sij Posted July 29, 2015 Share Posted July 29, 2015 Виявив у вулику отакі створіння, тільки не знаю шукідники чи помічники sO756iaJCbI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luka Posted September 29, 2015 Share Posted September 29, 2015 Скорей всего Осмии или кто - то из их родственников. Они полезные и трогать их не стоит, пускай живут. у родителей в стене дома поселились несколько лет назад Осмии, стены с самана обложены кирпичной кладкой, залетают в щели и под подшивку, саман прогрызли полностью залетают даже в дом. Подскажите как от них избавиться? Осмии, кажись черные, крупные? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Книжковий скорпіонКорисна комаха, десь на форумі вже про нього говорили. У мене в багатьох вуликах по стелинах лазять 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Олександр Васильєв Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 Книжковий скорпіонКорисна комаха, десь на форумі вже про нього говорили. У мене в багатьох вуликах по стелинах лазять"Попался который кусался..." Отличное видео. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxim Posted December 15, 2015 Share Posted December 15, 2015 "Попался который кусался..." Отличное видео. Действительно крутяк. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рейл Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 На днях наблюдал, что в леток пытается пролезть шмель. Насколько они вредны для пчёл? И нужно ли с ними как-то бороться? Ведь вроде тоже как на опыление работают. Что интересно, верхний леток больше, и по идее он точно туда пролез бы, но "стучится" именно в нижний леток. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Миха Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 В 14.12.2015в11:33, sij сказал: Книжковий скорпіон Корисна комаха, десь на форумі вже про нього говорили. У мене в багатьох вуликах по стелинах лазят Відео класне..шкода німецький в школі не вчив))) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sij Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 2 часа назад, Рейл сказал: На днях наблюдал, что в леток пытается пролезть шмель. Насколько они вредны для пчёл? И нужно ли с ними как-то бороться? Ведь вроде тоже как на опыление работают. Что интересно, верхний леток больше, и по идее он точно туда пролез бы, но "стучится" именно в нижний леток. Я колись писав, що у старому вулику у мене поселись джмелі. Причому літали в один льоток, Бджоли заходили в льоток і рівно в своє гніздо, а джмелі також в льоток, а потім наліво в щілину, там тріснула дошка і утворився отвір, досить великий. Там і зробили собі гніздо. Літали весь сезон і не турбували одне одного, причому охорона пропускала джмелів без перешкод, напевне в гніздо бджіл вони не пробували проникнути 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 2 часа назад, Рейл сказал: На днях наблюдал, что в леток пытается пролезть шмель. Насколько они вредны для пчёл? И нужно ли с ними как-то бороться? Ведь вроде тоже как на опыление работают. Кілька раз бачив на льотках і на дні вулика мертвих джмелів - якщо бджоли будуть вважати їх ворогами - зажалять без проблем 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Любомир Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Минулої неділі було тепло. Підняв рамку з вулика, розглядую, чую трускотня якась і "реактивний" гул коли гледь - то шершень, схожий на цього та такий крупняк і з синіми поясками на тергітах. Що робити? в мить рішення "збити". А він, торкнувшись сота щез, мій замах на вбивство не вдався. Думав, що він поставив мітку, як розвідник і приведе своїх винищувачів. Не було. Закрив вулик. Значить він мітку не поставив. Жалію, що не зфотав - обмаль часу. Майбуть самка - бо дуже гарна. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Шулянский Александр Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Що це за комаха 3 рази зустрічав зажалених і розгризеними бджолами дуже велика комаха Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 22 минуты назад, Шулянский Александр сказал: Що це за комаха 3 рази зустрічав зажалених і розгризеними бджолами дуже велика комаха Схоже на метелика Мертва голова... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Бджолопотам Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 В 22.04.2016 в 14:01, Любомир сказал: Минулої неділі було тепло. Підняв рамку з вулика, розглядую, чую трускотня якась і "реактивний" гул коли гледь - то шершень, схожий на цього та такий крупняк і з синіми поясками на тергітах. Що робити? в мить рішення "збити". А він, торкнувшись сота щез, мій замах на вбивство не вдався. Думав, що він поставив мітку, як розвідник і приведе своїх винищувачів. Не було. Закрив вулик. Значить він мітку не поставив. Жалію, що не зфотав - обмаль часу. Майбуть самка - бо дуже гарна. Зараз винищувачів немає. Перезимували лише заплідненні самки і вони будуть зараз нарощувати силу сімї, а от як вийдуть перших з 10 шершнів - ось тоді будете мати винищувачів. Тому кожна вбита самка зараз - це мінус ціла колонія шершнів. Я коли пасіку перевіз в ліс, то перший рік їх літало дуже багато - але восени в пастки переловив до сотні.... і після того їх значно поменшало. Тому кожну осінь використовую пастки для шершнів. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
СЄРЖ Posted April 23, 2016 Share Posted April 23, 2016 В 22.04.2016 в 10:47, Рейл сказал: На днях наблюдал, что в леток пытается пролезть шмель. Насколько они вредны для пчёл? И нужно ли с ними как-то бороться? Ведь вроде тоже как на опыление работают. Что интересно, верхний леток больше, и по идее он точно туда пролез бы, но "стучится" именно в нижний леток. після зими чистив днища, двох мертвих з різних вуликів викинув. вони в основному лізуть тільки по весні, молоді матки шукають собі місця для нового гнізда. часто селяться в мишачих норах, можливо льотки їм щось нагадують, от і лізуть. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Рейл Posted April 24, 2016 Share Posted April 24, 2016 Ну раз особливої небезпеки для бджіл вони не становлять, то нехай літають. Отправлено с моего X5 через Tapatalk 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SWAT Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 уважаемые коллеги помогите определить вид насекомого которого я нашел на дне одного из улия при первом открытии после зимовки .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konstantin_77 Posted May 5, 2017 Share Posted May 5, 2017 Если не ошибаюсь, это бражник. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sanich Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Кілька років на пасіці водилися м"ясоїди. Люблять вони в суші, в якій є перга почати виводити розплід. Після них така перга закисає та неприємно пахне. Почав ховати суш - ніби-то пропали. Цього року нова напасть - вуховертки. Не знаю, що вони там з бджолами роблять, але як в лежанку залізуть то щипають боляче. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
konoval_am Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 10 хвилин тому, Sanich сказав: Кілька років на пасіці водилися м"ясоїди. Люблять вони в суші, в якій є перга почати виводити розплід. Після них така перга закисає та неприємно пахне. Почав ховати суш - ніби-то пропали. Цього року нова напасть - вуховертки. Не знаю, що вони там з бджолами роблять, але як в лежанку залізуть то щипають боляче. В гнізді їх не бачив. Думаю що вони просто користуються теплом, що виділяє бджолородина. В поточному році теж їх багато спостерігаю на ряду з "солдатиками". Останнії взагалі не бачив ніколи під дашками. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Кто подскажет, что это за "зверь"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Джаз Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 29 минут назад, Фомич сказал: Кто подскажет, что это за "зверь"? Кузнечик, сверчек. Живёт в земле. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Фомич Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 8 минут назад, Джаз сказал: Кузнечик, сверчек. Живёт в земле. Спасибо. Это адаптировался и живёт в доме. Уже несколько штук видел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Еникиой Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Что это за насекомое? Представляет ли опасность для пчёл? Раньше видел единичные экзепляры, но особого значения не придавал, а в этом году их оченнь много. Пасека находиться в овраге возле рапсового поля. В овраге стоит гул от этих насекомых, на поле тоже самое. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Еникиой Posted April 26, 2020 Share Posted April 26, 2020 Больще двух фото загрузить не могу Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cfif Posted April 29, 2020 Share Posted April 29, 2020 В 20.04.2018 в 17:44, Фомич сказал: Спасибо. Это адаптировался и живёт в доме. Уже несколько штук видел. Єто домовой сверчок. Єти жили раньше в домах пока не были вытеснены тараканами. Сейчас тараканы пропали и природа начала занимать свято место местными видами...))) В 26.04.2020 в 21:43, Еникиой сказал: Что это за насекомое? Представляет ли опасность для пчёл? Земляные пчёлы адрены. параллельная цивилизация и родственники пчёл. не опасны. не конкуренты. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts