Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 109

Україна не може підтвердити кількість експортованого меду


ромео

285 просмотров

Без статистики Україна не може підтвердити кількість експортованого меду, – експерт

4 ноября, 2019

На сьогоднішній день Україна не маючи медової статистики не може документально підтвердити кількість експортованого меду. Про це кореспонденту інтернет–видання «АгроЮг» повідомив Віктор Іванченко, директор з розвитку компанії-експортера меду «Асканія-Пак».

IMG_2995.jpg

 Головною проблемою українського меду є відсутність статистики. У нас є дані про експортований мед, але підтвердити, що Україна дійсно виробляє таку кількість меду ми не можемо. За відсутності статистики ми не маємо можливості продемонструвати клієнту простежуваність. А кожний клієнт хоче бачити простежуваність і бути впевненим, що це саме український мед, а не китайська підробка. Тому не маючи статистики про реєстрацію пасік ми не можемо це відстежити, – розповів Іванченко.

Він наголосив, що українські виробники почали запозичувати досвід з виготовлення продукції у Китаю, тому все частіше на українських ринках можна зустріти фальсифікований мед.

 На жаль українські бджолярі від Китаю не відстають та залюбки переймають їх  практику. Наразі є інформація, що ведуться переговори української та китайської сторони про придбання медопереробного заводу в Україні. Тоді ми будемо мати на своїй території виробника з китайським корінням, і який він мед буде постачати з України можна тільки здогадуватися, – зазначив Іванченко.

Експерт додав, що в Україні фальсифікація меду відбувається як на рівні експортерів, так і на рівні пасічників. Їх до цього спонукає низька ціна на продукт.

 80% меду виробляється в маленьких приватних господарствах і тут є дві проблеми. Перша – середній вік господарів перевищує 60 років, відповідно з кожним роком вони будуть зменшувати кількість вуликів на пасіці. А друга проблема – це великий пласт пасічників, які мають лише по 100-150 сімей, і у зв’язку з низькою ціною на мед вони не в змозі збільшити свою пасіку. Цей пласт є дуже продуктивним. І через мінімальні доходи від меду ці люди ще не виїхали на заробітки до Польщі чи Чехії, – резюмує директор з розвитку «Асканія-Пак»

http://agro-yug.com.ua/archives/30373

  • Подобається 1

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...