metrolog Опубликовано 14 августа, 2014 Share Опубликовано 14 августа, 2014 Не поделитесь какая такая история произошла с ... Сачином? И вообще, кто это? Все нормально 'ромео', просто не стандартная реакция украинской МЕДОВУХИ на венгерское САЛО, или наоборот. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 На улицах Харькова и в салоне жигулей +42 А я с женой на ярмарке на солнечной стороне. Купленный шатёр перед палаткой мало помогает. Закипаем ,тяжкi дiтки заробiтки. Экватор ярмарки пройден, ещё нужно как то продержаться 5 дней. Покупатель пробежал с утра и всё. Попрятались под кондиционеры ,а мы греемся на солнышке Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 УРА. Мед сдан . пчел обработал от клеща . Итоги подведены . В круговую результат 100 кг на семью Вiтаю ! Теперь можно и расслабиться, а у меня ещё по два корпуса не качано. Ярмаркую ! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
surovyj Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 У нас всю ночь дождь, с утра +15. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
kit Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 Чи треба перед загодівлею забирати рамки які не підуть в зиму? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
surovyj Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 Viktor Kit, звичайно, спершу формуєте гніздо у зиму а потім загодовуєте. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 Ярмаркую ! А вот Бомбус говорит, что НИ-ЗЗЯ! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 НИ-ЗЗЯ! А де ж грощi брать. для допомоги украiнськiй армii Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 Чи треба перед загодівлею забирати рамки які не підуть в зиму? за заставну Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yura Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 І як часто такі плачевні роки в нас бувають? В вас більше досвіду. ? починайте подумувати про пакети, як сотові так і безсотові, це ваш коньок, про медовий коіфіцієнт, про прив*язку до великого кочовика зі східної України, про довгострокові відносини. Пакетами не хочу займатись. А решта нічого не зрозумів який коефіцієнт?, що означає привязка до кочовика? довгострокові відносини з ким? Скоріше за все бджоли залишаться хоббі з приємними бонусами за проданий мед. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 Відкачано залишки меду з усіх рамок. 9 літрів меду (смачнючий який) з всієї пасіки. Вже почав цукром годувати. Такий підсумок сезону 2014. Ціле літо дощі, навіть вощину практично не будували. Пасіка получається збиткова цього року навіть якщо мед продати по 100 грн. за літр. Був у Вашому регіоні. Був у Верховині, Яремче і т.д. У Верховині бачив 2 досить великих пасіки правда біля них мед не продавали, працюють напевне на пакети. На всю по 100 грн. за 1 л. продають мед карпатський, як кажуть "дикий", тільки чомусь він дуже і дуже схожий на сонях або помісь з різнотрав'ям чи з ріпаком. Різних відтінків і смаків. Доходило до курйозів, на перевалі подають мед типу карпатський, а збоку дивлюсь "пасічник" і бідони в машині, виявляється з наших країв приїхав поділитися "карпатським медом", навіть мене попросив відійти, щоб не портити клієнтуру, яка поповнювала запаси на перевалі. І ще прямо казали, що викачали 30 л. з 5 сімей. А ще в основному продають не пасічники, за весь час реального пасічника, що продавав власний продукт бачив у Яремче і пасіка в нього була з району Надвірної, де умови кращі і то в основному в нього заробіток не з меду, а з різних витяжок і настойок. Вчора у нас була злива з градом, кузов мені у машині попортило капітально, одне слово зальот. Сьогодні +25, для золотарника норма. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Кузьмич Опубликовано 15 августа, 2014 Share Опубликовано 15 августа, 2014 НИ-ЗЗЯ! А де ж грощi брать. для допомоги украiнськiй армii Отож, жить то нужно с чего то пчеловоду. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
alexnazar Опубликовано 16 августа, 2014 Share Опубликовано 16 августа, 2014 Відкачано залишки меду з усіх рамок. 9 літрів меду (смачнючий який) з всієї пасіки. Вже почав цукром годувати. Такий підсумок сезону 2014. Ціле літо дощі, навіть вощину практично не будували. Пасіка получається збиткова цього року навіть якщо мед продати по 100 грн. за літр. +100, надо пасеку ставить на колеса, тогда с нашими фермерами, появится рентабельность. Я например сейчас в Греции, у них на каждом повороте стоят пчелы, и на елках и на пихтах и н тимьяне - чабрец. Чудеса - и все выгодно. Только корпуса маленькие на 230, и их всего 2 корпуса, цена в супермаркете 8 ойро на 0,8 кг. И что самое интересное - пчелы на людей не летят, не жалят... у них около отелей в 200 метрах стоят пасеки - и все тихо!!! ПОДДЕРЖКА ГРЕЧЕСКОГО ПРОИЗВОДИТЕЛЯ! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 16 августа, 2014 Share Опубликовано 16 августа, 2014 Пакетами не хочу займатись. А решта нічого не зрозумів opr06K94.gif який коефіцієнт?, що означає привязка до кочовика? довгострокові відносини з ким? Скоріше за все бджоли залишаться хоббі з приємними бонусами за проданий мед. ah.gif ? На скільки зрозумів з ситуації по медозборам у Ваших краях, якщо тільки мед навіть по 100 грн. це збиток 100%. Якщо не пакети чи матки, то потрібно робити різні витяжки і настойки. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дочинец Опубликовано 16 августа, 2014 Share Опубликовано 16 августа, 2014 у них около отелей в 200 метрах стоят пасеки - и все тихо!!! ПОДДЕРЖКА ГРЕЧЕСКОГО ПРОИЗВОДИТЕЛЯ! У меня от дома до первого улья 10 метров,и еще небыло случая что-бы когото во дворе ужалила пчела. ПОДДЕРЖКА УКРАИНСКОГО ПРОИЗВОДИТЕЛЯ! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Влад_ Опубликовано 16 августа, 2014 Share Опубликовано 16 августа, 2014 +100, надо пасеку ставить на колеса, тогда с нашими фермерами, появится рентабельность. Я например сейчас в Греции, у них на каждом повороте стоят пчелы, и на елках и на пихтах и н тимьяне - чабрец. Чудеса - и все выгодно. Только корпуса маленькие на 230, и их всего 2 корпуса, цена в супермаркете 8 ойро на 0,8 кг. И что самое интересное - пчелы на людей не летят, не жалят... у них около отелей в 200 метрах стоят пасеки - и все тихо!!! ПОДДЕРЖКА ГРЕЧЕСКОГО ПРОИЗВОДИТЕЛЯ! перенимать опыт некогда не поздно но ценить свое надо уметь. Мой мед уже не не один год ездит в грецию значит конкурентно способен и что то там не так. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Бджолопотам Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 В нас в ночі сьогодні 11 градусів... Буду зменшувати льотки Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Н. Петрович Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Вчера закончил откачку, итого получилось 76 кг. на семью. Жарища в этом году ужасная, отказался даже работать паровым ножем. Пчелам наверно тоже не сладко в такую жару, бороды на всю переднию стенку. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
yura Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Відкачано залишки меду з усіх рамок. 9 літрів меду (смачнючий який) з всієї пасіки. Вже почав цукром годувати. Такий підсумок сезону 2014. Ціле літо дощі, навіть вощину практично не будували. Пасіка получається збиткова цього року навіть якщо мед продати по 100 грн. за літр. Був у Вашому регіоні. Був у Верховині, Яремче і т.д. У Верховині бачив 2 досить великих пасіки правда біля них мед не продавали, працюють напевне на пакети. На всю по 100 грн. за 1 л. продають мед карпатський, як кажуть "дикий", тільки чомусь він дуже і дуже схожий на сонях або помісь з різнотрав'ям чи з ріпаком. Різних відтінків і смаків. Доходило до курйозів, на перевалі подають мед типу карпатський, а збоку дивлюсь "пасічник" і бідони в машині, виявляється з наших країв приїхав поді "карпатським медом", навіть мене попросив відійти, щоб не портити клієнтуру, яка поповнювала запаси на перевалі. І ще прямо казали, що викачали 30 л. з 5 сімей. А ще в основному продають не пасічники, за весь час реального пасічника, що продавав власний продукт бачив у Яремче і пасіка в нього була з району Надвірної, де умови кращі і то в основному в нього заробіток не з меду, а з різних витяжок і настойок. Вчора у нас була злива з градом, кузов мені у машині попортило капітально, одне слово зальот. Сьогодні +25, для золотарника норма. Два попередні роки меду було більше і хоч якась мінімальна вигода з пасіки могла бути, а цей рік то взагалі 0. Завезений дешевий мед дійсно дуже заважає. А ще такі ділки що лапшу вішають і видають завезений мед за місцевий Жуліки, вони всюди життя портять, не тільки в бджільництві. В Україні в різних регіонах дуже різні умови для бджільництва і дуже різна специфіка. Шкода, що держава не займається розвитком такої хорошої і приємної справи як бджільництво. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Доброго дня пасічній спільноті! У мене виникає питання на рахунок загодівлі на зиму... Десь з 10 числа в метрів з 400 почала цвісти гречка. Це дуже добре, але ... Питання, чи відкачати, що є і починати загодівлю з 1 чисел вересня, чи зачекати поки перецвіте? Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Питання, чи відкачати, що є і починати загодівлю з 1 чисел вересня, чи зачекати поки перецвіте? ? comrade2012, Як на мене ,- відкачав би. Є така поговірка: до Спаса (19 серпня) бджола працює на пасічника, а опісля ,- вже на себе! Ну, а підгодівлю на зиму починайте після Дня Незалежності,- тобто з 25 серпня. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Шкода, що держава не займається розвитком такої хорошої і приємної справи як бджільництво. ? Юрко, А чи є вона у нас та "Держава"? Одні казнокради! Навіть 75 мільйонів з людських зібраних по 5 грн. на армію і ті вже вкрали!!І не знають як тих казнокрадів зловить. А яники та азарики як гуляли та тратили наш золотий запас, то так і продовжують, а Ви про "державу"... Вибачте за відступ, але вже наболіло ж!... Що за останні 10 років зробив хорошого для бджільництва України "наш державний" інститут бджільництва?! От Вам і відповідь готова.От звідки повинна початися у нас люстрація. Саме з них, співробітників цього закладу. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Іван Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Питання, чи відкачати, що є і починати загодівлю з 1 чисел вересня, чи зачекати поки перецвіте? ? comrade2012, Як на мене ,- відкачав би. Є така поговірка: до Спаса (19 серпня) бджола працює на пасічника, а опісля ,- вже на себе! Ну, а підгодівлю на зиму починайте після Дня Незалежності,- тобто з 25 серпня. Радий би відкачати, так немає печатного, позаливали рамки, напевне буду чекати .. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Радий би відкачати, так немає печатного, позаливали рамки, ? comrade2012, Дай Боже, кожному доброму пасічнику з такою "проблемою" у цей час зустрітися, коли заливають усі рамки! Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Любомир Опубликовано 17 августа, 2014 Share Опубликовано 17 августа, 2014 Доброго дня пасічній спільноті! У мене виникає питання на рахунок загодівлі на зиму... Десь з 10 числа в метрів з 400 почала цвісти гречка. Це дуже добре, але ... Питання, чи відкачати, що є і починати загодівлю з 1 чисел вересня, чи зачекати поки перецвіте? В залежності від флорності меду та загодівлі сиропом. В зиму варто давати рамки з переважно фруктозним, медом (акація, весняне різнотрав'я, гречка, липа), а з сахарозними та глюкозними медами (ріпак, сонях) відкачати. Хоча є техніка зимівлі і на соняшниковому медові. На схильність меду до кристалізації та її швидкість впливає насамперед співвідношення глюкози і фруктози, а також тепло. Чим більше глюкози, тим швидше відбувається кристалізація меду. Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Заархивировано
Эта тема находится в архиве и закрыта для дальнейших ответов.