Перейти к содержанию

Tedo

Пользователи
  • Публикаций

    86
  • Зарегистрирован

  • Посещение

Общая Инофрмация

  • Пасека в
    Житомир
  • Стаж
    8-15 лет
  • Kоличество семей
    51-70
  • Ульи
    Украинка, дадан 12 рам + маг
  • Порода пчел
    Карпатка, Бакфаст, УС, Карника, Итальянка

Посетители профиля

Блок последних пользователей отключён и не показывается другим пользователям.

Tedo's Achievements

96

Репутация

  1. Можу запропонувати неплідні матки від поліських бджіл ( матеріал від Ігоря Столляра) Іван Михайлович робив проміри його маток 90% відповідають породі)
  2. Дуже чудна комбінація. Поки що кращих бджіл F1 від VT* Perner не зустрічав. Зимує купка бджіл, а зараз як хто три рої вкинув. Що цікаво то що трутня гризуть все таки вароатолерантність то не міф.
  3. О теперь моя тема актуальна. Только немножко я неправильно её сформировал. Возьму на тест групу аналогов. Мико переименуй!?
  4. Так всеже давайте подобьем итог, кто сравнивал у себя на пасеке породы и напишем свой топ пород. ( например) Топ пород 1. Местние 2. Полеськие 3.карпатка
  5. Проблема в том, что Бакфаст нужно тестировать сначала более точно нежли сформированую породу по генах и ХПП. Если зделали Ио матку например (B81 GBI* B 21 MAA) в 2018 году. Нужно вивести в етом году дочек f1 пустить в зиму, а уже в 2019 году етих дочек проверить по ХПП и отправить пчеловодам на медозбор. Но тут ищо не все, как ми знаем трутни передают 70 ‰ генов пчелам f1 и тут нет стабильности. И ето ищо не все, матка ио может отрутневеть до 2019 года.
  6. Писал я коментарий Василию Ничику под его видео, почему переходите на итальянку и чем не устраивает Бакфаст . Вот его ответ " В етом году пол пасеки пошло на итальянке, в следующем всю переведём, на пасеке должна бить одна порода". Вот я вам и задаю вопрос бакфастчики почему пчеловод которий имеет 500 + семей переходит на итальянку от Супер Бакфаста. И кстати у него взяток сади, рапс, акация а потом безвзяточний период аж до подсолнуха, Итальянка должна сроится?
  7. Смотрел видео Василия Ничика у которого свише 500 семей Бакфаст . Он говорил что будет переходить на итальянку, ему задавали вопрос почему. Так он сказал нет стабильности в Бакфаста. Что скажете бакфастчики!?
  8. Я пишу те що бачив свої спостереження , а для підтвердження своїх слів подивіться відео Починаючи з 20 хв. Розкажу вам історію. Цього літа йдучи по вулиці, бачу мої кури розліталися і розкудкудакались я придивився, а сусідський собака вже рве курку, я бігом за ним прогнав від курки і гайда з куркою до нього. Прийшов позвав, кажу ваш пес зарвав курку, а він мені фото відео докази дай, я постояв голову почухав, закинув курку йому в двір тай пішов. То добре що я мисливець і пес пішов на корм лисицям. Так що і вам раджу для підтвердження ваших слів знімати і показувати відео, а то виходить як з тою куркою.
  9. Ще причина хорошої медопродуктивності і злодійства може бути підмішування крові кавказянки, печатка меду то в них мокра!
  10. Маю три матки Зінгер від Доскоча різних материнок, підсадені в одинакові в середині червня. На медозбір не вивозив. В одному з відводків проявився аскосфероз через місяць ( в осени переселив на чисті рамки в чистий вулик), два других розвивалися добре. В кінці серпня замітив в одному відводку активний принос краденого сиропу ( в ту пору нічого не цвіло в природі). А так мої враження про Зінгер такі, ця лінія менше заливає гніздо, матка добре нарощує бджолу в зиму. Схильна до злодійства. Буду тестувать на зимівлю, весняний розвиток, і роїня, а також по медозбору.
  11. А ще можна теплий пол в вулик положить і терморегулятор в резетку підключить і ефект помножиться на 2.
  12. Гращенко Михаил сказал что пока есть вокруге не вароатолерантние пчели, то вароатолерантности не будет видно в БакфастаVSH, так виходит ето только на изолированой территории он устойчив к клещу?
  13. Щось тема затихла. VSH Бакфаст, хто має такий матеріал як він себе показав?
  14. Так тогда стоит вопрос, стоит ли изолировать маток в изолятор хмары в августе? Если от августа до ноября 2 месяца и за ето время семя может прилично наростится в зиму?
×
×
  • Создать...