Брониславович Опубликовано 20 сентября, 2011 Share Опубликовано 20 сентября, 2011 Я использовал кастрюлю раз 50, затем выходит наружу металл. Как чистить емкость от воска - нагреваем пустую до температуры плавления воска и вытираем сухой ветошью насухо... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сирота Микола Опубликовано 20 сентября, 2011 Share Опубликовано 20 сентября, 2011 Я использовал кастрюлю раз 50, затем выходит наружу металл. Как чистить емкость от воска - нагреваем пустую до температуры плавления воска и вытираем сухой ветошью насухо... Треба при нагоді перевірити. Загалом, мені здається, що так не має бути. Віск, за великим рахунком, це звичайний жир. Чому ж тоді від борщу емаль не розчиняється? Може кастрюля така трапилась - з імітацією покриття? Я не заперечую вашу інформацію, проте треба переконатись самому. Просто вперше про таке чую. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gor Опубликовано 25 июля, 2012 Share Опубликовано 25 июля, 2012 Добрий всім вечір. Може хтось підкаже, що робити. Я топлю віск на сонячній воскотопці. Рамки темні, відповідно і віск є темнуватий - як його очистити? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Poltavsky Опубликовано 25 июля, 2012 Share Опубликовано 25 июля, 2012 Я після сонячної воскотопки перетопляв віск у дощовій воді ( можна, і навіть краще у дистильованій). Віск світлішав. Також після сонячної перетопляв у пароварці, то також світлішав. Спробуйте Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
blek-269 Опубликовано 25 июля, 2012 Share Опубликовано 25 июля, 2012 Добрий всім вечір. Може хтось підкаже, що робити. Я топлю віск на сонячній воскотопці. Рамки темні, відповідно і віск є темнуватий - як його очистити? Можно перед топкой замочить в воде и раза два заменить воду , что бы посветлели , ну а дальше по тексту Я після сонячної воскотопки перетопляв віск у дощовій воді, можно добавить немного кислоты . Есть тут на форуме про очистку воска почитайте Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gor Опубликовано 26 июля, 2012 Share Опубликовано 26 июля, 2012 Дякую за пораду Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rad Опубликовано 26 июля, 2012 Share Опубликовано 26 июля, 2012 Також після сонячної перетопляв у пароварці, то також світлішав. Спробуйте вибачте, а яка пароварка маэться на увазі? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PDD Опубликовано 30 июля, 2012 Share Опубликовано 30 июля, 2012 Добрий всім вечір. Може хтось підкаже, що робити. Я топлю віск на сонячній воскотопці. Рамки темні, відповідно і віск є темнуватий - як його очистити? Приблизно так, як варять вареники на пару. Тепер детальніше: на дно кастрюлі - дощова вода, поверх кастрюлі капронові жінчині колготи, на них куски воску, закрити кришкою. Після витопки, закладається слідуюча порція воску. Що-до очистки воску кислотою. Віск - жирні органічні кислоти, при добавці звичайної кислоти, останню з воску видалити немає можливості. Прошу уявити, як розвиватиметься лічинка бджоли у випарах мінеральних кислот (це коли з такого "очищеного" воску зроблять вощину). Дуже хочеться побачити того пасічника, який очистив віск кослотою, а потім приклав цей віск собі до епітелію... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rad Опубликовано 31 июля, 2012 Share Опубликовано 31 июля, 2012 Що-до очистки воску кислотою. Віск - жирні органічні кислоти, при добавці звичайної кислоти, останню з воску видалити немає можливості. Прошу уявити, як розвиватиметься лічинка бджоли у випарах мінеральних кислот (це коли з такого "очищеного" воску зроблять вощину). Дуже хочеться побачити того пасічника, який очистив віск кослотою, а потім приклав цей віск собі до епітелію... все що Ви тут написали взагалі не відповідає дійсності, це я вам як фаховий к.х.н. говорю, вибачте якщо немає довіри професійному хіміку, то можу сказати, що знаю людину яка робить маточні мисочки з дочищеного сірчаною кислотою воску (бо вважає цей прийом дезинфікуючим)... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
pcholkin Опубликовано 31 июля, 2012 Share Опубликовано 31 июля, 2012 все що Ви тут написали взагалі не відповідає дійсності, це я вам як фаховий к.х.н. говорю, вибачте якщо немає довіри професійному хіміку, то можу сказати, що знаю людину яка робить маточні мисочки з дочищеного сірчаною кислотою воску (бо вважає цей прийом дезинфікуючим)... ? rad, . Еще в советских книгах писали о очистке воска кислотой. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 31 июля, 2012 Share Опубликовано 31 июля, 2012 як його очистити? ← 10 літрова кастрюля - заливаю 5 літрів води і 200 грам оцту, туди закидую всі воскові відходи, все що є, віск жовтий, білий, сірий, коричневий і майже чорний, в результаті віск виходить жовтенький як дитячі какашки 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 31 июля, 2012 Share Опубликовано 31 июля, 2012 10 літрова кастрюля - заливаю 5 літрів води і 200 грам оцту, туди закидую всі воскові відходи, все що є, віск жовтий, білий, сірий, коричневий і майже чорний, в результаті віск виходить жовтенький як дитячі какашки ? Оце добра порада! Якраз зібралось 2 кг темного з очисток низу воску. Все думав куди його подіти. Окрім того відомо, що оцтова кислота є одним з продуктів життєдіяльності, тобто не повинна згубно впливати на живі організми на відміну наприклад від щавелевої кислоти. Що стосується сірчаної кислоти, то PDD має рацію говорячи Віск - жирні органічні кислоти, при добавці звичайної кислоти, останню з воску видалити немає можливості. Прошу уявити, як розвиватиметься лічинка бджоли у випарах мінеральних кислот (це коли з такого "очищеного" воску зроблять вощину). ? а от твердження все що Ви тут написали взагалі не відповідає дійсності, це я вам як фаховий к.х.н. говорю, вибачте ? потребує роз"яснення. Не заперечую знаю людину яка робить маточні мисочки з дочищеного сірчаною кислотою воску (бо вважає цей прийом дезинфікуючим)... ? Той пасічник може вважати що завгодно, то його право. Всім відомий шкільний дослід про властивості сірчаної кислоти: коли на шматочок вати дають краплю концентрованої кислоти. Вата мементально чорніє. А мої шкільні штани, або дівчачі капрони всі в дірках від розбавленої кислоти. Питання: то дезифекція чи щось інше. Так діяла мафія. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rad Опубликовано 31 июля, 2012 Share Опубликовано 31 июля, 2012 ребятушки, ну я тут тоже порой советую и пишу черти что по скуке и незнанию, но по крайней мере пользуюсь бесценным значком " " вы же расписывате нам как ужасно корчатся личинки в парах серной кисолты не говоря уже о почерневшей вате в девчачих чулках без единой ссылки на внушающий доверие источник тем более из фразы "оцтова кислота є одним з продуктів життєдіяльності, не повинна згубно впливати на живі організми на відміну наприклад від щавелевої кислоти" следует что человек слабо владеет вопросом, по тому как щавелевая кислота, она по тому и щавелевая, что является продуктом жизнедеятельности многих растений включая щавель, да что там говорить, даже неорганическая соляная кислота то же продукт жизнедеятельности Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 31 июля, 2012 Share Опубликовано 31 июля, 2012 следует что человек слабо владеет вопросом, по тому как щавелевая кислота, она по тому и щавелевая, что является продуктом жизнедеятельности многих растений включая щавель, да что там говорить, даже неорганическая соляная кислота то же продукт жизнедеятельности ? Я дійсно не спец. Та спеціально звертався до біолога, на що одержав відповідь, що щавелева кислота не є продуктом який утворюється, або функціонує в тваринних організмах і в бджолах також. На відміну від оцтової та лимонної. А щодо рослин то тут навіть моя бабуся з 4 клясами ЦПШ знає про щавель та подібні рослини. Ну а до чого тут соляна кислота? Знов кожний другий пересічний пенсінер що має проблеми з кислотністю без всякої освіти знає цю інформацію. Для цього не потрібно бути К.Х.Н.!!! Навіть першокурсник механік вже знає яка велика різниця у будові та властивостях неорганічних кислот кисневмісних та типу соляної. Та справа дійсно вы же расписывате нам как ужасно корчатся личинки в парах серной кисолты не говоря уже о почерневшей вате в девчачих чулках без единой ссылки на внушающий доверие источник ? Джерела такого не знаю. Але маю тривіальний досвід споживання курячих шлунків моєю кішкою. Подивіться уважно на нього, бо на людський не знаю де можна внаоч глянути. Що зсередини? Так. 1-2 мм міцної і стійкої шкіри. Може не точно виражаюсь, не науково. Та це не головне. Головне для чого така прослойка в ньому? Відповідь на поверхні: бо там булька саме солянка з рН=1,5 !!!!!!. А що написано на всій жіночій косметиці? рН=5,5. Відчуваєте різницю. І це ми говоримо про солянку а не про сірчану. Отже, так як ви спец, то прохання відкрити підручник і роз"яснити нам що сірчана не може бути шкідливою для живого організму. Адже саме це я просив Вас зробити , а натомність одержав следует что человек слабо владеет вопросом ? кожен з нас може не володіти терією, та має практичну інформацію, з чого і робить висновки. Спробуйте їх спростувати фахово. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Rad Опубликовано 31 июля, 2012 Share Опубликовано 31 июля, 2012 Я дійсно не спец. Та спеціально звертався до біолога, на що одержав відповідь, що щавелева кислота не є продуктом який утворюється, або функціонує в тваринних організмах і в бджолах також. На відміну від оцтової та лимонної. двойка вашему биологу , лимонная и уксусная кислоты - компонены цикла Кребса, щавелевая - глиоксилат–глицин–этаноламинового, также она является конечным продуктом превращения аскорбиновой кислоты А щодо рослин то тут навіть моя бабуся з 4 клясами ЦПШ знає про щавель та подібні рослини. Ну а до чого тут соляна кислота? Знов кожний другий пересічний пенсінер що має проблеми з кислотністю без всякої освіти знає цю інформацію. Для цього не потрібно бути К.Х.Н.!!! ну вот Вы сами подтвердили, что термин "натуральность" требует столько оговорок, что стоит ли им пользоваться в принципе? Джерела такого не знаю. Але маю тривіальний досвід споживання курячих шлунків моєю кішкою. колготы, вата, кошки... а от чего бы для начала не найти источник который подвердит "необратимое растворение" серной кислоты в воске, о котором нам авторитетно поведал уважаемый "PDD", простите не знаю имени? я например, читал что при правильном соблюдении технологии никакой серной кислоты в воске не остается, по крайней мере в том количестве чтобы личинки на такой вощине корчились в ацких муках в принципе известно что образуются в неких количествах алкилсульфаты (из высших спиртов воска), которые теоретически способны "затянуть" кислоту в сам воск, но при соблюдении технологии, алкилсульфаты удаляются если у Вас есть другие источники я буду рад ознакомиться, но пожалуйста давайте уйдем из плоскости куриных желудков и кислотных паров Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Маркіян Опубликовано 31 июля, 2012 Share Опубликовано 31 июля, 2012 двойка вашему биологу , лимонная и уксусная кислоты - компонены цикла Кребса, щавелевая - глиоксилат–глицин–этаноламинового, также она является конечным продуктом превращения аскорбиновой кислоты ? Згадав той термін, яким він оперував. Щавелева кислота не є продуктом метаболізмув організмі бджоли. Хоча це твердження зовсім не заперечує ваш вираз щавелевая - глиоксилат–глицин–этаноламинового, также она является конечным продуктом превращения аскорбиновой кислоты ? Уточню, то був викладач Аграрної академії і канд. біол. наук. Так, що мені лишається лише сісти та відкрити Вікіпедію щоби прийняти чиюсь сторону. Можливо йдеться про кількісні величини, типа мало та багато. Про це саме Ви також сказали я например, читал что при правильном соблюдении технологии никакой серной кислоты в воске не остается, по крайней мере в том количестве чтобы личинки на такой вощине корчились в ацких муках ? Однак для мене звичайного користувача посилання на правильну технологію може наштовхнути на використання наприклад слабкого розчину вапна в кінці процесу. Тобто коли знімаємо розтоплений віск з печі і ставимо на охолодження. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
PDD Опубликовано 2 августа, 2012 Share Опубликовано 2 августа, 2012 если у Вас есть другие источники я буду рад ознакомиться, но пожалуйста давайте уйдем из плоскости куриных желудков и кислотных паров Есть источники, но к большому моему сожалению, не имею сейчас времени сканировать, редактировать и т. д. А вот отказаться от очистки воска серной кислотой советую всем. Тем более, что в быту пользуются и концентрированой и разбавленой кислотой(каждый сам себе хозяин), сдают воск, заранее зная, что кислота не попадет в ту вощину, что уже куплена. У многих производителей можно откатать вощину из воска своей пасеки. Попробуйте сделать вощину при кислотной очистке и из чистого, отстояного воска, навощите рамки и поставьте рядом - пчелы дадут вам свой ответ. Я не химик, я механик, спорить, ломать копья в области химии я не могу и не буду. Пусть нас рассудит пчела. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kolja.BI Опубликовано 13 декабря, 2012 Share Опубликовано 13 декабря, 2012 Пробував і я відбілювати віск кислотою. Стає світліший, це правда, та тільки піниться сильно, неможливо формувати. При моїй технології можна і без кислоти отримати високоякісний віск. В цьому році продав 10 кг по 80грн/кг. Якщо цікаво можу описати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
sij Опубликовано 13 декабря, 2012 Share Опубликовано 13 декабря, 2012 А вот отказаться от очистки воска серной кислотой советую всем. ← 100 грам оцту у воду в якій топиться віск і не потрібно ніякої кислоти, віск жовтенький як капанець Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
валера 2 Опубликовано 13 декабря, 2012 Share Опубликовано 13 декабря, 2012 А вот отказаться от очистки воска серной кислотой советую всем. ? 100 грам оцту у воду в якій топиться віск і не потрібно ніякої кислоти, віск жовтенький як капанець На какой объем воды? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Bdjol Опубликовано 13 декабря, 2012 Share Опубликовано 13 декабря, 2012 Ребята , вот только я не пойму: зачем очищать воск ,если в магазине принимают весь воск по одной цене не зависимо от цвета. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Kolja.BI Опубликовано 13 декабря, 2012 Share Опубликовано 13 декабря, 2012 Ребята , вот только я не пойму: зачем очищать воск ,если в магазине принимают весь воск по одной цене не зависимо от цвета. При Ваших об`ємах здавання, я б теж, про очистку не дуже хвилювався. А коли за 2 сезони лише 10кг товарного, то про якість необхідно подбати, щоб отримати 80грн/кг А може у Вас приймають дорожче ніж 50, в такому разі можна і не напружуватись Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Брониславович Опубликовано 14 декабря, 2012 Share Опубликовано 14 декабря, 2012 Уксусная кислота для смягчения воды и осветления воска не очень подходит из-за быстрого выпаривания. Для осветления воска применяют щавелевую кислоту т.к. она образует водорастворимые соли при очистке в отличии от серной. На 2 кг воска 1 литр мягкой (дождевой) воды и 20 гр щавелевой кислоты. Минимальная интенсивность кипения в течении 10-15 минут и хороший отстой утепленной посуды. Перед началом застывания осветленный воск переливается в емкость для застывания без нижнего слоя, нижний слой застывает в варочной емкости и очищается затем механически. Остаток добавляем к следующей порции воска, подлежащей осветлению . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
hena Опубликовано 14 декабря, 2012 Share Опубликовано 14 декабря, 2012 Уксусная кислота для смягчения воды и осветления воска не очень подходит из-за быстрого выпаривания. Для осветления воска применяют щавелевую кислоту т.к. она образует водорастворимые соли при очистке в отличии от серной. На 2 кг воска 1 литр мягкой (дождевой) воды и 20 гр щавелевой кислоты. Минимальная интенсивность кипения в течении 10-15 минут и хороший отстой утепленной посуды. Перед началом застывания осветленный воск переливается в емкость для застывания без нижнего слоя, нижний слой застывает в варочной емкости и очищается затем механически. Остаток добавляем к следующей порции воска, подлежащей осветлению . При всем своем к Вам уважении не хотел бы,чтобы в магазине отпускали вощину после такого процесса "осветления"!Понимаю всю наивность моего поста,но и пропагандировать оную рецептуру не есть хорошо Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Фомич Опубликовано 14 декабря, 2012 Share Опубликовано 14 декабря, 2012 Уксусная кислота для смягчения воды и осветления воска не очень подходит из-за быстрого выпаривания. ? Может уксусная кислота для осветления воска и не эффективна, но результат есть. Я тоже добавляю уксусную кислоту в водопроводную воду, если нет дождевой воды. Так вот я заметил, что при добавлении уксусной кислоты 6-9% примерно 100 мл на 1 литр воды, воск на выходе получается более светлый, чем при дождевой воде без уксуса. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.