Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотра
    178 284

Укрпошта і бджоли


ромео

299 просмотров

8 мільйонів бджіл відправили Укрпоштою із Закарпаття. Вони загинули у дорозі

8-miljoniv-bdzhil2-840x480.jpg

Фото: facebook.com/vglagola

У Закарпатській області у вантажівці Укрпошти загинули 8 мільйонів бджіл.

Про це написав у своєму Telegram-каналі журналіст Віталій Глагола.

8 мільйонів бджіл

Фото: facebook.com/vglagola

За інформацією журналіста, бджолярі з Іршави та Виноградова відправили замовникам поштою 400 спеціальних пакетів з бджолами, маткою і розплодом.

8 мільйонів бджіл

Фото: facebook.com/vglagola

Співробітники Укрпошти везли пакети у звичайній вантажівці Hyundai, і всі 8 мільйонів бджіл загинули через відсутність кисню і відсіків для провітрювання.

Це з'ясувалось за кілька годин після відправки в Ужгороді.

8 мільйонів бджіл

Фото: facebook.com/vglagola

Бджолярі звернулись до поліції та мають намір судитись з компанією. Разом бджоли коштують на ринку близько 500 тис. грн.

8 мільйонів бджіл

Фото: facebook.com/vglagola

"Вони просто запарились в тій вантажівці без кисню і під розпеченими металом. Вони ж живі – це не просто вантаж. Бджолам теж потрібен кисень, а тут його не було, ще й у спеку. У мене серце розривається від побаченого. Справа не лише у матеріальних збитках – бджіл шкода неймовірно", – сказала одна з пасічниць Марія Лендел.

Як повідомляє Суспільне, поліція зареєструвала заяви бджолярів.

Керівник Закарпатської дирекції Укрпошти Сергій Калій в коментарі виданню заявив, що зараз на підприємстві з'ясовують, як це сталося і чому:

"Там великий спектр нюансів, які могли призвести до цього. Щойно ми все з'ясуємо, відберемо всі необхідні заяви, повідомлення та пояснення від зацікавлених сторін – можна буде більш конкретно казати".

8 мільйонів бджіл

Фото: facebook.com/vglagola

За словами Калія, Укрпошта визначить "міру відповідальності" для кожного з винних після того, як встановить всі факти.

"Ми публічна компанія, і ніхто не збирається щось або когось приховувати. Але для того, щоб ухвалити якісь рішення, нам потрібно встановити міру відповідальності або міру провини тієї чи іншої людини".

https://rubryka.com/2021/05/12/8-miljoniv-bdzhil-vidpravyly-ukrposhtoyu-iz-zakarpattya-vony-zagynuly-u-dorozi/

4 Комментария


Рекомендуемые комментарии

Після інциденту на Закарпатті "Укрпошта" припинить перевезення бджіл

perevezennya-bdzhil-ukrposhta-760x480.jp

"Укрпошта" заявила, що у наступному році припинить надання послуги перевезення бджіл.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

12 травня журналіст Віталій Глагола повідомив, що 8 мільйонів бджіл загинули під час відправки "Укрпоштою" із Закарпаття.

Бджолярі, які здійснили відправку, заявили, що це сталось через відсутність кисню і відсіків для провітрювання.

Повідомлялось, що бджолярі звернулись до поліції і збираються судитись з "Укрпоштою". Вартість  цих бджіл на ринку становить близько 500 тисяч гривень.

Як повідомляє Суспільне з посиланням на речницю Нацполіції Закарпаття, правоохоронці зареєстрували заяви.

"Нам дуже шкода, що так сталося. Укрпошта щорічно в сезон транспортує бджіл, насамперед на численні прохання українських бджолярів. Такі відправки вимагають максимальної уваги до пакування й умов перевезення, що несе в собі великі ризики, і питання доцільності такої послуги неодноразово порушувалося в компанії.

Те, що сталося сьогодні, – сталося вперше. Зокрема, через різке підвищення температури в області до +27° С і вище", – йдеться у позиції "Укрпошти".

У компанії заявляють, що перевезення бджіл відбувалося за встановленими правилами: бджоли були розмішені в дерев'яних ящиках з вентиляційними отворами.

"Також варто розуміти, що вантажівки, якими Укрпошта перевозить відправлення, не абсолютно герметичні – там є доступ повітря. Крім того, на початку сезону співробітники Укрпошти були неодноразово проінформовані про умови пересилання бджіл.

Нині Закарпатська дирекція Укрпошти з'ясовує деталі інциденту. Паралельно колеги вже провели перемовини з Асоціацією бджолярів та, безпосередньо, з бджолярами-відправниками. Ступінь відповідальності та питання компенсації будуть визначені після з'ясування усіх обставин", – додали у прес-службі.

В Укрпошті додали, що вимоги до пересилання та транспортування бджіл будуть посилені. Зокрема, уже погоджено з профільною асоціацією питання щодо температурних обмежень: Укрпошта не перевозитиме бджіл, якщо температура повітря в місті відправлення чи доставки буде перевищувати +20°С.

"На майбутнє, враховуючи раніше заявлені плани, поточний випадок і те, що обробка таких вантажів автоматичними сортувальними лініями є неможливою, в наступному році компанія припинить надання цієї послуги і буде рекомендувати клієнтам завчасно звертатись до спеціалізованих перевізників, щоб зберегти і свій бізнес, і здоров'я бджіл", – резюмували в компанії.

https://rubryka.com/2021/05/13/pislya-intsydentu-na-zakarpatti-ukrposhta-prypynyt-perevezennya-bdzhil/

В Укрпошті заявили, що більшість бджіл з Ужгорода опритомніли.

Про це пише пресслужба Укрпошти.

"За добу після прикрого інциденту більшість бджіл, які вчора повернулися з Ужгорода в Іршаву, опритомніли. Зараз комахи вже відновлюють активність 

"Ми доставили все, як вони просили, — сказав керівник Закарпатської дирекції Укрпошти Сергій Калій. — Ми повернули всі ці вулики назад в Іршаву і виявилося так, що із партії близько 300 вуликів, у 118 – живі. Ми зараз будемо меншу кількість возити, щоб не задихалися. Були висловлені побажання бджолярів до транспортування бджіл. Добре, ми їх зараз врахуємо. На сьогодні, на жаль, у нас немає такої можливості. Ми возимо тим, чим ми забезпечені. Не заперечую, можливо, воно з часом і буде".

Як пояснили в Спілці пасічників України, стан пригнічення у бджіл може бути спричинений нестачею свіжого повітря, особливо якщо кількість бджіл перевищує рекомендовану норму. Також бджоли можуть перебувати в такому стані, якщо в рамці замість меду свіжий нектар, що значно підвищує вологість", — йдеться у повідомленні.

 

 

https://rubryka.com/2021/05/13/v-ukrposhti-zayavyly-shho-bilshist-bdzhil-z-uzhgoroda-oprytomnily/

Ссылка на комментарий

Канонізувати Укрпошту: межу заполонили меми про “воскреслих” закарпатських бджіл (ФОТО, ВІДЕО)

Канонізувати Укрпошту: межу заполонили меми про "воскреслих" закарпатських бджіл (ФОТО, ВІДЕО)
13.05.20216160
186259698_10159310531643007_588571138327
 
 

Повстання мертвих бджіл надихнуло інтернет-користувачів на створення мемів про “воскреслих” закарпатських бджіл.

 

 

183854804_1728722003973357_4762467376459

Нагадаємо, сьогодні зранку вантаж зі змарнілими бджолами з сортувального відділення Укрпошти в Ужгороді доправили назад до іршавського відділення. Працівники районної філії обурені ситуацією: адже бджіл до них привезли живими та неушкодженими.

Конфлікт між закарпатськими бджолярами та національним оператором поштового зв’язку “Укрпошта” набув чималого розголосу. Однак, ніхто не очікував, що ця вражаюча історія може мати хороший кінець.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський оприлюднив на своїй сторінці у Фейсбук жартівливий пост, де заявив, що мертві бджоли таки гудуть.

“Коли ми прийшли в Укрпошту у 2016, мало хто вірив, що ця компанія зможе воскреснути з того напівмертвого стану, в якому перебувала. Але ми особлива компанія. Ми не просто воскресли, а й поширюємо свою позитивну енергію на те, до чого торкаємося” – жартує генеральний директор Укрпошти.

Смілянський висловив свої сумніви, щодо реальної кількості ніби то мертвих бджіл та зазначив, що для їх підрахунку знадобилося б близько 92 днів.

“Сьогодні вже 118 ящиків бджіл Вашими та нашими зусиллями (молитвами) воскресли й це не жарт.Так що якщо кому що треба воскресити, я не знаю — віру у світле майбутнє, економіку України або щось ще — звертайтеся” – підсумував генеральний директор Укрпошти.

Мукачівець Віталій Керестен опублікував жартівливе відео у Фейсбук та додав:

“не вдалося мені знайти фільм-катастрофу про бджіл))”

Ссылка на комментарий

В связи с этим случаем ,  укрпочта пакеты больше не будет перевозить 

Так что теперь перекупам раздолье ,

скупай за три копейки и на месте сдирай три шкуры

 

Ссылка на комментарий
Цитата

Ми доставили все, як вони просили, — сказав керівник Закарпатської дирекції Укрпошти Сергій Калій. — Ми повернули всі ці вулики назад в Іршаву

Тут Сергій Калій прибрехав, бо насправді ніхто не вимагав повернення бджолопакетів назад. Укрпошта сама прийняла рішення про повернення відправникам, а ті в гарячці не розібравшись в правових нюансах, погодились і забрали назад не оформивши відповідні документи про загибель бджіл.  Тепер який спрос з Укрпошти, вантаж повернуто і, як виспівує керівник,  "воскресшими". Крім того, на деяких поштових відділеннях при відправці пасічників змушували оцінювати страхову вартість пакету всього в 5 грн, бо, ніби то, система більше не  дозволяє оцінювати. Пасічники реально постраждали без шансів компенсації збитків.

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...