Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотров
    178 267

Лікувальна медова жуйка


ромео

711 просмотр

Український науковець розробив лікувальну медову жуйку

 Середа, 22 січня 2020 09:04

Український науковець створив унікальну лікувальну жуйку "Медівник" з натурального меду, воску, пилку і прополісу.

Продукт створив професор кафедри хімії Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор технічних наук, академік АТН України, калушанин Сергій Курта, повідомляє naftohimik.info.

"Жуйка виготовлена з натурального меду, воску, пилку і прополісу, в ній немає цукру чи штучних добавок. Винаходу жуйки передувало моє захворювання ясен з ознаками пародонтозу і випадання зубів. Я вирішив розробити профілактично-лікувальний засіб для боротьби з гінгівітом, пародонтитом і пародонтозом. Багато літератури довелось перечитати, допоки в якомусь слов’янському довіднику за 18 століття знайшов дуже старий рецепт проти кровоточивості ясен. У лабораторії я його відтворив, виготовивши оброблений відповідним чином мед. Прикладав його до ясен, використовуючи вату. Цей спеціальний мед мені одразу допоміг: зняв болі, ясна стали менше кровоточити й боліти", – розповідає науковець.

 

Оскільки прикладати мед з ватою до ясен незручно, Сергій Курта придумав й розробив жуйку "Медівник" у вигляді жувальної цукерки з бджолиного меду, покритої оболонкою з натурального воску.

Зразки жувальної гумки перевірили в Науково-дослідницькому і навчальному центрі молекулярної мікробіології та імунології слизових оболонок медичного факультету Ужгородського національного університету. У випробуваннях взяли участь 36 пацієнтів. Упродовж 7-ми днів вони під контролем стоматологів жували по одній гумці "Медівник" три рази на день після їжі.

Після тижневого курсу лікування було підтверджено, що у 72,5% пацієнтів припинилися або зникли ознаки захворювань. В акті клінічних досліджень також відзначено, що жуйка «Медівник» має яскраво виражені профілактичні, протизапальні, в’яжучі, антиінфекційні, антимікробні та антибактеріальні властивості, не має негативної дії на організм і не викликає ускладнень при тривалому використанні, в тому числі у дітей.

 

Клінічні випробування жуйки оплатили за кошти, які отримали за перемогу на конкурсі стартапів. Решту суми використали, щоб придбати прилади для аналітичного контролю.

"Ми мусимо аналізувати продукти бджільництва, які використовуються для виготовлення жуйок, наприклад, визначати в’язкість воску, вміст глюкози і фруктози в меді тощо. Відповідно цими приладами ми користуємося, виробляючи вручну медові жувальні гумки в лабораторних умовах. А щоб налагодити серійне промислове виробництво жуйки "Медівник", треба вкласти великі кошти, знайти спонсора. Щоб закупити обладнання, запустити виробництво та вийти на ринок з продукцією в обсязі 360 тис. штук на рік, знадобиться 75-100 тис. доларів", – зазначає Курта.

http://agro-business.com.ua/agrobusiness/item/16294-ukrainskyi-naukovets-rozrobyv-likuvalnu-medovu-zhuiku.html

  • Подобається 2
  • Дякую 1

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...