Андрій З Опубликовано 11 июля, 2019 Share Опубликовано 11 июля, 2019 Всім привіт, привіз одну сімейку до міста Львова під час цвітіння акації, одразу поставив магазин. Коли акація відцвіла в магазині була пуста суш, тобто вони назбирали його до гнізда. Потім почала цвісти липа. Так ось сьогодні з магазину відкачав чорний мед. Це нормально, чи бджоли полетіли на щось інше? Липа росте в районі 50 метрів. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 12 июля, 2019 Share Опубликовано 12 июля, 2019 7 годин тому, Андрій З сказав: Всім привіт, привіз одну сімейку до міста Львова під час цвітіння акації, одразу поставив магазин. Коли акація відцвіла в магазині була пуста суш, тобто вони назбирали його до гнізда. Потім почала цвісти липа. Так ось сьогодні з магазину відкачав чорний мед. Це нормально, чи бджоли полетіли на щось інше? Липа росте в районі 50 метрів. 99% падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Вадим Попов Опубликовано 12 июля, 2019 Share Опубликовано 12 июля, 2019 99% падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, Такий мед треба переганяти в «святу воду». 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 12 июля, 2019 Share Опубликовано 12 июля, 2019 14 хвилини тому, Вадим Попов сказав: 2 години тому, davolodya сказав: 99% падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, Такий мед треба переганяти в «святу воду». І нешкода цінний продукт переводити? Для цієї справи можна і забрус промити 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 12 июля, 2019 Share Опубликовано 12 июля, 2019 10 годин тому, Андрій З сказав: Всім привіт, привіз одну сімейку до міста Львова під час цвітіння акації, одразу поставив магазин. Коли акація відцвіла в магазині була пуста суш, тобто вони назбирали його до гнізда. Потім почала цвісти липа. Так ось сьогодні з магазину відкачав чорний мед. Це нормально, чи бджоли полетіли на щось інше? Липа росте в районі 50 метрів. Це бджілки з Першої приватної броварні темне пиво принесли. Жартую звичайно. Насправді маєте хороший, цінний та смачний падєвий мед. Як сказав вище п. Володимир, на зимівлю він не годиться, тож насолоджуйтеся та смакуйте. 3 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
OlexanderSh Опубликовано 12 июля, 2019 Share Опубликовано 12 июля, 2019 11 часов назад, Андрій З сказал: Так ось сьогодні з магазину відкачав чорний мед. Це нормально, чи бджоли полетіли на щось інше? 3 часа назад, davolodya сказал: падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, "Чаще всего это продукты липы, клена, сосны, дуба, черешни, сливы и других деревьев. Падевый мед более вязкий, поскольку он содержит большое количество азотистых основ и солей. Так, мед, собранный из лиственных пород, на вид темно-зеленый, а «хвойный» мед более светлый, с желтыми оттенками. Употреблять такой мед стоит только в свежем виде, он плохо сохраняется и очень быстро скисает." Хто скаже на рахунок зберігання? Мені мало вірится що він поганно зберігаєтся. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
davolodya Опубликовано 12 июля, 2019 Share Опубликовано 12 июля, 2019 49 хвилин тому, OlexanderSh сказав: Хто скаже на рахунок зберігання? Мені мало вірится що він поганно зберігаєтся Кілька років тому відкачав чисто падевий мед, трохи залишив собі - по зберіганню ніяких проблем непомітив, зберігається нормально 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Андрій З Опубликовано 14 июля, 2019 Автор Share Опубликовано 14 июля, 2019 Всім дякую за відповідь. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 8 июля, 2020 Share Опубликовано 8 июля, 2020 12.07.2019 в 09:21, Вадим Попов сказав: 12.07.2019 в 06:55, davolodya сказав: 99% падевий мед. Липа там може і присутня, але в малій кількості, цей сезон липа виділяла мало... Можна неперейматися, Ви відкачали "крутий" чудовий мед, дуже корисний, єдине, що такий негодиться бджолам в зиму, Такий мед треба переганяти в «святу воду». А німці лише падєвий і купляють з Сибіру. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 8 июля, 2020 Share Опубликовано 8 июля, 2020 12.07.2019 в 09:59, OlexanderSh сказав: "Чаще всего это продукты липы, клена, сосны, дуба, черешни, сливы и других деревьев. Падевый мед более вязкий, поскольку он содержит большое количество азотистых основ и солей. Так, мед, собранный из лиственных пород, на вид темно-зеленый, а «хвойный» мед более светлый, с желтыми оттенками. Употреблять такой мед стоит только в свежем виде, он плохо сохраняется и очень быстро скисает." Хто скаже на рахунок зберігання? Мені мало вірится що він поганно зберігаєтся. Торік і я качнув падєвого на липі. Тримав для дочки закордон та не склалося... Оце зараз його купили - був не кристалізований і не скислий. А на сосні його мало. Значно більше продукує його ялина. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Андрій З Опубликовано 14 сентября, 2020 Автор Share Опубликовано 14 сентября, 2020 Залишилось 2 літри. Не скис, закристалізувався бо тримаю в холодному приміщені. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 17 сентября, 2020 Share Опубликовано 17 сентября, 2020 12.07.2019 в 09:59, OlexanderSh сказав: "Чаще всего это продукты липы, клена, сосны, дуба, черешни, сливы и других деревьев. Падевый мед более вязкий, поскольку он содержит большое количество азотистых основ и солей. Так, мед, собранный из лиственных пород, на вид темно-зеленый, а «хвойный» мед более светлый, с желтыми оттенками. Употреблять такой мед стоит только в свежем виде, он плохо сохраняется и очень быстро скисает." Хто скаже на рахунок зберігання? Мені мало вірится що він поганно зберігаєтся. Падієвий мед зберігається добре, хоч по кольору і складу й нагадує гречаний. А він, як на мене, часто закисає, хоч і качається вже зрілим. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.