Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 109

СТОП фальсифікат. МЕД


ромео

1 426 просмотров

В Україні стартує масштабна медіакампанія з виявлення фальсифікованого меду

ffd5ae89-0000-453e-9792-5e4457ef2714mg_8

22 січня 2020 року оголошено про старт кампанії «СТОП фальсифікат. МЕД», яка реалізовуватиметься в рамках масштабного медіапроєкту «СТОП Фальсифікат» за участю журналістської команди телеканалу 1+1 «ТСН Тиждень», ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» та за підтримки Уряду, Держпродспоживслужби і профільних асоціацій в галузі бджільництва. Про це йдеться на сайті Держпродспоживслужби.   

Як повідомили ініціатори кампанії з виявлення фальсифікату меду на ринку України, її фактичний старт розпочнеться 10 лютого 2020 року. Традиційно для виробників меду відводиться час, щоб «виправитися», прибравши з прилавків продукт, який не відповідає вимогам. Саме 10 лютого чотири групи експертів та журналістів вирушать у чотири регіони України, де будуть відібрані зразки меду в торговельних мережах. Зразки відібраної продукції потраплять до двох незалежних акредитованих випробувальних лабораторій для проведення досліджень. Кожен зразок продукції буде знеособлений та закодований комісією. Лабораторії визначають терміни проведення експертизи. Усі етапи та процеси будуть максимально відкритими завдяки онлайн трансляціям.

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький наголосив:

–               Україна є світовим лідером виробництва меду на душу населення і стабільно входить в топ-5, а часом і в топ-3 країн-експортерів меду. Тому ми повинні зробити все для того, аби не лише закордонні споживачі насолоджувалися якісним і безпечним медом, але й щоб і ми, українці, були впевнені у тому, що ми споживаємо.

На його переконання, реалізація подібних кампаній дозволить державі через профільні асоціації об’єднати зусилля з чесними і прозорами виробниками і викорінити фальсифікат як явище.

У свою чергу т. в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко зазначила, що крім забезпечення громадян України якісними і безпечними харчовими продуктами, реалізація подібних кампаній переслідує ще одну мету – захист добропорядного бізнесу:

–               Є чесний бізнес, який дотримується законодавства і виробляє продукцію у відповідності до національних вимог. І такий бізнес повинен бути захищений від підробок його продукції. Тому ідея держави не стільки в тому, щоб покарати, скільки у тому, щоб вивести з тіні тих, хто нелегально виробляє продукцію чи підробляє її.

Цей підхід підтримав і голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі Віталій Башинський, який наголосив, що кампанія спрямована не на боротьбу з виробниками, а з самим явищем фальсифікації:

–               Дуже часто ми виявляємо підробки під легальних виробників. Тому ми запрошуємо кожного чесного виробника взяти участь в акції, допомагати компетентному органу – Держпродспоживслужбі – виявляти таких нечесних виробників і таким чином захистити своє чесне ім’я.

Крім того, як зазначив Віталій Башинський, метою кампанії є надання споживачам інформації про те як і де купувати мед, а також підвищити обізнаність звичайного громадянина про цей продукт.

1579716318-6610.jpeg

За інформацією директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Бориса Кобаля, сьогодні в Україні зареєстровано близько 5 тис. суб’єктів господарювання, які займаються переробкою меду. 75 із них має право експорту цієї продукції. При цьому 98% українського меду, виробляється на приватних пасіках.

Загалом в Україні щороку виробляється понад 70 тисяч тонн і експортується близько 50 тонн меду до понад 50 країн (країни Європи, Близького Сходу, США, Канади, Японії).

До фальсифікації можна віднести: фальсифікацію меду цукровими та глюкозо-фруктозними сиропами; підміну ботанічного або географічного походження меду; низькі показники якості, невідповідність стандартам натурального та корисного продукту.

16 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

В Україні запускають телепроєкт “СТОП Фальсифікат. Мед”

В Україні запускають телепроєкт “СТОП Фальсифікат. Мед”

ФОТО
22.01.2020 20:18
 
В Україні запускають телепроєкт “СТОП Фальсифікат. Мед”, який перевірить якість меду на полицях магазинів у різних регіонах країни.

Про це повідомила в Укрінформі під час круглого столу “СТОП Фальсифікат. Мед” голова громадської організації “Громадський контроль захисту прав споживачів” Владислава Миронова.

“За умовами проєкту, це будуть чотири експерти, чотири журналісти. Вони будуть виїжджати в один день у чотири регіони. Зразки (меду - ред.) будуть закуповуватись в один день, на наступний день всі чотири групи повертатимуться до Києва, де будуть спочатку знеособлювати зразки. Щоб не було питання, що хтось десь щось підмінив, - не буде цього”, - сказала Миронова.

1579716318-6610.jpeg

За її словами, потім запаковані знеособлені зразки передадуть до лабораторії. А після отримання результатів розкодовані матеріали, із зазначенням виробників, передаватимуть до Держпродспоживслужби.

Проєкт “СТОП Фальсифікат. Мед” з виявлення фальсифікованого меду та медового продукту започатковується ГО “Громадський контроль захисту прав споживачів” спільно з телеканалом "1+1", Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

 

630_360_1579716320-7095.jpegКруглий стіл на тему: СТОП Фальсифікат. МЕД / Фото: Геннадій Мінченко. Укрінформ

 

Миронова пообіцяла, що всі етапи виявлення фальсифікату будуть висвітлюватися у соцмережах та в ефірі телеканалу "1+1".

https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2861116-v-ukraini-zapuskaut-teleproekt-stop-falsifikat-med.html

Ссылка на комментарий

Український медовий фальсифікат – вищий пілотаж в світі підробок меду

 Від Січ 29, 2020
 

Україна підробляє мед і досить ефективно. Про це розповів голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Віталій Башинський під час круглого столу: “СТОП Фальсифікат.МЕД”, повідомляє кореспондент SEEDS.

“Не дуже велику увагу приділяв меду, задумався про це тільки після того, як потрапив від FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) на засідання Інтерполу стосовно підробок меду в світі.

Був здивований, тому, що завжди вважав, що український мед – це справжній мед. Я спілкувався з людьми, які купують наш мед, вони завжди вважали, що в Україні меду стільки, що підробляти його немає сенсу.  

Але завдяки міжнародним інспекторам Інтерполу я зрозумів, що Україна підробляє мед. І досить ефективно. І на сьогоднішній день українська підробка меду є вищим пілотажем в світі підробників меду”, – наголосив Віталій Башинський.

“Немає на сьогоднішній день інструменту у Держпродспоживслужби для роботи з “виробництвами”, які розміщені в гаражах. Дуже часто вони підробляють свою продукцію під марки іменитих виробників.

Ми запрошуємо кожного виробника офіційно взяти участь і цій акції, взяти участь у пошуку всіх тих, хто фальсифікує мед”, – наголосив Віталій Башинський під час оголошення старту кампанії “СТОП фальсифікат. МЕД”.  


В Україні стартувала кампанія “СТОП фальсифікат. МЕД”, яка реалізовуватиметься в рамках масштабного медіапроєкту “СТОП Фальсифікат” за участю журналістської команди телеканалу 1+1 “ТСН Тиждень”, ГО “Громадський контроль захисту прав споживачів”, та за підтримки Уряду, Держпродспоживслужби та профільних асоціацій в галузі бджільництва.

Як повідомили ініціатори кампанії, фактично вона розпочнеться 10 лютого 2020 року. В цей день чотири групи експертів та журналістів відправиться у чотири регіони України, де будуть відібрані зразки меду в торговельних мережах.

Зразки відібраної продукції доставляються до двох незалежних акредитованих випробувальних лабораторій для проведення досліджень. Кожен зразок продукції буде знеособлений та закодований комісією. Лабораторії визначають терміни проведення експертизи. Усі етапи та процеси будуть максимально відкритими завдяки онлайн трансляціям

https://www.seeds.org.ua/ukraїnskij-medovij-falsifikat-vishhij-pilotazh-v-sviti-pidrobok-medu/

Ссылка на комментарий

Кажуть, важче всього відповідати на прості питання.

1. Що таке фальсифікований мед?

2. Чи мають комісари достатню кваліфікацію і повноваження, чи зможуть вони правильно відібрати зразки?

3. На які показники і чому будуть перевіряти мед?

4. Чи будуть перевіряти базари?

Мій прогноз: при скрупульозному підході не буде знайдено ні одного "правильного" зразка меду.:IMHO:

Ссылка на комментарий
11 минут назад, Ю.М. сказал:

Щось від цієї ініціативи погано пахне :IMHO:

 

1 час назад, asaltan сказал:

Мій прогноз: при скрупульозному підході не буде знайдено ні одного "правильного" зразка меду

Лишнее ведро помоев украинскому мёду не помеха 

Ссылка на комментарий

Чтобы не случилось , как в старые-добрые времена  -  борясь с пьянством вырубили виноградники , правда зелёного змия так и не побороли. У нас и так низкий уровень потребления мёда в стране и вместо того , чтобы рассказывать о пользе мёда потребителю грят ,  что вместо мёда продаётся одна бодяга

Ссылка на комментарий
В 30.01.2020 в 20:33, Мико сказав:

Лишнее ведро помоев украинскому мёду не помеха

И не только меду-а и себе на голову, у нас это как национальный вид спорта, любим мы это дело...

Ссылка на комментарий

Де можна взнати: як просувається медіакампанія "Стоп фальсифікат. Мед"?

Будь-яка лабораторія перевіряє зразки не довше тижня...:hmm:

Ссылка на комментарий
2 часа назад, asaltan сказал:

Де можна взнати: як просувається медіакампанія "Стоп фальсифікат. Мед"?

Будь-яка лабораторія перевіряє зразки не довше тижня...:hmm:

 Який там мед? Про нього вже забули, нові скандали наповнили ефір!

Ссылка на комментарий

Сегодня в ТСН подводили итоги по фальсификации  масла 

Как и кто выигрывает тендеры и кормят детей в садиках и школах

суррогатом растительных жиров

вместо масла ,  полученного с коровьего молока 

Одного чинушу прям в кабинете накормили этим дерьмом ,которое он закупал деткам 

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...