Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотра
    178 072

Хто замінить наш мед в світі


ромео

763 просмотра

Мед з якої країни може замінити український на зовнішніх ринках

21 вересня 2018

Цей сезон для вітчизняних пасічників буде непростим. А український мед на зовнішніх ринках може замінити продукція з Індії. Таку думку висловив директор Асоціації експортерів та переробників меду Вадим Паньковський, повідомила прес-служба асоціації.

 

За його словами на початку сезону (липень-серпень) на світовому ринку меді сформувалися великі перехідні запаси продукції, що призвело до зниження попиту на український мед

«Відповідно, покупці української продукції почали пропонувати значно нижчу ціну на мед, аніж це було раніше. Якщо на початку 2018 р.у експортна ціна була у близько €2/кг, то у липні-серпні по €1,4/кг. У результаті і закупівельна ціна на внутрішньому ринку теж впала до 38-40 грн/кг (приблизно 1,16-1,22 євро» за кілограм (приблизно €1,16-1,22)», — зазначає Вадим Паньковський.

Так, пасічники стримують продажі меду, апелюючи збільшенням витрат на виробництво і зменшенням медового збору у зв’язку із загибеллю бджіл.

«Наразі підстав для зростання цін як на зовнішньому, так й на внутрішньому ринку немає. Експортери так само не хочуть працювати собі у збиток, адже виросли витрати на логістику, лабораторні аналізи, тобто дати ціну вищу, ніж сформувалась на ринку, немає можливості. Експортні контракти потрібно виконувати. Якщо не виконаємо, постраждають не тільки експортери, а й самі пасічники. Адже у медалі дві сторони — пасічники вимушені будуть реалізовувати товар на внутрішньому ринку, однак враховуючи обсяги внутрішнього споживання, перехідні запаси будуть шаленими, а отже, ціна теж знижуватиметься», — дає прогноз директор Асоціації.

Тож, європейські і американські покупці знайдуть інших, більш надійних постачальників. Наприклад, вже декілька сезонів активізувалось виробництво меду в Індії, і у подальшому очікується, що поставки з цієї країни тільки зростатимуть.

https://agronews.ua/content/med-z-yakoyi-krayiny-mozhe-zaminyty-ukrayinskyy-na-zovnishnih-rynkah

  • Подобається 1

6 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Украинский мед дешевеет, пасечники сдерживают продажи

 20 сентября 2018. 17:33  501 
 

Закупочная цена на мед для пасечников сейчас на уровне 38-40 грн/кг (примерно € 1,16-1,22), хотя в начале 2018 г. она была 2 €/кг. При этом пчеловоды продолжают «придерживать» мед.

Об этом сообщил директор Украинской ассоциации экспортеров и переработчиков меда UAHEPA Вадим Паньковский, передает Agravery.com.

«Пчеловоды продолжают сдерживать продажи меда, апеллируя увеличением затрат на производство и уменьшением медового сбора в связи с гибелью пчел. Хотя, согласно расчетам, на эффективной пасеке себестоимость производства меда на сегодня не превышает 0,5-0,7 €/кг, а остальное — доходы пасечника», — сказал он.

Паньковский отметил, что в начале сезона 2018 г., то есть в июле–августе на мировой медовой арене — как в Европе, так и в США сформировались большие переходящие остатки, что привело к падению спроса на украинский мед.

«Соответственно, покупатели украинской продукции начали предлагать значительно более низкую цену на мед, чем это было раньше», — отметил Вадим Паньковский.

В то же время, аналитик пока не видит перспектив для роста цен на мед как на внутреннем, так и на внешнем рынке. Экспортеры тоже не хотят работать в убыток и производить закупки дороже, ведь затраты на логистику выросли, как и стоимость лабораторных анализов. С другой стороны, внешние контракты придется выполнять.

«Если не выполним (контракты — ред.), пострадают не только экспортеры, но и сами пасечники. Ведь у медали две стороны — пасечники вынуждены будут реализовывать товар на внутреннем рынке, однако учитывая объемы внутреннего потребления, переходящие запасы будут бешеными, а следовательно, цена тоже будет снижаться», — пояснил Паньковский.

http://agroportal.ua/news/zhivotnovodstvo/ukrainskii-med-desheveet-pasechniki-sderzhivayut-prodazhi/

Ссылка на комментарий
36 хвилин тому, ромео сказав:

как в Европе, так и в США сформировались большие переходящие остатки, что привело к падению спроса на украинский мед.

повний абсурд. "спрос" на мед впав, але пасічники не продають нам мед. Пояснять мені, навіщо Вам мед коли на нього немає попиту. Чи тим самим Ви стаєте благодійником, і спасаєте пасічників від лишнього меду.

Ссылка на комментарий

аргументи експортера "залізні":

Цитата

затраты на логистику выросли, как и стоимость лабораторных анализов

тому і 

Цитата

Экспортеры тоже не хотят работать в убыток

але обурюється, що пасічники не продають по причині

Цитата

апеллируя увеличением затрат на производство

вже й доходи і витрати пасічників підрахували... А про свої - ні слова...

Панове експортери, ви самі потрапили в свою ж пастку, яку "уміло" будували протягом кількох останніх років. 

Ссылка на комментарий
17 часов назад, Mihail-ves сказал:

повний абсурд. "спрос" на мед впав, але пасічники не продають нам мед. Пояснять мені, навіщо Вам мед коли на нього немає попиту. Чи тим самим Ви стаєте благодійником, і спасаєте пасічників від лишнього меду.

Дурять. Точніше, намагаються надурить.

Зменшення об'ємів поставок меду з Європи на США можна пояснити торговими війнами. Не економічними причинами. Але, навіть якщо це і так, то це не обов'язково означає зменшення попиту на мед з України! Мед з України конкурентноздатний і за ціною і за якістю! А США не єдина країна, де споживають мед.

Скоріше за все, діло зовсім  не в світових ринках...

 

 

Ссылка на комментарий

Цікаво б було дізнатись по якій формулі Вадим Паньковский вивів собівартість меду "0,5-0,7 €/кг, а остальное — доходы пасечника"? Напевно тоді у нас більша частіна пасік збиткові. Приплили...

Ссылка на комментарий

Хліб важить 600 грам і коштує 12 гривень.Півтора кілограми чистої води коштує 10 гривень.1 літр бензину більше 30 грн,а. літр газу коштує 15 грн.Скільки повинен коштувати мед, щоб пасіки мали мінімальну рентабельність? Назвіть хоч одну причину чому пасічник повинен працювати собі у збиток.На мою думку замінити мед з України не зможе жодна країна тому, що клімат і кормова база бджільництва свої для кожної  країни.Чи може наші пасічники-експерти запропонують вирощувати в нас мануку,чорний перець,лимони та інші в промислових масштабах?

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...