Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 070

Міграція "казкових" птахів


ромео

248 просмотров

Південними територіями України масово мігрують казкові птахи

Велику загрозу для виду становить заковування берегів річок та урвищ у бетон, що позбавляє птахів місць для гніздування.

 
Фото: Іван Русєв Фото: Іван Русєв
 
fb_icon_white.svgtw_icon_white.svgtg_icon_white.svg

За словами відомого еколога, співробітника НПП «Тузлівські лимани» Івана Русєва, вже майже третій тиждень через Південну Бессарабію України, масово летять казкові птахи — бджолоїдки.  Їх можна зараз бачити повсюди, особливо над природними територіями, де є природна їжа.

Еколог зауважує, що це справді казковий птах, але дуже часто на шляху міграції бджолоїдки зазнають винищення мисливцями та бджолярами через помилкові уявлення про загрозу цього барвистого птаха для бджіл. І в інтернеті, на жаль, можна знайти багато варіантів знищення цих казкових птахів.

Однак варто зауважити, що полює бджолоїдка звичайна переважно на старих і хворих комах, тим самим запобігаючи поширенню у вуликах небезпечних бджолиних інфекцій, акцентує увагу Русєв. Крім того, бджолоїдки знищують багатьох природних ворогів бджіл.

Особливо велику загрозу для виду становить заковування берегів річок та урвищ у бетон, що позбавляє птахів місць для гніздування. Еколог зазначає, що  розорювання степів і шалена хімізація — це теж величезна проблема для багатьох популяцій комах, якими харчуються бджолоїдки. Зменшення та погіршення кормової бази бджолоїдок спричиняється також масовим використанням пестицидів.

На період міграції на ночівлю бджолоїдки зазвичай влаштовуються на дерева або чагарники. Вільний від полювання час — присвячують догляду за оперенням, старанно змащуючи та розгладжуючи дзьобом кожну пір’їнку. Русєв також повідомив, що птахи часто купаються у піску або воді, щоб позбутися паразитів, а під час дощу приймають душ, розпустивши хвіст і крила.

Еколог стверджує, що проліт ще буде тривати і  цей казковий птах залишить   Південні території України наприкінці вересня.

Ми писали про те, що шкода від бджолоїдок перебільшена, екологи виступили на захист цих птахів.

Крім того відомо, що громадські зоозахисні організації вимагали від поліції притягнути адміністратора сайту «Пасіка для всіх» до кримінальної відповідальності за пропаганду жорстокості до птахів.

https://greenpost.ua/news/pivdennymy-terytoriyamy-ukrayiny-masovo-migruyut-kazkovi-ptahy-i36767

1 Комментарий


Рекомендуемые комментарии

Так, так бджолоїдка ловить старих і хворих комах, а також тих що літають повільніше і мають більшу вагу. Коли з обльоту повертається 10% маток, стає відразу зрозуміло - бджоли не основна їжа щурки. І взагалі над паікою щурка в основному ловить шершнів, котрі полюють за бджолами, а також коників, які вище 2 метрів не літають:dntknw:.

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...