Ворон 3,613 Posted October 3, 2020 Share Posted October 3, 2020 4 години тому, Strelec сказав: Подтверждаю, пчелы на горох летят очень хорошо. Нектар взять не могут из-за строения цветка,а вот пыльцу травленную берут очень хорошо. Скоріш за все бджоли беруть нектар і пилок з бур'янів,які ростуть разом з горогом,наприкла хресточвіті,волошки і інші бр'яни. 1 Quote Link to post Share on other sites
ромео 33,368 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 В 03.10.2020 в 16:31, Ворон сказал: Скоріш за все бджоли беруть нектар і пилок з бур'янів,які ростуть разом з горогом,наприкла хресточвіті,волошки і інші бр'яни. От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? Я вже забув коли живу волошку бачив... 1 Quote Link to post Share on other sites
Ворон 3,613 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 1 година тому, ромео сказав: От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? Я вже забув коли живу волошку бачив... Літом зфоткаю,нагадайте. Quote Link to post Share on other sites
ромео 33,368 Posted October 4, 2020 Share Posted October 4, 2020 1 минуту назад, Ворон сказал: Літом зфоткаю,нагадайте. А я Вам у відповідь сфоткаю наші поля. Де окрім стебел посіяної культури нічогісінько більше не росте... Хімія, мать її... 1 Quote Link to post Share on other sites
Микола І 377 Posted October 5, 2020 Share Posted October 5, 2020 04.10.2020 в 20:23, ромео сказав: От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? Я вже забув коли живу волошку бачив... Бждоли можуть оброблене поле перелітати.Коли вітер летять над обробленим полем 1м .Мої бджоли цього року так потравились.По кукурудзі вносили в день начебто гербіциди може ще щось а за обробленим полем зацвіла акаційова лісосмуга. Взагалі нашо шось придумувати вже все придумано. Недопустити отруєнь дуже просто, якісні сертифіковані пестициди вносяться після заходу сонця. Сонце зайшло оприскувачі працюють, сонце зійшло орискувачі зупинились. 3 Quote Link to post Share on other sites
Пахомич 2,334 Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 В 03.10.2020 в 11:50, ромео сказал: Це точно. Я літом викладав фото бджіл на цвітові картоплі... Особисто я бачив масовий збір пилку з полину. Заносили в вулик, і виносили з вулика. Кущі полину гуділи. Quote Link to post Share on other sites
Винодел 4,347 Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 Колись я навідь збирав монофлорний пилок з полину, такого лимонно-жовтого кольору. Все змінюеться, не те, щоб пилону по лісосмугам нестало чи на узбіччях тільки давно вже не спостерігав массового приносу пилку такого кольору 1 Quote Link to post Share on other sites
Макарыч57 901 Posted October 10, 2020 Share Posted October 10, 2020 В 04.10.2020 в 20:23, ромео сказал: От мені цікаво: в якій області, на якому полі нині можна знайти квітуючі бур'яни в полі серед культур? Я вже забув коли живу волошку бачив... У нас на полях с зерновыми просто огромное количество мака, поля стоят красные. Но я не знаю является ли мак медоносом. Quote Link to post Share on other sites
Ворон 3,613 Posted October 11, 2020 Share Posted October 11, 2020 (edited) 6 годин тому, Макарыч57 сказав: У нас на полях с зерновыми просто огромное количество мака, поля стоят красные. Но я не знаю является ли мак медоносом. Мак це пилконос,нектару немає,але якщо росте мак в зернових,зачить і росте друг маку,це волошка,яка чудовий медонос. Edited October 11, 2020 by Ворон 2 Quote Link to post Share on other sites