Перейти к содержанию

ДобровоЛ

Совет Форума
  • Публикаций

    23 307
  • Зарегистрирован

  • Посещение

Информация о ДобровоЛ

  • День рождения 25.06.1955

Contact Methods

  • Website URL
    http://ldobro2.gallery.ru/

Profile Information

  • Ваш пол
    Male
  • Место расположения
    Київ, Троєщина.Тимчасово - Алмере, NL.
  • Интересы
    бакфаст й матководство

Общая Инофрмация

  • Пасека в
    с. Княжичі, Броварського р-ну
  • Стаж
    більше 25 років
  • Kоличество семей
    31-40
  • Ульи
    Кор.230-10р, є дадани й нуки В.Дубенчака.
  • Порода пчел
    БАКИ

Посетители профиля

19 510 просмотров профиля

ДобровоЛ's Achievements

51,7k

Репутация

  1. Ну це не від мене подуло, хоч тут і півдня не буває без вітру. Вчора був на рибалці - бджіл же у мене тут немає... А там неподалік вітрова електростанція. Тож спостерігав за напрямом вітру по вітряках. Здивував мене й дуже напрямок вітрів - цілий день дуло з усіх сторін, причому з абсолютно протилежних боків мінялося буквально за десяток хвилин. Таке тут рідко буває. В основному дме із зходу з четвертинкою + півночі. Тобто в бік України... А дощі тут можуть й по п"ять разів на день йти. От би нашим вінничанам така блаж !
  2. Ви праві. Але тут такі закони, що мало не покажеться. Налоги десь майже третина від заробленого... А пасіку треба десь на фермі ставити, бо в місті не дозволяють. Он щоб рибу ловити навіть у морі з берега за рік виклади 40 євриків і то на більшу частину риби заборона... Але я ухитрився і встиг дві щуки зловити в судоходному каналі тут поряд - 2 і 3 кг. А ще два лини зійшли з моїми гачками трохи поменше. А сьогодні бачив квітуючі сакури десь на метрів з 600 у три ряди. Просто божественне цвітіння. І ні одного запилювача... Може спробую пізніше виставити фото.
  3. Цвіте . благоухає сакура, якої тут, в Алміре Байтен NL, насаджено повно, та так, що й взяток з неї був би . У мене тут під будинком зацвіла українська мамина вишенька войлочна, яку привезла з двору моєї батьківської хати дочка.
  4. То от сьогодні так і було ! У мене тут зацвіла мамина вишенька войлочна, яку привезла з двору моєї батьківської хати дочка. Тепло було і сонячно, навіть вітер всього 24 км\год, що для цих місць майже є штиль. А брат з Кагарлика повідомив, що у нього сніг випав...
  5. Тут, у Королівстві Нідерланди, про бджіл важко щось говорити, а про пасічників, тим більше. Он на Новий 2024 рік в одному провулку цвіла сакура. А через місяців два - в іншому. А зараз 10.03 бачив квітуючі сакури в кілька рядів десь з півкілометра. Але це ж одна і та ж рослина та різних селекцій. Чимало медоносів тут насадили - липами й кущовими медоносними, кленами є засаджені цілі міста. Тож для бджіл роботи вистачає, але пасік у містах не знайти. Зовсім їх мало , бо невигідно їх утримвати стало. Так що й без кліща чи й віруса пасіки пропадають потрохи. Держаться вони лише у науковців-селекціонерів й захоплених професіоналів та фанатиів-любителів. Отож, маючи прекрасні характеристики відселекційних і виведених бджолиних родин з їх надзвичайно високими показниками ГКО, й без віруса пасіки тут зменшуються , бо стали вони невигідними, нерентабельними. Не применшую того віруса, бо не в курсі з його проявами та наслідками, але вважаю ось де тут "собака вірусна" зарита, насамперед !
  6. Отож я й кажу, що бджіл нормальних - стійких до ноземи потрібно тримати. Це таких як отой ваший "чувак - сусіда". А це ті ж баки, зокрема, мною вже 10 років перевірені . А ще темна поліська лісова в цьому плані теж непогана. Правда, сам з нею працював зовсім мало. Про сіру кавказьку я вже тут згадував. Тож не буду повторюватися.
  7. Воно то так. Але один з туалету не виходить. А іншому, хоч те саме їв, до лампочки...
  8. Найголовніша причина - КАВКАЗЯНКИ ! Я вперше й в останнє стикнувся з ноземою, коли у мене були саме вони. У них то в роду написано! Щоб чи хто про них не говорив. Якраз масово нозематоз вперше й почався в Україні після завозу маток кавказької сірої бджоли. Це я знаю не за слухами, бо сам мав тоді проблеми.
  9. Діло було до вечора, а вона вже була як сонна. Отож взяв на долоню й хукав. Посадив знову на квітку. Трохи посовалася й полетіла.
  10. З медоносами тут якраз класно. кругом липи. сакура, навіть плантації понад дорогою дейції шорсткої,плющі і т.п. ну а про тюльпани й нарциси я мовчу. Та й ферма тут є порблизу - км з три , не більше. можна було б і домовитися. Але ж душа моя в іншому місці...
  11. Був сьогодні на риболовлі - спінінгом на судоходному каналі щуку ловив. Є результат і досить пристойний !
  12. Мій акумулятор зі Шкоди Октавії, на якій стоїть блямба "Виготовлено в Україні", купленої з нуля, пропрацював безперебійно 7,5 роки. І якби не тодішня люта зима, він іще з півроку віддубасив би.
  13. А тут, в Нідерландах, ліщина відцвілася ще до Нового року. А на Новий рік бачив ряд сакури, що викинув поодинокий цвіт. В інших місцях не цвіла. Сьогодні бачив квітуючі деревця кизилу, зацвіли нарцизи, крокуси. А на осонні зустрів перші жовтенькі квіточки мати-й-мачухи (підбіл). Войлочна вишенька, превезена дочкою невеличким росточком із садочка моєї мами , теж відчула весну й бруньки набрякли, готові через пару-другу діб вибухнути білим цвітом.
  14. Дійсно, що так. Але в оригіналі було класно... Та зате ніби хоч звук нормальний.
×
×
  • Создать...