Jump to content
Форум на ТочкУ
Griva

Почём нынче мёд / ціна на мед / ціна меду

Recommended Posts

Думаю экспортеры Индии,Вьетнама и прочих подгоняют мед по стандартам влажности,фильтруют,купажируют и на выходе получают мед похожий на мед.
Можливо але це неточно.

Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Не поганій заробіток.По 25гр купили, а по 54,88-55гр продали.
Та які прибуки всьо в нуль працюють.


Надіслано від мого SM-A520F, використовуючи Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 минуты назад, ved сказал:

Думаю экспортеры Индии,Вьетнама и прочих подгоняют мед по стандартам влажности,фильтруют,купажируют и на выходе получают мед похожий на мед.

Мед не тільки для харчування використовують, а й промисловості, там від меду як такого на виході нічого не лишається.

Тому ці 2 країни досить великі і у них є різниц мед, але в основному це мед з високим ф/г, який простіше і зручніше використовувати ніж мед з соняшника. Мед з соняшника у ЄС виключного йде в купаж в банку для споживача і так само значна частина в США.

Думаю найближчий місяць буде переходом між низькими контрактами до трохи вищих, як там не хотіли окремі імпортери купити подешевше, але ціна всерівно повільно буде рости. Так само цей ріст буде залежати від активної здачі пасічників 

  • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 часов назад, kuchmii сказал:

Хто може дати відповідь на питання щодо найдешевшого меду в світі? Ще десь окрім України є мед по 1 євро за кілограм, при умові відповідності його до стандартів, що висуваються ЄС до харчових продуктів? 

Ви говорите про сьогодення 1 евро, але ж не так давно 0.9 долара було, думаю нижче ціни немає, крім того якесь паршиве канді було 30гр, при ціні меду 25грн, оце вже повний абсурд

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 хвилин тому, Wladimir_K сказав:

Тому ці 2 країни досить великі і у них є різниц мед, але в основному це мед з високим ф/г, який простіше і зручніше використовувати ніж мед з соняшника. Мед з соняшника у ЄС виключного йде в купаж в банку для споживача і так само значна частина в США.

Виходить, що вигідніше виробляти ФГС, ніж мед, якщо фасувальників цікавіть співввідношення ф/г, а не мед та його якість.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 часов назад, kuchmii сказал:

Хто може дати відповідь на питання щодо найдешевшого меду в світі? Ще десь окрім України є мед по 1 євро за кілограм, при умові відповідності його до стандартів, що висуваються ЄС до харчових продуктів? 

 Мабуть це питання не до експортерів, а скоріш до виробників. Чому вони віддають свій мед за безцінь?  Мабуть скоріш за все спідмедогонщики задають темп у цій музиці ніж ключові експортери. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ну шо, як думаєте- завтра "рябчик"накинуть за кг, чи ні?:hmm:

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 минут назад, Aleksandr Volniy сказал:

Ну шо, як думаєте- завтра "рябчик"накинуть за кг, чи ні?:hmm:

В п'ятницю один з експортерів переконував мене , що з понеділка буде -1.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 часа назад, ved сказал:

фильтруют, купажируют и на выходе получают мед похожий на мед.

Скорее продукт похожий на мед.

 

 

Edited by Артем Сергеев

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 часов назад, Sanich сказал:

Виходить, що вигідніше виробляти ФГС, ніж мед, якщо фасувальників цікавіть співввідношення ф/г, а не мед та його якість.

А вони там де можна ГФС використовувати його використовують, де  потрібно мед використовують мед. 

Український сонях в США для промислової переробки програє ті й же Індії і В'єтнаму не тільки по ціні, а саме через те що має низьке ф/г і не досить є зручним для неї.

І як тільки проблеми в цих 2 країнах США більше купують українського меду це в свою чергу призводить до його дефіциту на ринку і зростання ціни на нього в основних споживачів країн ЄС.

А країни ЄС для своєї промисловості купують мед з Китаю в більшості і в цьому меді і рівень антибіотику і інших компонентів в рази вищий допустимих може бути ніж до й що для фасування.

Мед як компонент для промисловості в сучасному світі має більші об'єми попиту ніж продукт споживання яким ми його розуміємо, тобто фасовка в банку.

І рідні креми, печиво, випічка від меду в початковому стані нічого не лишається.

Принципі ми до цього етапу і підійшли.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 часов назад, ved сказал:

Думаю экспортеры Индии,Вьетнама и прочих подгоняют мед по стандартам влажности,фильтруют,купажируют и на выходе получают мед похожий на мед.

Медовый продукт ( как сырный продукт )

Share this post


Link to post
Share on other sites

ну и ещё у Вьетнамского и Индийских медов  есть одна большая проблема. они спустя 3-4 месяца после откачки темнеют..   а Европейский потребитель привык к светлым медам. так что тёмный мёд максимум на кулинарию не смотря даже на соотношение глюкозы к фруктозе.  а для фасовки по банкам цвет подсолнуха их устраивает вполне..так что как не крути но заменить наш подсолнух  цена-качество -обьём им нечем..

  • Like 6
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 минуты назад, Сергей Тюркин сказал:

ну и ещё у Вьетнамского и Индийских медов  есть одна большая проблема. они спустя 3-4 месяца после откачки темнеют..   а Европейский потребитель привык к светлым медам. так что тёмный мёд максимум на кулинарию не смотря даже на соотношение глюкозы к фруктозе.  а для фасовки по банкам цвет подсолнуха их устраивает вполне..так что как не крути но заменить наш подсолнух  цена-качество -обьём им нечем..

Замінити не можуть десь 30 тис. т., а ми виробляємо в рази більше.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 часа назад, Wladimir_K сказал:

Замінити не можуть десь 30 тис. т., а ми виробляємо в рази більше.

Это цифра прошлых лет..  из за не урожая практически во всём мире эта цифра будет значительно больше  :IMHO:

  • Like 2
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 минут назад, Сергей Тюркин сказал:

Это цифра прошлых лет..  из за не урожая практически во всём мире эта цифра будет значительно больше  :IMHO:

Глобально вона суттєво не зміниться, в 2020 р. у світі ще було багато перехідних залишків, які повільно спожили до цього часу.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 часа назад, Wladimir_K сказал:

А вони там де можна ГФС використовувати його використовують, де  потрібно мед використовують мед. 

Український сонях в США для промислової переробки програє ті й же Індії і В'єтнаму не тільки по ціні, а саме через те що має низьке ф/г і не досить є зручним для неї.

І як тільки проблеми в цих 2 країнах США більше купують українського меду це в свою чергу призводить до його дефіциту на ринку і зростання ціни на нього в основних споживачів країн ЄС.

А країни ЄС для своєї промисловості купують мед з Китаю в більшості і в цьому меді і рівень антибіотику і інших компонентів в рази вищий допустимих може бути ніж до й що для фасування.

Мед як компонент для промисловості в сучасному світі має більші об'єми попиту ніж продукт споживання яким ми його розуміємо, тобто фасовка в банку.

І рідні креми, печиво, випічка від меду в початковому стані нічого не лишається.

Принципі ми до цього етапу і підійшли.

Нахрена нам парять мозги з антибіотиком і т.д. , якщо більшість медів іде в промисловість , і в кінцевому етапі від меду нічого незалишется ,

а ціна меду в Україні зараз все рівно на рівні мінімальної світової ,

а аналіз повиней бути як за брендовий мед

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 минуту назад, AVA сказал:

Нахрена нам парять мозги з антибіотиком і т.д. , якщо більшість медів іде в промисловість , і в кінцевому етапі від меду нічого незалишется ,

а ціна меду в Україні зараз все рівно на рівні мінімальної світової ,

а аналіз повиней бути як за брендовий мед

Тому що сонях український  йде у банку.

А ціна це співвідношення попиту і пропозиції помножене на бажання продавати мед. Було б 30 тис. т. була б зовсім інша ціна.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 минуту назад, Wladimir_K сказал:

Тому що сонях український  йде у банку.

Так толку з тієї банки пасічникам як ціна така як для промисловості

Краще уже 1 долар як для промисловості і фруктозу підтянем і погодні умови нам до лампочки , викачав сдав і тема непотрібна на форумі:umora:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 хвилин тому, AVA сказав:

Нахрена нам парять мозги з антибіотиком і т.д. , якщо більшість медів іде в промисловість , і в кінцевому етапі від меду нічого незалишется ,

а ціна меду в Україні зараз все рівно на рівні мінімальної світової ,

а аналіз повиней бути як за брендовий мед

Я так розумію, що Європі затребуваний ГФС або мед з ГФС? І вже наш соняшниковий не дотягує до стандартів цього елітного меду

В Україні мало сіють кукурудзи?

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 минуту назад, Олександр Коваль сказал:

Я так розумію, що Європі затребуваний ГФС або мед з ГФС? І вже наш соняшниковий не дотягує до стандартів цього елітного меду

В Україні мало сіють кукурудзи?

Європа хоче купить увесь по ціні як для випічки потім перебрать , який кращий той у банки а залишки у випічку

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

На выпічку йде більше ніж у банку і ціна його +- 5 євро опт. і це ніхто не розповідає.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 години тому, Wladimir_K сказав:

А вони там де можна ГФС використовувати його використовують, де  потрібно мед використовують мед. 

Український сонях в США для промислової переробки програє ті й же Індії і В'єтнаму не тільки по ціні, а саме через те що має низьке ф/г і не досить є зручним для неї.

І як тільки проблеми в цих 2 країнах США більше купують українського меду це в свою чергу призводить до його дефіциту на ринку і зростання ціни на нього в основних споживачів країн ЄС.

А країни ЄС для своєї промисловості купують мед з Китаю в більшості і в цьому меді і рівень антибіотику і інших компонентів в рази вищий допустимих може бути ніж до й що для фасування.

Мед як компонент для промисловості в сучасному світі має більші об'єми попиту ніж продукт споживання яким ми його розуміємо, тобто фасовка в банку.

І рідні креми, печиво, випічка від меду в початковому стані нічого не лишається.

Принципі ми до цього етапу і підійшли.

То виходить, що коли нам руки викручують за аналізи, то це розвод на лоха, якщо наш мед йде в переробку і там допуски не такі суворі. 

  • Like 3
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Для чого ворушити повітря? Ціна як мінімум не підніметься до лютого, на це впливає багато факторів, в тому числі реалії сьогодення, куму потрібні кошти здавайте, хто може почекати пів року чекаєм!!! 

Якось так, просто факти!

  • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 минут назад, Sanich сказал:

То виходить, що коли нам руки викручують за аналізи, то це розвод на лоха, якщо наш мед йде в переробку і там допуски не такі суворі. 

Ще раз, чого викручують?. Бо український мед близько 40 тис. т. десь йде у фасовку, як один з елементів купажу крем-мед і там вимоги до аналізів вже відповідні згідно внутрішніх регламентів ЄС і на додачу зазвичай інші меди мед що йдуть в купаж можуть невписуватися в ці регламенти.  Тому якщо меду в України як завжди, то можна і вимоги підняти до небес.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 минуту назад, M_Oleksandr_V сказал:

Для чого ворушити повітря? Ціна як мінімум не підніметься до лютого, на це впливає багато факторів, в тому числі реалії сьогодення, куму потрібні кошти здавайте, хто може почекати пів року чекаєм!!! 

Якось так, просто факти!

Не обов'язково лютий, ціна буде зростати повільно і якщо зараз йдуть активні здачі, то шанси її зростання є мінімальні.

Питання, а хто це робить?

Це як питання, чого так живемо. 

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...