Jonhson Опубликовано 18 марта, 2020 Share Опубликовано 18 марта, 2020 Это раз Это два: Ну и три, в том плане, что нормально мы тоже можем сделать! ;-) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Jonhson Опубликовано 18 марта, 2020 Автор Share Опубликовано 18 марта, 2020 Руки и грязное пузо в кадре - мои. Так что авторские права не нарушены! ;-) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
nibond Опубликовано 18 марта, 2020 Share Опубликовано 18 марта, 2020 А яка продуктивність. Якщо потрібно 150 кг, то скільки це займе часу. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Jonhson Опубликовано 18 марта, 2020 Автор Share Опубликовано 18 марта, 2020 Ну.... Наверное, на 150 кг надо что-то большее... Где-то секунд 40-60 одна загрузка. 3 кг у меня в моей миске за 4-5 загрузок мололись. Потому, это не для промышленного применения, вероятно. Это вечером, на коленке, в гараже сделать порядка 10 кг канди для себя... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 3 февраля, 2022 Share Опубликовано 3 февраля, 2022 Кілька моментів з свого досвіду. 1) Перемелювання цукру на пудру. Цукор раніше перемелював на мельниці на основі мотора з пилососа по принципу кофемолки. Але не влаштовувала продуктивність. Зараз мелю, використовуючи високооборотний мотор на 380 вольт через шківну передачу. Ротор млинка має десь 5-6 тисяч обертів. Цього цілком достатньо. Завантажую відразу до 2 л цукру. Одна незручність-висипати пудру слід перевернувши весь апарат з мотором. Але є ідея для вдосконалення. Важлива ПОРАДА: Пудра має одну негарну властивість. Через короткий проміжок часу (день, два) вона злежується, тому слід використовувати її відразу для замісу канді. 2) Співвідношення МЕД:ПУДРА. З вагами не заморочуюсь. Відро (12 л) пудри на дві літрові банки рідкого(!) розпущено меду. Ділю на два заміси. 3) Заміс краще робити у великій міцній (я в емальованій) мисці. Ніякої хімії та пилку не додаю. Вимішую спершу кописткою а потім руками (кулаками), поступово додаючи невеликими порціями пудру, до того стану, коли вже місити майже неможливо. 4) Фасування. Розділяю отримане канді на частини (без вагів-навскидку) в бутербродні пакети десь по 400-450 гр. З одного замісу виходить 12-13 пакетів. З двох відер пудри 50-52 пакети. Залишки невикористаної пудри використовую як цукор. 7 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 3 февраля, 2022 Share Опубликовано 3 февраля, 2022 49 хвилин тому, Немолодий сказав: ............ Одна незручність-висипати пудру слід перевернувши весь апарат з мотором. Але є ідея для вдосконалення............ Цікаво яке було технічне рішення, зробили люк для вигрузки? чи може весь апарат поставили на 2 стойки і він тепер легко перевертається? питаю як виконроб який бачив досить багато різних ростворо та бетономішалок Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 3 февраля, 2022 Share Опубликовано 3 февраля, 2022 В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 3 февраля, 2022 Share Опубликовано 3 февраля, 2022 1 година тому, Николай S сказав: чи може весь апарат поставили на 2 стойки і він тепер легко перевертається? 2 години тому, Немолодий сказав: Але є ідея для вдосконалення. Поки що це ідея, тотожна вашій підказці. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 3 февраля, 2022 Share Опубликовано 3 февраля, 2022 53 хвилини тому, Александр К. сказав: Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. Згоден. Але де ж те промислове обладнання взяти. Та й молоти цукор наперед, завчасно теж не добре-злежується пудра. Доводиться потім її розминати, бо грудочками місити не добре. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 3 февраля, 2022 Share Опубликовано 3 февраля, 2022 6 годин тому, Александр К. сказав: В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. А звідки воно береться те промислове обладнання, звісно серед кустарщини вибрали краще, адаптували для конвеерного виробництва і почали робити масово, постійно вдосконалюючи, я про те, що в дядька з мізками тобто кулібіна завжди буде принаймі не гірше чим заводьське, а якщо ми включим "колективний розум" то вообще сотворим досконале 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дочинец Опубликовано 3 февраля, 2022 Share Опубликовано 3 февраля, 2022 4 часа назад, Александр К. сказал: В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. Готове канді на тиждень два у тепле приміщення і всі кристали розчиняться. 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Александр К. Опубликовано 3 февраля, 2022 Share Опубликовано 3 февраля, 2022 48 минут назад, дочинец сказал: Готове канді на тиждень два у тепле приміщення і всі кристали розчиняться. Надо будет попробовать.. А с сахаром так нельзя чтоб совсем не молоть? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
дочинец Опубликовано 3 февраля, 2022 Share Опубликовано 3 февраля, 2022 5 часов назад, Александр К. сказал: Надо будет попробовать.. А с сахаром так нельзя чтоб совсем не молоть? Ні,з сахаром так не вийде. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Віталій.В Опубликовано 4 февраля, 2022 Share Опубликовано 4 февраля, 2022 17 часов назад, Александр К. сказал: В пудре еще важен сам размер помола если помол грубый то канди получается совсем другое ... Дома все равно так не помелешь как на промышленном оборудовании.. После помола пропустить через сито ( желательно из н/ж ) крупные гранулы отсеваются, около 20ти процентов идет на вторичный помол и все отлично получается, еще важно чтобы сахар был сухим, если мешок поставить возле батареи гранул не много, из сарая или летней кухни на вторичный помол идет больше, на продажу конечно проблематично, а 30 кг канди за 3 часа с помолом без проблем. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
asaltan Опубликовано 5 февраля, 2022 Share Опубликовано 5 февраля, 2022 03.02.2022 в 11:11, Немолодий сказав: перемелював на мельниці на основі мотора з пилососа по принципу кофемолки Мій досвід показує, що кофемолка не годиться для помолу цукру - вона виконана так, що працює тільки декілька десятків секунд. Якщо продовжувати молоти, то цукрова пудра розплавляється на гарячому підшипнику і попадає всередину. Після охолодження і кристалізації цукру кофемолка перестає крутитись. Якщо це роблять жінки, то двигун згоряє, якщо чоловіки, то починається квест з відновлення працездатності... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 5 февраля, 2022 Share Опубликовано 5 февраля, 2022 1 година тому, asaltan сказав: Мій досвід показує, що кофемолка не годиться для помолу цукру - вона виконана так, що працює тільки декілька десятків секунд. Якщо продовжувати молоти, то цукрова пудра розплавляється на гарячому підшипнику і попадає всередину. Після охолодження і кристалізації цукру кофемолка перестає крутитись. Якщо це роблять жінки, то двигун згоряє, якщо чоловіки, то починається квест з відновлення працездатності... Цілком згоден, кавомолка має призначення короткострокового включення для приготування порівняно мізерних доз кави, перемол цукру має свої ньюанси, особливо якщо кількість значно перевищує кавову дозу Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Николай S Опубликовано 5 февраля, 2022 Share Опубликовано 5 февраля, 2022 4 години тому, Фомич сказав: Тестомес, вещь хорошая. Особенно, если хорошего производителя. Там все продумано, до мелочей. Що до застосування тістомесів для приготування канді прошу всіх в окрему тему Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Немолодий Опубликовано 5 февраля, 2022 Share Опубликовано 5 февраля, 2022 3 години тому, asaltan сказав: Мій досвід показує, що кофемолка не годиться для помолу цукру Можливо і так. Я протилежного не стверджував. Просто у моїй мельниці робочий орган (пластина з нержі) подібна до робочого органу кавомолки. Передбачаючи описану вами ситуацію я поставив сальник, щоб зменшити вірогідність потрапляння пудри на підшипник. А поскільки зусилля від мотора передається шківною передачею, то в гіршому випадку доведеться міняти не мотор а підшипник. Хоча вже 5 років працює апарат без проблем. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.