Jump to content
Форум на ТочкУ
Петрович

Переработка воскового сырья

Recommended Posts

Если так рассуждать, то надо нанимать тоже, чтобы яму выкопать, тем более глубиной 1м
Поэтому и стоит труд пчеловода; 100 гр. меда, дешевле 100 гр. чаю, с чем Вас и поздравляю. :hi:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Поэтому и стоит труд пчеловода; 100 гр. меда, дешевле 100 гр. чаю, с чем Вас и поздравляю. opr06K93.gif

Нууу, Metrolog!... Опять стихами! :dntknw: ... Вот это Вас "цепануло" :blink::hi:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Только что вынес пчел. Меньше чем за 50 грн./час ни кто не согласился. А столько же стоит час труда пчеловода. Лучше вместо удобрения по огороду или в яму.

У меня проще вышло в этом году , пляшка щайтан воды с мёда и хороший закусон под уточку с огурчиками :ae:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Користуюсь на пасіці і сонячною і паровою і перетопкою .Метод перетопки такий дві ємкості по 100л в одній кіпить вода почерзі занурюється рамки з однієї із другої сторони суш відпадає а рамка проходить дезинфекцію. Спеціальним ковшом (ситом)виловлюю з чану мерве і переносю в інший чан.по мірі накопичення мерви в іншому чані накриваю колом із сіткою заливаю водаю і кіпятю . мерва залишається під сіткою (коржом завсім без віску) а воск зверху такис чином за 2,5 часа 50-60 рам дадана. Спосіб з паровою перетоплюю суш в котлі виловлюю мерве висипаю в парову воскотопку а потім на вогонь залишок воску є але мінімальний. Вкотлі залишається теж віск.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Метод перетопки такий дві ємкості по 100л в одній кіпить вода почерзі занурюється рамки з однієї із другої сторони суш відпадає а рамка проходить дезинфекцію. Спеціальним ковшом (ситом)виловлюю з чану мерве і переносю в інший чан.по мірі накопичення мерви в іншому чані накриваю колом із сіткою заливаю водаю і кіпятю . мерва залишається під сіткою (коржом завсім без віску) а воск зверху такис чином за 2,5 часа 50-60 рам дадана. После этого способа мерву необходимо пропускать через прес или нет ? Какой выход воска при таком методе? Заранее спасибо за ответ!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

знайшов в неті: "Еще один из способов использования мервы - как топлива для розжига мангалов (за счет содержащегося в ней воска). Такое необычное топливо придает дыму приятный аромат"

Edited by skif

Share this post


Link to post
Share on other sites
Метод перетопки такий дві ємкості по 100л в одній кіпить вода почерзі занурюється рамки з однієї із другої сторони суш відпадає а рамка проходить дезинфекцію. Спеціальним ковшом (ситом)виловлюю з чану мерве і переносю в інший чан.по мірі накопичення мерви в іншому чані накриваю колом із сіткою заливаю водаю і кіпятю . мерва залишається під сіткою (коржом завсім без віску) а воск зверху такис чином за 2,5 часа 50-60 рам дадана. После этого способа мерву необходимо пропускать через прес или нет ? Какой выход воска при таком методе?

Да, нужно пропустить через пресс т.к. в коконах остается много воска. Выход воска конечно ниже чем при прессовании.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Такое необычное топливо придает дыму приятный аромат"

Тут перебор! Кидав мерву в димар(десь прочитав пораду), то з димаря такий сморід, що через годину голова розколювалася від болю. :dntknw:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Кидав мерву в димар(десь прочитав пораду), то з димаря такий сморід, що через годину голова розколювалася від болю

Писал я и не раз . Не знаю я пользуюсь не первый год , у меня нечего такого , сам не курю и не переношу табачного дыма . А вот ко мне заглядывал на пасеку хороший знакомый , в детстве бегали в месте , говорит думал шашлык пеку , а это всего навсего дымарь с мервой тлел :ah: Не знаю по чему так получилось у Вас :dntknw:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Кидав мерву в димар(десь прочитав пораду), то з димаря такий сморід, що через годину голова розколювалася від болю. :dntknw:
Можливо залишки амітразу?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Можливо залишки амітразу?

Не зрозумів? Це такий жарт? Звідки в мерві амітраз? Я ж кажу - сморід від паленої мерви такий, що голова починає боліти, а воском і не чути - віск весь перетоплений.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Сегодня топил воск дедовским методом, что очень не понравилось. В связи с этим вопрос: можно ли купить хорошую воскотопку в пределах 1000 гривен, если да, то какую модель посоветуете. Спасибо за ответ.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Сегодня топил воск дедовским методом, что очень не понравилось. В связи с этим вопрос: можно ли купить хорошую воскотопку в пределах 1000 гривен, если да, то какую модель посоветуете. Спасибо за ответ.
Современных хороших не встречал... Из старых - производства завода в г.Стерлитамак вполне нормальная.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Сегодня топил воск дедовским методом, что очень не понравилось. В связи с этим вопрос: можно ли купить хорошую воскотопку в пределах 1000 гривен, если да, то какую модель посоветуете. Спасибо за ответ.
post-637-1345753126_thumb.jpg http://www.pchela.com.ua/?page_id=2134 http://www.auv.com.ua/index.php?option=com...3&Itemid=82 Edited by nibond

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тут перебор! Кидав мерву в димар(десь прочитав пораду), то з димаря такий сморід Тоже очень не понравилось.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Вы пользовались такой воскотопкой? и еще на одном сайте пишут объем 40 литров, в другом 60 или это опечатка. :hi:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Вы пользовались такой воскотопкой? и еще на одном сайте пишут объем 40 литров, в другом 60 или это опечатка. :hi:
Я некоторое время тому назад обратил внимание на эту воскотопку в фирменном магазине (ту что на фото). Не впечатлился... Конструкция показалась хлипкой. Там и сорока литров нет объема, не говоря уже о шестидесяти.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Вы пользовались такой воскотопкой?

Тільки замовив, обіцяють вислати в недільний строк. Давно мріяв про таку, щоб все одночасно - розварювання сировини і пресування. Допускаю, що пресування буде не настільки сильним як в деяких гідравлічних пресах, надіюсь, що вона буде дуже зручною (не потрібно котлів з киплячою водою). Думаю, 60 л - загальний юб'єм, 40 л - внутрішнього бачка. Кулаков Ю.С. обіцяє викласти рекламно-навчальний ролик наYouTube. Edited by nibond

Share this post


Link to post
Share on other sites
Допускаю, що пресування буде не настільки сильним як в деяких гідравлічних пресах

Так, велике зусилля просто не витримає внутрішній бачок. Сьогодні тестував новий домкрат на старому пресові. Як що з 5-ти тоннім доводилось робити 3 віджими то з 20-ти тонним достатнью 2. Правда стопорний палець і поперечна балка не витримують навантаження.

post-467-1345829307_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Так, велике зусилля просто не витримає внутрішній бачок.

Я й не ставлю за мету видавити все із мерви. Зараз її приймають досить вигідно - 15 грн/кг (парова воскотопка), а сильно відпресовану не приймають. Для мене головне, щоб зручно, швидко і хоч трохи більше воску, ніж в паровій. Хоч в паровій у мене й так виходить не менше 150 гр із одного стільника, але дуже довго - 3 год один цикл Edited by nibond

Share this post


Link to post
Share on other sites
Зараз її приймають досить вигідно - 15 грн/кг

Гарна ціна. В нас кг.-листок вощини.
Хоч в паровій у мене й так виходить не менше 150 гр із одного стільника, але дуже довго - 3 год один цикл

Мені сподобалась парова Миколи з Білорусі. :ay:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Тільки замовив, обіцяють вислати в недільний строк.

Звонил и я Кулакову проконсультировался с ним по поводу воскотопки, но возникли некоторые сомнения, по этому хотелось бы услышать мнение пчеловодов которые сами пользовались данной моделью. Так что ждем от Вас первых впечатлений от пользования данной воскотопкой :az:
Мені сподобалась парова Миколи з Білорусі.

А можно по подробней?
Мені сподобалась парова Миколи з Білорусі.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Допускаю, що пресування буде не настільки сильним як в деяких гідравлічних пресах

Так, велике зусилля просто не витримає внутрішній бачок.Сьогодні тестував новий домкрат на старому пресові. Як що з 5-ти тоннім доводилось робити 3 віджими то з 20-ти тонним достатнью 2. Правда стопорний палець і поперечна балка не витримують навантаження.
Може я неправильно зрозумів, хіба одного разу віджати недостатньо? потрібно 2-3 рази?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Може я неправильно зрозумів, хіба одного разу віджати недостатньо? потрібно 2-3 рази?

В мене перший раз виходить близько 5 кг. воску, другий раз ~1кг. і третій раз 300-400грам. Більше не віджимаю, вважаю що робота не варта того воску що ще вийде.
Цитата(surovyj @ 25.8.2012, 10:19) Мені сподобалась парова Миколи з Білорусі. А можно по подробней?

Два деревянных ящика(утепленные) в которые ставятся рамки(как в улье), от парогенератора подается пар. Сетка под рамками собирает мерву а воск вытекает через отверстие. Нравится тем что не надо вырезать сушь и высокая производительность(вроде как по 100 рамок в каждый ящик влазит).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Зараз її приймають досить вигідно - 15 грн/кг (парова воскотопка), а сильно відпресовану не приймають.
А где это? Телефончиком не поделитесь?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...