Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотра
    178 272

ТОП-10 країн споживачів меду


ромео

537 просмотров

Україна увійшла до ТОП-10 країн з найвищим рівнем споживанням меду на душу населення

 9 Вересня 2020 о 08:13

 

Найбільшими споживачами меду у світі (як органічного, так і неорганічного) є Південно-Африканська Республіка, Нова Зеландія та країни Європи. України також входить в ТОП-10 країн-споживачів на душу населення. Про це повідомляє Продовольча та сільськогосподарська організація ООН, пише agronews.ua.

За розміром роздрібних продажів органічного меду лідерами є Німеччина, Франція та США, де щорічно продається більше ніж 90 млн дол США органічного мед в кожній країні. При цьому найбільш динамічне середньорічне зростання обсягу роздрібних продажів за останні 5 років продемонстрували США (майже 30% зростання), Франція (12%), Швеція та Фінляндія (по 8%).

trends_honey_4.png Джерело: FAOТОП-10 країн світу з найвищим рівнем споживання меду
(грам на день)

За регіональним розподілом, найбільша частка органічного меду серед новинок меду на роздрібному ринку позиція лідера зберігається за Європою. Північна Америка посідає друге місце.

Щодо упаковки столового меду, в більшості країнах використовується продаж продукту в скляних банках. Так, серед новинок органічного меду на ринку ЄС, Великої Британії, Норвегії та Швейцарії в 2019 році більше 80% меду продавалися саме в скляних банках. Введення на ринку пластикових пляшок з можливістю вичавлювання меду призвело до підвищеного попиту на рідкий мед.

https://agroter.com.ua/2020/09/09/ukrayina-uvijshla-do-top-10-krayin-z-najvyshhym-rivnem-spozhyvannyam-medu-na-dushu-naselennya/

  • Подобається 2

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...