамки і готувати корпуси зимою.

Дякую. А пасіка в скільки сімей?
около 150.

Щось багато пасічників на 100 сімей, якщо забезпечити мобільність, тобто перевезення, то повинен обслуговувати десь в районі тих же канадських, хоча б 250-300. Єдине вулики корпусні і робота з малорійливими породами.
Полностью согласен. Сейчас работаем в данном направлении. Если все улики будут типовыми и многокорпусными, то один человек должен обслуживать до 200 штук.

Яка приблизно має бути зарплата в пасічника в такому випадку? Цікаво почути думки товариства...

Я думаю, що роботодавещь захоче платити тисяч 2-5 в місяць, в залежності від відчуття скупості.
Главным работодателем (законодателем средней з/п) в нашем государстве есть власть. А она установила ее в пределах 1300 – 3 500 грн./месяц. И как же создать достойную зарплату для отдельно взятого индивидуума? ОБОБРАТЬ ближнего. Чем у нас все и занимаются.
Я, особисто, роботу з оплатою менше 10000 грн на місяць не вважаю такою, на яку можна прогодувати сім"ю.
И как же при сегодняшних ценах жить на такую зарплату 10 000 = 500$. При европейских ценах должны быть и европейские доходы.
І, в принципі, це не залежить від виду роботи - пасічник, продавець, пастух чи будівельник. :dntknw:
Но это чисто совковая теория. А при капитализации, почему-то все считают, что надо больше обслуживать.
На 110 сімей не потрібно 2 пасічника.
Точно. Пасечник должен обслуживать 800 – 1 000 ульев. А вот на выполнение работ связанных с обслуживанием 110 семей 2-а разнорабочих в самый раз. P.S. Прежде чем считать З/П, нужно определиться с ценой на продукцию, ее себестоимости и ценности. Ну нельзя продать по достойной цене продукт (мед) работнику горгаза, который продает вам газ по цене Европы, а З/П получает Украинскую 2 000 грн./месяц, и будет получать субсидии. А платить ее ему будет пчеловод, который субсидию получать не будет, ввиду наличия дополнительного дохода.

На 110 сімей не потрібно 2 пасічника.

Это возможно он смотрит в будущее вдруг один сбежит, а вообще если с опытом есть хороший то точно одного хватит, да разве хороший пойдет?

Вы не учли что передовики и по 300 семей обслуживали.
Ми ніяк не можемо з зарплатою визначитись - він в мене питає а в нього... Вирішили кілька днів подумати....

Думайте хотя-бы начиная с 4 000 грн. Лучше с 5 тыс. ну и плюс медом добавить как вариант. :IMHO1:
Що стосується мене то я з багатокорпусними даданами ніколи не працював...

Почему решили остановиться именно на этих ульях есть время еще пересмотреть?
Полностью согласен. Сейчас работаем в данном направлении. Если все улики будут типовыми и многокорпусными, то один человек должен обслуживать до 200 штук.

Все верно, стандарт это все, один улей, одна рамка. :ay:

Місцевий бізнесмен організовує пасіку приблизно в 110 сімей. Б/К Дадан. Близько 50 га медоносів. ліс. Повне матеріальне забезпечення пасіки (купляє все що потрібно, апіліфт і т.д.), дає авто. Мають працювати два пасічника. Напрямок поки що медовий, але це на перших порах, далі мабуть буде і пилок і Т.Г. В принципі працювати можна. Яка приблизно має бути зарплата в пасічника в такому випадку? Цікаво почути думки товариства...
Если это бизнесмен,то нужны два.Люди болеют и у них возникают проблемы,это чтобы вся работа не пошла на смарку.Оплата определяется от постановленной задачи и возможностей.Контроль проводить обязательно и не только на количество мёда,но и на состояние семей .В моей практике 1 пчеловод обслуживал 250 семей и были приходящие 2 помощника,улья дадан+3корпус на 9 рамок.И совок нас научил стимулировать труд премиями ,в этом плане процентовка по воску ,прополису и мёду.Всё это устанавливается из местных возможностей.

Парень без опыта работы,его учит мой родной брат (он же является вторым пчеловодом) муштрует и всему учит, если научиться и будет самостоятельным во всех смыслах, поднимем. Зарплата кстати целый год.

Не успеете поднять, так как парень все мотает на ус а потом заведет себе пасеку и смотается. ;)

Тут на жаль вже пізно щось переглядати. Столярний цех працює на повну.... Частина сімей вже сидять у вуликах...

Тут на жаль вже пізно щось переглядати. Столярний цех працює на повну.... Частина сімей вже сидять у вуликах...
Режте эти корпуса на пополам и будут магазины :umora: Я не представляю как вы собрались поднимать полномедный дадановский корпус. :dntknw:

На Заході норма на 1 людину вища в кілька раз.

Насколько знаю, на Западе, труд больше разделён: пасечник смотрит за пчёлами, столяр делает рамки и улики, сироп привозят готовый нужной концентрации, и т.д. и т.п. Потому и обслуживают больше.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...