Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотров
    178 288

Всеукраїнська конференція з бджільництва


ромео

401 просмотр

Від експорту меду Україна торік заробила майже 100 млн доларів

 23.02.2017 17:51

Сьогодні в приміщенні Полтавської облради відбулася Всеукраїнська конференція з бджільництва "Національний продукт. Кооперативний рух. Експортний потенціал".

3-0.gf.jpg

Серед гостей заходу - бджолярі з різних куточків України, представники громадських та наукових організацій, місцевої влади та самоврядування, профільного міністерства.

У холі бджолярі влаштували невелику ярмарку, щоб презентувати свій продукт.

На конференції учасники розглядали проблеми галузі (про них доповідали виробники меду), її здобутки та перспективи, зокрема - формуванні ціни на мед та збільшення його експорту.

Основним імпортером нашого меду на сьогоднішній день є Німеччина. Ми вже маємо поставки до Північної Америки і Канади. Вже зробили першу поставку до Японії

- розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева.

Вона відзначила, що торік Україна експортувала 56 тисяч тонн солодкого продукту. За словами чиновниці, прибуток від продажу за кордон склав майже 100 млн доларів США.

Український мед належить до класу преміум-продуктів. Їх можна реалізовувати на так званих високомаржинальних ринках Західної Європи, Північної Америки, Середнього Сходу та Азії. Найголовніше, що інтерес до вітчизняного меду у світі щороку зростає. Деякі потенційні імпортери навіть готові інвестувати в промислові потужності з виробництва цього продукту, щоб продавати його на іноземних ринках.

У даній галузі Полтавщина також має великий потенціал. Згідно з обласною програмою розвитку аграрного сектору Полтавщини на період 2016-2020 років, на розвиток бджільництва у 2016 році передбачено 520 тис грн. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА Сергій Фролов. Окрім того, документом передбачено виділення 15 млн грн на розвиток кооперативів (протягом періоду дії програми). 40% цих коштів виділять із обласного бюджету, а решту забезпечать місцеві, інформує прес-служба Полтавської ОДА.

http://poltava365.com/vid-eksportu-medu-ukraiina-torik-zarobila-majzhe-100-mln-dol.html

  • Подобається 2

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...