Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 109

Наш мед має бути дорожчим


ромео

421 просмотр

І НЕ ЗЛИПНЕТЬСЯ: Україна може продавати мед на експорт втричі дорожче

Топовим ринком для всієї продукції з України є Індія, а для меду — США і Європа, і ціну на нього можна підняти мінімум втричі

22.05.2018
529b38e64815fa971f9de1ef1f68f44c-696x332
 
 

Індія сьогодні є топовим експортним ринком для України, якщо говорити про всю аграрну продукції та обсяги її реалізації, зазначив Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту FAO в ефірі радіо НВ. І не тільки тому, що він один з найбільших за обсягами споживання, підкреслив фахівець.

«Хоча ми ментально, так і територіально далекі від неї, ми намагаємося сьогодні скоротити цей розрив, — сказав Ярмак. — Сьогодні навіть авіадоставка товарів туди коштує 2 $/кг. Якщо говорити про продукцію з доданою вартістю, наприклад, малину, чорницю, то порівняно з вартістю доставки сам продукт коштує набагато більше».

За оцінкою експерта FAO, найбільшими темпами український експорт зростає в країни ASEAN і в цілому в Азію. З точки зору сум реалізації топовим ринком залишається Євросоюз.

В Україні сьогодні надзвичайно низькі ціни і дуже висока конкуренція на аграрному ринку. Країна є нетто-експортером практично всіх видів сільськогосподарської продукції. Але й на світовому ринку дефіциту теж немає, підкреслює Ярмак.

“У нас є унікальна властивість, про яку рідко хто наважується говорити, — додає він. — Хоча Україна — найбільший у світі експортер соняшникової олії, ні на одній полиці в світі не знайдеш пляшку олії з написом Made in Ukraine. Тому що воно вивозиться танкерами і продається під іноземними брендами”.

Тому FAO допомагає українським аграріям переорієнтуватися на більш “смачні” сегменти – ягоди, мед. «Ми продаємо найкращий у світі мед за найнижчою у світі ціною, — аргументує Ярмак. — Тобто на тому ж самому обсязі, що ми вивозимо зараз, ми можемо заробити втричі більше».

Нагадаємо, як повідомляв експерт FAO раніше, в 2018 році Україна може потіснити Аргентину з другого місця в світі за обсягами чистого експорту меду, і попереду буде тільки Китай.

https://agroday.com.ua/2018/05/22/i-ne-zlypnetsya-ukrayina-mozhe-prodavaty-med-na-eksport-vtrychi-dorozhche/

  • Подобається 2
  • Дякую 2

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...