Jump to content
Форум на ТочкУ
einar

Гомогенат трутневых личинок

Recommended Posts

Яка ,приблизно, ціна на ГТЛ?

По идее 1гр - 1 грв... Но я покупателей не нашел пока. Каждый год, на ярмарке, подходит пару-тройку мужичков, с бегающими глазами и просют... обещают стать постоянными клиентами, приезжать весь сезон на пасеку, невзирая на расстояние и тд. Берут все реквизиты и ... исчезают, наверное
взагалі дах зриває

;)
Link to post
Share on other sites

В нас місцевий "Савин" пропонує 1гр-5грв.Не знаю як іде власне ГТЛ,а черга на його пасіку таки є.Приїздять навіть з сусідньої Польщі. Тому й запитав,думав.що опичатка в прайсі з тієї пасіки. 1л-5000 :blink:

Link to post
Share on other sites
а черга на його пасіку таки є.Приїздять навіть з сусідньої Польщі.

Я догадывался, что капитализм, в первую очередь, бьёт по потенции, а во-вторую - по здравомыслию. ;) Надо суметь этим воспользоваться! :az:
Link to post
Share on other sites
в прайсі з тієї пасіки. 1л-5000

Опять же, а какая концентрация ТГ, тоже важный вопрос.
Link to post
Share on other sites

Сделал 10% ГТЛ + 90% мёд. Хранение при -18*С. Принимал месяц. Сильная штука. Утешился вдоволь. На хрен младость на старость. Вынужден делать перерыв. Спать охота. Продал для своих знакомых в полцены: 1 грн / 1гр.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Спать охота.

Ая думаю чего я спать не могу... :(
  • Like 1
Link to post
Share on other sites
Яка ,приблизно, ціна на ГТЛ?

По идее 1гр - 1 грв...
Це реальна ціна, я теж так продаю, мається на увазі сам гомогенат, а не суміш з медом. Мішаю 1:10 по вазі і рахую вартість меду і гомогенату. Якщо точніше, то на півлітрову банку виходить 68 гр гомогенату і 680 гр меду. При ціні меду 70 грн за літру, виходить 99 грн за пів літри суміші :hi:
Тому й запитав,думав.що опичатка в прайсі з тієї пасіки. 1л-5000 blink.gif

Ну це вже перебор явний. Хоча судячи з цін на різних ресурсах, нема якоїсь системи ціноутворення і здебільшого кожен вигадує своє. Було б добре мати якийсь узгоджений прейскурант для бджолопродуктів, тоді б не виникало питань "чому так дорого?", чи "чому так дешево?". Тепер щодо концентрації і норми прийому. Перед реалізацією першої партії минулого року перечитав масу сайтів і в більшості знайшов рекомендації(в тому числі і з джерел, де проводилися наукові дослідження за словами авторів) найефективнішої концентрації 1:10, норму вживання усередненно з написаного визначив чайну ложку зранку наще за 20-30 хв перед їжею під язик і перед обідом. Ввечері при потребі. :wave: Зберігаю проте не законсервованим, а замороженим(як і маточне молочко), розмішую безпосередньо перед реалізацією і звичайно сівшим медом(щоб не вспливав). На відміну від ММ гомогенат в меді чути відразу, напевно із-за концентрації(гомогенату в 5 раз більше получається та і запах він має сильніше виражений). Розмішував і 1:1 по вазі, щоб перевезти більшу кількість на велику відстань без морозильної камери, але таку суміш зберігав таки в морозилці, а не просто в холодильнику. Тепер ще питання до досвідчених. Якщо я вирізую критий розплід(трутневи звісно), то скільки часу я маю до того, щоб без втрат для якості його віджати. Чи можна безпосередньо критий розплід перевезти на 100 км, а потім вже відтискати(не завжди є сівший мед під руками)?
Link to post
Share on other sites

Малихін рекомендує всі операції з гомогенатом робити "на одному диханні". Доки личинки ще живі і теплі в сотах.

Link to post
Share on other sites
Чи можна безпосередньо критий розплід перевезти на 100 км, а потім вже відтискати(не завжди є сівший мед під руками)?

Щоб бути впевненм треба було б провести якісь дослідення. Звичайно чим скоріше тим краще, Але в теплу погоду я спостерігав, що личинки трутнів залишаються живими в сотах у відкритому ящику досить довго- як мінімум 5-6 год. Думаю, коли б ящик із трутневими сотами закрити , теплоізолювати, то це буде давати ефект, щоб їх перевозити
Link to post
Share on other sites
Чи можна безпосередньо критий розплід перевезти на 100 км, а потім вже відтискати(не завжди є сівший мед під руками)?

Щоб бути впевненм треба було б провести якісь дослідення. Звичайно чим скоріше тим краще, Але в теплу погоду я спостерігав, що личинки трутнів залишаються живими в сотах у відкритому ящику досить довго- як мінімум 5-6 год. Думаю, коли б ящик із трутневими сотами закрити , теплоізолювати, то це буде давати ефект, щоб їх перевозити
Вирізаний сот із трутом не тримається форми тай зафіксувати його неможливо, а кілька - поготів. Для цього планую зробити двохповерхову роздільну напіврамку, верхня частина то розплід бджолиний, а нижня - трутовий. Від'єднавши трутовий поверх поставити його (їх) у переносний достатньо утеплений та підготовлений ящик з молодими бджолами і везти куди треба. І вже на місці по черзі вирізати сот і провести решту операцій.
Link to post
Share on other sites
Вирізаний сот із трутом не тримається форми тай зафіксувати його неможливо

Згідний. Я і не говорив про вирізання. Умене будівельні рамки розділені на пів . ставлю їх за перговими рамками так що вверху бджоли заносять мед а внизу трутні.
Link to post
Share on other sites
Вирізаний сот із трутом не тримається форми тай зафіксувати його неможливо

Згідний. Я і не говорив про вирізання. Умене будівельні рамки розділені на пів . ставлю їх за перговими рамками так що вверху бджоли заносять мед а внизу трутні.
В такому випадку є можливість буд.раммку перевезти. А я планую від'єднати обрамлену і заповнену нижню частину і на її місце приєднати пусту. Edited by Jivec
Link to post
Share on other sites

Щось і в мене гомогенат цей рік слабо йде - 3 кг. замороженого залишилось. Минулий рік розхватали в роздріб, що й не вистачило.

Link to post
Share on other sites
Друзья! Подскажите, кто знает, куда можно сбыть трутнёвое молочко?

Юрий Толстов, Поділіться, будьте так ласкаві, досвідом його заготівлі і зберігання.
Link to post
Share on other sites
Друзья! Подскажите, кто знает, куда можно сбыть трутнёвое молочко?

Юрий Толстов, Поділіться, будьте так ласкаві, досвідом його заготівлі і зберігання.
Отбираю 6 - 9 дневные личинки, расплод вырезаю из рамок, давлю прессом, небольшими партиями, до 2 кг, что бы он не терял свойств, во время работы, затем процеживаю через синтетическое волокно, предварительно смоченное чистым спиртом и высушенное на солнце, после этого разливаю в тару, так же протёртую спиртом и высушенную, если она стеклянная, но можно использовать и полиэтиленовые мешки для льда, они продаются в магазинах, я ими ещё не пользовался, т.к., не имел большого объёма, всё фасовал в стекло, поэтому конкретных данных, по сохранности в них, у меня нет. В стекле все свойства сохраняются почти на 100%.Самое главное - это быстро заморозить,до -20 и ниже, иначе все свойства будут утрачены. Да, ещё нельзя, что бы в процессе работы гомогенат контактировал с металлическими поверхностями, от этого он то же теряет свойства. Надеюсь совет принесёт пользу :hi:
Link to post
Share on other sites
Отбираю 6 - 9 дневные личинки, расплод вырезаю из рамок, давлю прессом, небольшими партиями, до 2 кг, что бы он не терял свойств, во время работы, затем процеживаю через синтетическое волокно, предварительно смоченное чистым спиртом и высушенное на солнце, после этого разливаю в тару, так же протёртую спиртом и высушенную, если она стеклянная, но можно использовать и полиэтиленовые мешки для льда, они продаются в магазинах, я ими ещё не пользовался, т.к., не имел большого объёма, всё фасовал в стекло, поэтому конкретных данных, по сохранности в них, у меня нет. В стекле все свойства сохраняются почти на 100%.Самое главное - это быстро заморозить,до -20 и ниже, иначе все свойства будут утрачены. Да, ещё нельзя, что бы в процессе работы гомогенат контактировал с металлическими поверхностями, от этого он то же теряет свойства. Надеюсь совет принесёт пользу :hi:
Согласен со всем, кроме замораживания. Влияние холода на гомогенат не изучено. Я консервирую медом, с последующим хранении в холодильнике при +4 гр.С. Плантрую высушивать сушилкой Гуслия Ю.М. Разработал собственную технологию получения гомогената (http://vulik.com.ua).
Link to post
Share on other sites
Отбираю 6 - 9 дневные личинки, расплод вырезаю из рамок, давлю прессом, небольшими партиями, до 2 кг, что бы он не терял свойств, во время работы, затем процеживаю через синтетическое волокно, предварительно смоченное чистым спиртом и высушенное на солнце, после этого разливаю в тару, так же протёртую спиртом и высушенную, если она стеклянная, но можно использовать и полиэтиленовые мешки для льда, они продаются в магазинах, я ими ещё не пользовался, т.к., не имел большого объёма, всё фасовал в стекло, поэтому конкретных данных, по сохранности в них, у меня нет. В стекле все свойства сохраняются почти на 100%.Самое главное - это быстро заморозить,до -20 и ниже, иначе все свойства будут утрачены. Да, ещё нельзя, что бы в процессе работы гомогенат контактировал с металлическими поверхностями, от этого он то же теряет свойства. Надеюсь совет принесёт пользу :hi:
Согласен со всем, кроме замораживания. Влияние холода на гомогенат не изучено. Я консервирую медом, с последующим хранении в холодильнике при +4 гр.С. Плантрую высушивать сушилкой Гуслия Ю.М. Разработал собственную технологию получения гомогената (http://vulik.com.ua).
Але ж у вас на сайті стаття де також свіжий гомогенат заморожуєте. Глибоке заморожування свіжих білкових речовин абсолютно не погіршує їх якості - це основний спосіб тривалого зберігання у харчовій промисловості. Цілі НДІ у свій час це досліджуали. Навіть у медицині заморожують людські органи, транспортують, а потім пересаджують - і все працює. Тому біологічно-активні білкові речовини у гомогенаті при заморожуванні до мінус 18-20 град.С , на мою думку, не "скиснуть". Інше діло спирт - от за нього я маю великий сумнів. Спирт денатурує (згортає) будь-який білок, змінюючи його структуру, а біологічно-активні речовини, ферменти у гомогенаті білкової природи. От і результат.
Link to post
Share on other sites
Але ж у вас на сайті стаття де також свіжий гомогенат заморожуєте. Глибоке заморожування свіжих білкових речовин абсолютно не погіршує їх якості - це основний спосіб тривалого зберігання у харчовій промисловості. Цілі НДІ у свій час це досліджуали. Навіть у медицині заморожують людські органи, транспортують, а потім пересаджують - і все працює. Тому біологічно-активні білкові речовини у гомогенаті при заморожуванні до мінус 18-20 град.С , на мою думку, не "скиснуть". Інше діло спирт - от за нього я маю великий сумнів. Спирт денатурує (згортає) будь-який білок, змінюючи його структуру, а біологічно-активні речовини, ферменти у гомогенаті білкової природи. От і результат.
Читайте, будьте ласкаві, правильно. 1. На сайті написано: "... у холодильник", а не в морозилку (у холодильнику +4). 2. Спирти з вмістом алкоголю 70%, не денатурують білки. З Вашого дозволу, заперечу проти заморожування. При розморожуванні заморожених продуктів при кімнатній температурі, з них (напр. стегенець, риби) витікае рідина. Жоден з НДІ не досліджував, а якщо досліджував, не друкував, що утримує в собі ота рідина. На мою думку, це біологічно активні речовини, ферменти та ін. цінні речовини. В крайньому разі в магазині ми платимо за воду. Виходячи з цього, дозволю собі повторитися: знімаю шапку перед Гуслієм Ю.М. за винахід сушіння продуктів (думаю і білковоутримуючих) у медовому середовищі при кімнатній температурі. Вважаю, що виділення вітамінів, соку та ін., затримаються у меді і будуть спожиті у звичному виді. Поцікавитися цим пристроем є можливість у розділі "Бджільництво врятує Україну", повідомлення 4, цього форуму.
Link to post
Share on other sites
Я консервирую медом, с последующим хранении в холодильнике при +4 гр.С.
Підготовка: Заздалегідь - за кілька днів до виготовлення та фасування гомогенату скляну банку залити до 90% об'єму меду (я брав не кристалізований, цьогорічний). Поставити в холодильник при не вище +4. Фасування: Долити до повноти об'єму (10%) готовий гомогенат. Перемішати. Закрити капроновою кришкою, та поставити в морозильник при -18*С. Я ставив на кришку перевернувши банку. А через кілька днів перевертав на дно - це на випадок саморозшарування при ще плюсовій температурі. Термін зберігання - більше року не тримати не доводилось. Рівень користі від вживання не знижувався. Висновок: Навіть при такому холоді (- 18*С) в гомогенаті на медові я не виявив кристаликів льоду. Тому вважаю, що білкові структури не пошкоджені. Edited by Jivec
Link to post
Share on other sites
Але ж у вас на сайті стаття де також свіжий гомогенат заморожуєте. Глибоке заморожування свіжих білкових речовин абсолютно не погіршує їх якості - це основний спосіб тривалого зберігання у харчовій промисловості. Цілі НДІ у свій час це досліджуали. Навіть у медицині заморожують людські органи, транспортують, а потім пересаджують - і все працює. Тому біологічно-активні білкові речовини у гомогенаті при заморожуванні до мінус 18-20 град.С , на мою думку, не "скиснуть". Інше діло спирт - от за нього я маю великий сумнів. Спирт денатурує (згортає) будь-який білок, змінюючи його структуру, а біологічно-активні речовини, ферменти у гомогенаті білкової природи. От і результат.
Читайте, будьте ласкаві, правильно. 1. На сайті написано: "... у холодильник", а не в морозилку (у холодильнику +4). 2. Спирти з вмістом алкоголю 70%, не денатурують білки. З Вашого дозволу, заперечу проти заморожування. При розморожуванні заморожених продуктів при кімнатній температурі, з них (напр. стегенець, риби) витікае рідина. Жоден з НДІ не досліджував, а якщо досліджував, не друкував, що утримує в собі ота рідина. На мою думку, це біологічно активні речовини, ферменти та ін. цінні речовини. В крайньому разі в магазині ми платимо за воду. Виходячи з цього, дозволю собі повторитися: знімаю шапку перед Гуслієм Ю.М. за винахід сушіння продуктів (думаю і білковоутримуючих) у медовому середовищі при кімнатній температурі. Вважаю, що виділення вітамінів, соку та ін., затримаються у меді і будуть спожиті у звичному виді. Поцікавитися цим пристроем є можливість у розділі "Бджільництво врятує Україну", повідомлення 4, цього форуму.
Мовби ще не розучився читати. Файл на Вашому сайті: Гомогенат трутневых личинок - Прощай «Виагра»!?, стаття "Технология производства ГТЛ Пиднебесного Д.Д." стор. 15 дослівно: "Расфасовываю в тару по 100 – 200 гр. и в морозилку." А щодо дії алкоголю (навіть не спирту) на активність ферментів деяка інфа тут. Навіть горілка знижує активність ферментів.
Link to post
Share on other sites
Мовби ще не розучився читати. Файл на Вашому сайті: Гомогенат трутневых личинок - Прощай «Виагра»!?, стаття "Технология производства ГТЛ Пиднебесного Д.Д." стор. 15 дослівно: "Расфасовываю в тару по 100 – 200 гр. и в морозилку." А щодо дії алкоголю (навіть не спирту) на активність ферментів деяка інфа тут. Навіть горілка знижує активність ферментів.
Не вводьте в оману колег. Скопіював строчку з влсного сайту: "Расфасовываю в тару по 100 - 200 гр. и в холодильник." Перепрошую, але між холодильником та морозилкою є суттева різниця. Подивіться уважніше: http://vulik.com.ua/index.php/apiterapiya Я противник заморожування продуктів, тим більше лікувальних. Зараз відпрацьовую висушування гомогенату з медом у сушарці Гуслія Ю.М. Результати будуть пізніше, скоріш всього у Градизьку на Пивисі при відкритті сезону.
Link to post
Share on other sites
Мовби ще не розучився читати. Файл на Вашому сайті: Гомогенат трутневых личинок - Прощай «Виагра»!?, стаття "Технология производства ГТЛ Пиднебесного Д.Д." стор. 15 дослівно: "Расфасовываю в тару по 100 – 200 гр. и в морозилку." А щодо дії алкоголю (навіть не спирту) на активність ферментів деяка інфа тут. Навіть горілка знижує активність ферментів.
Не вводьте в оману колег. Скопіював строчку з влсного сайту: "Расфасовываю в тару по 100 - 200 гр. и в холодильник." Перепрошую, але між холодильником та морозилкою є суттева різниця. Подивіться уважніше: http://vulik.com.ua/index.php/apiterapiya Я противник заморожування продуктів, тим більше лікувальних. Зараз відпрацьовую висушування гомогенату з медом у сушарці Гуслія Ю.М. Результати будуть пізніше, скоріш всього у Градизьку на Пивисі при відкритті сезону.
Вельмишановний PDD! Я взагалі то не люблю витрачати час на зайві дискусії, але як вчитель я дуже уважний під час читання. Перш ніж заперечувати, зайдіть на свій сайт у розділ "Файлы" скачайте файл: http://vulik.com.ua/images/files/Gomogenat...yh_lichinok.pdf та уважно почитайте сторінку 15. Не суперечте самі собі.
Link to post
Share on other sites
Долити до повноти об'єму (10%) готовий гомогенат. Перемішати. Закрити капроновою кришкою, та поставити в морозильник при -18*С. Я ставив на кришку перевернувши банку. А через кілька днів перевертав на дно - це на випадок саморозшарування при ще плюсовій температурі. Термін зберігання - більше року не тримати не доводилось. Рівень користі від вживання не знижувався.

Jivec, Технологія зацікавила.
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...