Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотра
    178 272

Пасічники з Хмельниччини блокували дорогу


ромео

1 108 просмотров

 Хто винен у загибелі комах? Пасічники Городоцького району вийшли це з’ясувати
 

Хто винен у загибелі комах? Пасічники Городоцького району вийшли це з’ясувати

26.04.2018
 

Пасічники перекрили автошлях Хмельниччини. Гуртом вони вийшли на мітинг та зупинили рух машин поблизу Городка. Протягом 4-ох години бджолярі вимагали зустрічі з представниками сільгоспвиробника, що за словами протестуючих, винне в загибелі сотні сімей бджіл. Справа у тім, що за день до трагедії аграрії проводили  живлення полів, тож люди вважають, що саме це стало причиною гибелі комах.

Найбільших втрат зазнав пан Володимир. Чоловік з села Велика Яромирка, і вже 30 років займається бджільництвом. А за три дні після обробки земель тільки з його господарки загинуло 70 сімей комах.

Запросили і представника екологічної служби з Хмельницького, аби взяти зразок землі на рівень хімікатів. Адже перед тим як робити висновки і вказувати на винного, варто провести дослідження. Тож поки чекали на експерта, люди вирішили тимчасово припинити акцію.

Начальник держпродспоживслужби нам повідомив: причиною такої масової загибелі комах можуть бути як паразити, так і різні інфекційні захворювання. Після інциденту відібрали зразки бджіл та меду для детального аналізу.

Врешті, пасічники зустрілися з представником агрохолдингу «Кернел», аби обговорити наболіле. Олександр Володимирович повідомив, що препарат, яким проводилось живлення полів – не токсичний для бджіл, і не міг завдати такої шкоди. Мовляв, перед використанням речовина пройшла всі необхідні перевірки.

Попри непорозуміння співпраця продовжується: після довгих перемовин сторони все ж знайшли спільну мову.

Тож обидві сторони погодилися чекати на результати дослідження. Вони ж і дадуть точну відповідь, через що ж загинули комахи.

http://33tv.com.ua/хто-винен-у-загибелі-комах/

  • Подобається 3

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...