ромео

Наші плодові дерева

84 сообщения в этой теме

А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... :ak:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... :ak:
У мене росло 3 сорти: Київський ранній, Золотий Ювілей та РедХейвен. Перші 3 роки всі вкривав - деревини ше не наростили й морозів боялись більше. Минулого року не вкрив. Зима хоч і не така сувора була, але вижив тільки Київський ранній - мабуть найстійкіший на сьогодні український сорт. А два останні відійшли майже від землі потужними пагонами в палець товщини й 2 м заввишки - невідомо тільки чи то сортові пагони, чи підщепа пробилась. Але цього року мабуть все одно вимерзли знову.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... :ak:
А будьте добры, как величать ваш персик?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... :ak:
А будьте добры, как величать ваш персик?
Та я й сам не знаю :dntknw: Просто щовесни вже виробилась звичка - купувати і садити персики. Вже років із 15. Я їх саджаю, а вони пропадають по різним причинам. Тому і на цього не дуже і розраховував. А він взяв і вродив! Ніколи і ні в кого в нас не бачив такого чуда. Я був в шоці. Всі сусіди ходили як на виставку. А завидували як! Мав навіть фото. Але "всё пропало". П.С. А цвіте як! :ay: Дав би бог, щоб лише цвіт обмерз. Изменено пользователем ромео

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
але вижив тільки Київський ранній
Николай, а сколько было мороза тогда? То же хотел посадить РэдХевен, но вижу, что не стоит.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Николай, а сколько было мороза тогда? То же хотел посадить РэдХевен, но вижу, что не стоит.

Було -26-28 кілька днів підряд в кінці зими, а враховуючи те, що персик дуже рано прокидається, як типовий південний житель, то йому це - смерть. А щодо РедХейвена, то сорт достойний - з усіх трьох у мене - найсмачніший і найкрупніший. Але треба укривати в нашій зоні. Київський Ранній - це більше консервний сорт. Він середнього розміру - 80-100 г в середньому і не такий соковитий, хоча на ринку часто продають і менш смачні, хочай гарні на вигляд. А цього року придбав черенки українських сортів Оксамитовий та Пам'яті Гришко - мають бути більш стійкими до морозу (а Оксамитовий - імунний до кучерявості листя). Будем бачити.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

У свата и его соседа,растут и плодоносят персики уже несколько лет.Все 100% были посажены косточкой.Урожай по несколько вёдер с дерева,персики сладкие (иногда не очень :ah: )и крупные...не меньше чем на базаре :ay: .Вот купил себе дачу под пасеку...насажу так же.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Минулого року у мене був рекордний урожай яблук. Літні сорта Паперівка, Мелба, Макінтош та раннє осіннє Слава Переможцям, Оберлендське були достатньо смачні. З зимових непоганий смак у Ранет. А от англіцькі сорта типу Голден та Джонатан на вигляд гарні а смаку ніякого не мають. Мабуть через перегруз дерев? Бо в інші роки при менших урожаях смак пречудовий.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Незнаю який сорт, та персики родять дуже гарно. Та незнаю як буде цього року, чи не пошкодять морози.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
А мій персик мабуть цього року загнеться. Дуже жаль!!! Ніколи б не повірив, що у нас будуть персики. Вперше цього року достигло 62 шт. на 4-річному дереві. Смак - КЛАС! Куди тим базарним братися. І великі на вигляд чудові. Прямо ... :ak:
У мене росло 3 сорти: Київський ранній, Золотий Ювілей та РедХейвен. Перші 3 роки всі вкривав - деревини ше не наростили й морозів боялись більше. Минулого року не вкрив. Зима хоч і не така сувора була, але вижив тільки Київський ранній - мабуть найстійкіший на сьогодні український сорт. А два останні відійшли майже від землі потужними пагонами в палець товщини й 2 м заввишки - невідомо тільки чи то сортові пагони, чи підщепа пробилась. Але цього року мабуть все одно вимерзли знову.
На Ваше мнение какой оптимальный сорт персика (морозостойкость, вкус, размер) нужно садить в центральном регионе Украины?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
На Ваше мнение какой оптимальный сорт персика (морозостойкость, вкус, размер) нужно садить в центральном регионе Украины?
Я ж ніби все написав про свої сорти: мені найсмачніший і найгарніший РедХейвен - розмір з хороше яблуко, кісточка вільна, солодкий. От тільки бажано його від морозу захищати, особливо якщо така зима як ця. Воно ніби й напряжно, але 3 роки потім не бачити урожаю... А так у мене найстабільніше себе показує Київський ранній:
КИЕВСКИЙ РАННИЙ Один из старейших украинских сортов, созданный в довоенные годы в УНИИ садоводства (автор А.П. Родионов), ценится как зимостойкий, высокоурожайный и устойчивый к мучнистой росе сорт. Дерево среднерослое, формирует шаровидную, слегка раскидистую крону, начинает плодоносить на 2-3-й год. Плоды средней величины (80-90 г), округло-удлиненные с ярко-выраженным клювиком. Кожица светло-желтая с полосатым румянцем. Мякоть белая, сочная, высоких вкусовых качеств. В условиях Киева плоды созревают 15-20 июля. Особой популярностью пользуется у садоводов-любителей в полесских районах Украины.
Від себе скажу - смачний, розміром з гусяче яйце, кісточка в засуху погано відділяється і може розтріскуватись навпіл. Шкірочка щільна. Ідеально підходить для консервування компотами. Урожай майже щорічно, підмерзає рідко й добре відростає. Зараз купив карликові підщепи й планую цього сезону або наступної зими прищепити ще кілька наших місцевих сортів: Пам'яті Гришко, Оксамитовий (уже черенки дістав), а також Ветеран, Лісостеповий, Дніпровський, Пам'яті Шевченка, Любимець, Славутич (знайшов де можна купити - випробовуватиму) Всі ці новій не дуже сорти зазначені як придані до вирощування на північній межі ареалу і за морозостійкістю на рівні або вище Київського раннього.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Микола Іванович, яким способом щепете персики?

Изменено пользователем Ілюха

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Микола Іванович, яким способом щепете персики?
Зараз на зимовій прививці спробую звичайну копуліровку та окуліровку вприклад. Раніше в серпні пробував окулювати вічком кілька сіянців - ніби прижились. Хтозна тільки чи не вимерзли взимку, хоча й накривав

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
А от англіцькі сорта типу Голден та Джонатан на вигляд гарні а смаку ніякого не мають

Взагалі то це американські сорти :ah: В себе вирощую близько 20 сортів, з них основні це Голден Делішес і його клони Рейндерс, Смутті і клон В., сорт Джонаголд і клони Де Коста, Рубінстар і Бурікам Ерлі Квін, сорт Фуджі і його клони Кіку 8, Ятака, а також сорти Голд Стар, Мутсу, Грені Сміт, Пінова, Елізе, Флріна, Ренет Симеренко, Айдаред і клубний сорт Хоней Крісп (сорт визнаний символом штату Мінесотта), а також дуже смачний пізнолітній Целесте клон сорту Дельбарстівале, потроху відмовляюсь від сортів Гала Маст і Мондіаль Гала, Чемпіон, Глостер, Слава Переможцям і від клубного Пінк Леді (не набирає потрібного цукру). Ці же сорти і вирощую на продажу (підщепи 54-118, ММ 106, М 9) в кількості до 5 тисяч саджанців. Також сортів 15 груші, по 10 черешні і сливи, кілька сортів вишні персика і абрикоса. А також 26 сортів смородини, кілька порічок, агрусу і 8 сортів малини. Між іншим, на рахунок яблук, то з зимових сортів мої домашні їдять тілки Хоней Крісп і Фуджі :umora:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

SACHA.OK, а як з достинганням Гренні Сміт у вашій зоні?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
SACHA.OK, а як з достинганням Гренні Сміт у вашій зоні?

Питання в десятку :umora: Сорт в нашій зоні "на любителя", як правило теж не набирає необхідної кількості цукру, але дружині подобається :ah: Хоча морозостійкість досить висока, і кілька років тому коли були сильні морози - підмерзань не було, хоча того же Чемпіону вимерзло ~ 80%. Радити його - не раджу, хіба для самозадоволення, (я його в принципі не розмножую, хіба тільки для знайомих "колекціонерів") :hi:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

SACHA.OK, я так само для коллекції придбав Голдраш - яблуко досить смачне, але у Львові мабуть не достигне в будь-який рік. Посаджу в Кременчуці і буду надіятись що там вистачить тепла для достигання. Хоча хто зна :dntknw: у Львові хоча тепла й менше, але ФАР більше - висота над рівнем моря теж дає своє

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

порадьте якийсь сорт вишні. Бажано з чорним соком і урожайний.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Ці же сорти і вирощую на продажу (підщепи 54-118, ММ 106, М 9) в кількості до 5 тисяч саджанців. Також сортів 15 груші, по 10 черешні і сливи, кілька сортів вишні персика і абрикоса. А також 26 сортів смородини, кілька порічок, агрусу і 8 сортів малини

Зразу видно що маємо на Форумі доку. Може підскажеете що то за сорт сливи. Крона розріджена. Гілки довгі слабо розгалуджені. Плодоносить майже по всій довжині гілки. Морозостійкість дуже низька. Кожного року втрачаю по одній-дві сливі. Вигляд плоду: Оруглий, колір стиглого темно фіолетовий, смак персика. Достигає в липні.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Зразу видно що маємо на Форумі доку. Може підскажеете що то за сорт сливи. Крона розріджена. Гілки довгі слабо розгалуджені. Плодоносить майже по всій довжині гілки. Морозостійкість дуже низька. Кожного року втрачаю по одній-дві сливі. Вигляд плоду: Оруглий, колір стиглого темно фіолетовий, смак персика. Достигає в липні.

Як то кажуть "Краще пізно ніж ніколи" :ah: Не пройшло і року :umora: Вибачте за пізню відповідь, але мені не приходило повідомлення про відповіді в цій темі (що в мене досить часто буває) :dntknw: Ну а тепер попробую відповісти на Ваше питання. Я схиляюсь до думки що це, скоріш за все, є так звана в народі "японська слива", а правильною назвою цієї культури є "гібридна алича", в мене є ось така сорт Комета рання post-2998-1356442965_thumb.jpg Изменено пользователем SACHA.OK

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

SACHA.OK нам би ваш номер телефону, може саджанці продаєте.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Скачав з російського сайту : Сорта яблук:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Скачав з російського сайту : Сорта яблук:
I де ж вони?

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах
Скачав з російського сайту : Сорта яблук:
I де ж вони?
На таможне застряли. Выходной.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

При спробі додати звичайний вордівський файл дає повідомлення : post-3891-1362901183_thumb.jpg post-3891-1362901577_thumb.jpgПри спробі загрузити архівований файл розмір 2,5Мб дає повідомлення : Спробую через файлообмінник : http://www.us.ua/ Загрузив файл: Груша.docx Є опція Последние Все нормально. Додаю Яблуня.docx та Слива.docx

Изменено пользователем Маркіян

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на других сайтах

Создайте аккаунт или войдите для комментирования

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать аккаунт

Зарегистрируйтесь для получения аккаунта. Это просто!


Зарегистрировать аккаунт

Войти

Уже зарегистрированы? Войдите здесь.


Войти сейчас