Jump to content
Деменський

Зберігання меду

Recommended Posts


 

Тільки що, Деменський сказав:


 

Шановні форумчани!
Поділіться будь ласка своїм досвідом зберігання меду! Розкажіть, що ви робите з самого початку? Чи даєте йому відстоятись у відкритій тарі, а потім закриваєте? Чи можливо одразу закриваєте кришкою, якщо це відро і забуваєте про нього в коморі до моменту реалізації? При яких температурах зберігаєте? Може в погребі, хаті чи ще десь?
Це питання мене сильно зацікавило після того як вчора знайшов у себе 7 відер (20л)!!! кислого меду з різних викачок і різних років.
Шкода грошей і праці бджілок(

Link to post
Share on other sites

я купував 20л харчові відра і зберігаю там. Це якщо об'єми не великі, а так чув, що саме найкраще липова тара. Думаю може замовити:hmm:Температура 15-18 плюс. В мене він те как сильно сідає, так як продаю в роздріб у пластмасових відеречках.

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
39 минут назад, Деменський сказал:


 

Шановні форумчани!
Поділіться будь ласка своїм досвідом зберігання меду! Розкажіть, що ви робите з самого початку? Чи даєте йому відстоятись у відкритій тарі, а потім закриваєте? Чи можливо одразу закриваєте кришкою, якщо це відро і забуваєте про нього в коморі до моменту реалізації? При яких температурах зберігаєте? Може в погребі, хаті чи ще десь?
Це питання мене сильно зацікавило після того як вчора знайшов у себе 7 відер (20л)!!! кислого меду з різних викачок і різних років.
Шкода грошей і праці бджілок(

У зрелого мёда влажность 18 % ,при хранении мёда в открытой таре ,обязательно потянет влагу из воздуха .Осенью не бывает влажность воздуха меньше 18 % 

В погребе потянет запах погреба, даже при закрытых крышках (в пластиковых вёдрах ) За  30 лет не было ни одного случая закисания мёда ,хотя некоторые стояли и по три года 

Причина думаю в том ,что не качаю не зрелый мёд ,не ищу себе приключения на одно место 

При хранении в сухом подвале в герметично закрытой таре ,может храниться долго .Вот только причины для длительного хранения не вижу .В этом году сдавал мёд и в транспортных 25 литровых бидончиках .Крышки так всосало ,что не подпустив отвёрткой воздух внутрь ,открыть было не возможно .Наполнялись при жароте в 30 *,вот и создался вакуум 

  • Like 5
Link to post
Share on other sites
34 минуты назад, Деменський сказал:


 

Шановні форумчани!
Поділіться будь ласка своїм досвідом зберігання меду! Розкажіть, що ви робите з самого початку? Чи даєте йому відстоятись у відкритій тарі, а потім закриваєте? Чи можливо одразу закриваєте кришкою, якщо це відро і забуваєте про нього в коморі до моменту реалізації? При яких температурах зберігаєте? Може в погребі, хаті чи ще десь?
Це питання мене сильно зацікавило після того як вчора знайшов у себе 7 відер (20л)!!! кислого меду з різних викачок і різних років.
Шкода грошей і праці бджілок(

Больше одной тонны меда, урожая 2015 года,  из подсолнуха хранил в алюминиевых флягах и пластиковых ведрах в неотапливаемом гараже. Сдал две недели назад. На анализ брали с каждой емкости, ложки не загонишь, такой твердый. Слой белого меда на анализ не брали, а так забрали. Мед сливал с медогонки и сразу закрывал. Если мед будет зрелый, а тара сухая и плотно закрыта, то он сохранится очень длительное время. Очень сильно я переживал за качество меда, начитавшись страшилок от приемщиков, что мол мед может не пройти проверку. Для себя сделал вывод- мед сдавать надо вовремя, исключив все переживания.

  • Like 4
Link to post
Share on other sites

Цього року хочу заливати мед в 200 л харчові металеві бочки. Зберігатиму на піддонах в неопалювальному складі. Планую зберігати 3-9 місяців (в залежності від ціни на мед).

У кого є досвід зберігання меду у такій тарі й за таких умов, поділіться!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
4 часа назад, Деменський сказал:

вчора знайшов у себе 7 відер (20л)!!! кислого меду з різних викачок і різних років.
Шкода грошей і праці бджілок(

Были случаи что мёд натягивал влагу и верхний слой в бидоне подкисал.

Собрать верхний слой -  внизу нормальный мёд!

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

За 16 місяців зберігання в стальних діжках серед неба в двох з десяти з'явився аромат і смак типовий для підброженого меду,верхній шар зібрав(після обробки пішов в роздріб) але аромат не встиг вивітритись і оптовики відмовились їх взяти.І на краще бо цей мед був розкладений по бідонах продан по більшій ціні.В даному випадку спрацювало правило "Все що не робиться -накраще".Діжки закривались герметично(сам перевіряв,витримували невеликий.до 0,2 бар,тиск).Після роздумів над отриманим проф. досвідом зупинився над версіею що причиною була підвищена вол.(18-19%) в верхніх шарах тих діжок.Що робитиму в подальшому?Накриватиму діжки листами металу.шиферу менше ржавітимуть і нагріватимуться на сонці.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
6 хвилин тому, Винодел сказав:

За 16 місяців зберігання в стальних діжках серед неба в двох з десяти з'явився аромат

Сонях? 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Не зовсім він,в 15 -му після соняха і разом з ним ішов нектар походження якого остаточно(існувала думка що то кермек) нами не визначено,мед темніший і явно не сонях(типовий) на смак,смачніший.В закристалізованому стані м'якший,салообразний.

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Дякую вам друзі за відповіді!
Побачу, що скаже оптовик, я його повідомив, що є запах скизшого кампоту.
Працюєш, працюєш і на тобі, все що виграв дочекашись цінового "покращення" на мед, можеш втратити(

Link to post
Share on other sites

Подскажите, пожалуйста, как лучше сделать. Осенью разлила мёд по банкам и много пол-литровых осталось. Сейчас уже вряд ли разойдутся. Что с мёдом сделать? Выложить в ведёрко или пусть остаётся в банках? Его же можно оставить на подкормку на следующую зиму. Где его лучше хранить?

Link to post
Share on other sites
1 час назад, roman72201 сказал:

 

вот думаю если весной не срастётся куда его девать летом когда жара, в погреб что ли.

Ничего не делать. Как писал выше, накрыть металлом от прямых солнечных лучей и дождя забыть. И не слушать асалтана про оксиметилфурфурол.

  • Like 5
Link to post
Share on other sites
16 хвилин тому, Maxim сказав:

Ничего не делать. Как писал выше, накрыть металлом от прямых солнечных лучей и дождя забыть. И не слушать асалтана про оксиметилфурфурол.

 

7 хвилин тому, В.Ю.А. сказав:

Ничего с ним не будет ни летом, ни зимой (если влажность в норме).

Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%.:hi:

Link to post
Share on other sites

 

2 минуты назад, asaltan сказал:

Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%.:hi:

В севшем меде может быть влажность больше 17?

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
4 минуты назад, asaltan сказал:

 

Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%.:hi:

16-16.5 качаю только печатный

Edited by roman72201
Link to post
Share on other sites

вот  настроился попробовать 15летний самогон, и наломали:hmm: хорошее хранилище для меда старая хата  глинобитная, природный кондиционер:IMHO: проверено, погреб не подходит. 

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
22 хвилини тому, Пчеломучитель_ua сказав:

В севшем меде может быть влажность больше 17?

Легко. Ріпак закристалізується і при 23%, але швидко заграє (спухне) і в твердому стані.

Соняшнник закристалізується і при 21%, але швидко розшарується і верхній рідкий шар заграє.

Гречка розшарується майже завжди і при кімнатній температурі заграє.

Вважається, що при 17% вологості мед витримає будь-яку температуру.:hi:

  • Like 6
Link to post
Share on other sites
29 минут назад, asaltan сказал:

 

Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%.:hi:

Вы ничего не писали про влажность. Просто было сказано, что в меду после 2-х лет оксиметилфурфурол взлетает до небес. И хранить его ни-ни. Более того эта информация была от Вас при цене меда в 28 грн., и когда пчеловоды заявили, что пусть стоит до следующего года. Ну то такэ...

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
6 хвилин тому, Maxim сказав:

Просто было сказано, что в меду после 2-х лет оксиметилфурфурол взлетает до небес.

Років 4-5 тому я одежав від поважного кримського пасічника колекцію лавандового меду за 5 років і добросовісно проаналізував його. Якщо найду результати - викладу на сайт знову. Але я запам'ятав - мед 3 і більше років має недопустимий рівень ОМФ.:hi:

Link to post
Share on other sites

Спорить со скупщиками можно долго и нудно но факты вещь неоспоримая.у моего напарника от длительного хранения сверху на меде  в бочках появилась пена слоем где-то 5см.Он очень испугался что 1тн меда накрылась.Но потом аккуратно собрал эту пену весной сделал сироп  пчелкам а мед одна уважаемая фирма забрала весной по 43 грв.так что не надо слушать разные пугалки им когда очень нужен мед как писал ранее один уважаемый форумчанин берут все без анализов похожее на мед и я ему больше верю

Link to post
Share on other sites
2 минуты назад, asaltan сказал:

Років 4-5 тому я одежав від поважного кримського пасічника колекцію лавандового меду за 5 років і добросовісно проаналізував його. Якщо найду результати - викладу на сайт знову. Але я запам'ятав - мед 3 і більше років має недопустимий рівень ОМФ.:hi:

Так может ОМФ там не от срока хранения, а совсем по другим причинам. Ну и 3 года это не 2-а.

Link to post
Share on other sites
3 хвилини тому, Maxim сказав:

Так может ОМФ там не от срока хранения, а совсем по другим причинам. Ну и 3 года это не 2-а.

Перевірте, попробуйте 1 рік потримати мед в металевому гаражі, цікаво,  що буде.:hmm:

Link to post
Share on other sites
9 минут назад, asaltan сказал:

Років 4-5 тому я одежав від поважного кримського пасічника колекцію лавандового меду за 5 років і добросовісно проаналізував його. Якщо найду результати - викладу на сайт знову. Але я запам'ятав - мед 3 і більше років має недопустимий рівень ОМФ.:hi:

У нас в одного " бідного чоловіка" помер батько пасічник, так він останій мед з батьковоі  пасіки здав більше чим через 10 років . І приняли.

  • Like 5
Link to post
Share on other sites
5 минут назад, asaltan сказал:

Перевірте, попробуйте 1 рік потримати мед в металевому гаражі, цікаво,  що буде.:hmm:

в мене правда гараж мурований мед в бітоні простояв років 6 дно в бідоні як решето стало . мед на смак був добрий.Сказки експортерів і все.

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
Только что, asaltan сказал:

 

Для цього вологість не повинна перевищувати 17,5%.:hi:

А що може статися з закристалізованим медом? Хіба бувають випадки псування такого меду?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...