Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 069

Зелений туризм на Полтавщині


ромео

576 просмотров

Зелений туризм на Полтавщині: пасічник з Петрівки пропонує спати на бджолах

Ця стаття має фотогалереюОпублікований 24 Лютий 2017 Тетяна Омеляненко (author)

images%7Ccms-image-000003979.jpg  

 «Ми за здоровий спосіб життя», - розпочав розмову з журналістами пасічник Віталій Мостовий. З ним ми познайомилися на Всеукраїнській конференції з бджільництва, котра пройшла 23 лютого в Полтаві.

На переконання  бджоляра, люди, що займаються пасікою, значно здоровіші, менше хворіють та довше живуть. А так як не у всіх є можливість займатися бджільництвом, пасічник вирішив побудувати невеличку базу відпочинку на березі Ворскли у селі Петрівка та запропонувати оздоровчий напрямок для відпочинку – апітерапію.

 

Пасічник Віталій Мостовий і його помічниця Марина на виставці

Пасічник Віталій Мостовий і його помічниця Марина на виставці

 

Як відомо, апітерапія – лікування хвороб із застосуванням живих бджіл і продуктів бджільництва. Цей метод успішно застосовують при захворюваннях нервової системи – депресіях, стресі, неврозах;  захворюваннях ендокринної та серцево-судинної систем, при порушеннях кровообігу, для нормалізації  артеріального  тиску, для покращення сну. При цьому спеціалісти стверджують,  що апітерепія корисна в будь-якому віці.

«Ми пропонуємо своїм відвідувачам сон на вуликах, - говорить Віталій. - Під ліжком для відпочинку знаходяться бджоли, але жодна з них не несе абсолютно ніякої шкоди, бо не контактує з пацієнтом. Лікувальний ефект спричиняють мікровібрації бджіл. Самопочуття покращується також за рахунок тепла комах та за рахунок випарів з інгалятора, в якому знаходяться маточне молочко, прополіс, перга.

 

get_img?ImageWidth=700&ImageHeight=500&ImageId=3977

 

 

get_img?ImageWidth=500&ImageHeight=700&ImageId=3976

 

На переконання Віталія, 10 сеансів такої апітерапії замінюють  місяць відпочинку біля моря.  Адже повітря вулика насичене біологічно активними речовинами прополісу, який має антимікробні властивості. Цей природний антисептик вибірково діє на мікроорганізми всередині людини і нейтралізує шкідливі. Тим більше, під час апітерапії використовуються лише сильні і здорові бджолині сім`ї.

«Орендувати будиночок зі всіма зручностями можна родиною чи  невеликим колективом на день, два, а то й місяць.  На території є  басейн, шезлонги, бесідка».

Починаючи з весни, господар проводить екскурсії на пасіку, де є можливість разом розпалити димаря, зазирнути до вулика, щоб побачити бджолину королеву (матку), робочих бджіл, трутнів, комірки, куди складається корисний продукт, дізнатися як бджоли збирають нектар та перетворюють його на мед, як виробляються інші продукти бджільництва і які саме. А після завершення огляду пасіки можна насолодитися чаюванням з дегустацією декількох сортів меду.

Апітерапією та оздоровчо-лікувальним зеленим туризмом Віталій Олександрович розпочав займатися недавно, хоч пасікою володіє давно. На його думку лікування бджолами стає все більш популярним у всьому світі, тому цей напрямок потрібно розвивати і на Полтавщині.

За прейскурантом вартість оздоровчого  сеансу за годину з трав’яним чаєм, медом та горіхами обійдеться вам в 150 грн. на одну людину, 3-денний курс  коштує 400 грн., 10-денний – 1300 грн. А от триденний курс відпочинку сім’єю з двох дорослих і дитини до 12 років обійдеться вам у 3000 грн. без харчування і , відповідно, з харчуванням – 4500 грн.

 

get_img?ImageWidth=700&ImageHeight=500&ImageId=3978

 

ЕнергоЛайф.інфо

http://energolife.info/ua/2016/Business/2798/Зелений-туризм-на-Полтавщині-пасічник-з-Петрівки-пропонує-спати-на-бджолах.htm

  • Подобається 3

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...