Перейти к содержанию
Авторизация  
Винодел

Для шанувальників червоного сухого вина.

В теме 9 сообщений

Надішлю, в обмін на 150гривен,"баклажку"(6л.) сухого червоного виноматеріалу врожаю 2017 року .Вино сортове," Сапераві Северний",       зброжене по "червоному"(чорному способу), на спонтанних дріжжах"насухо", без "шапталізації"(підсолоджування), нормалізації по кислотності, спіртування.Темновишневого кольору, прозоре з блиском, без відчуття солодкості, кисле, середньоспіртуозне(9-10% спірту),типове без вад і хвороб.Смак свіжий , ароматний , для шанувальників сухих вин-приемний.Сміни смаку не відбуваеться до лютого місяця(з досвіду попереднього зберігання).

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
1 година тому, Винодел сказав:

Сміни смаку не відбуваеться до лютого місяця(з досвіду попереднього зберігання).

А потім на що міняється? 

1 година тому, Винодел сказав:

баклажку"(6л.)

Це упитися можна. :blink:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Так, на гірший.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
3 часа назад, Винодел сказал:

Так, на гірший.

А почему так? Должно же быть на оборот. 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
В 30.11.2017 в 22:19, Джаз сказав:

А почему так? Должно же быть на оборот. 

Также интересно- почему? Возьму пожалуй фляжку на пробу, пока хозяин рекомендует...

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Про зміну смаку при зберіганні(витримка).Зміна смаку конкретно мого виноматеріалу відбувалась завжди,тобто,це не залежить від року(погодних умов,накопичення цукру,сонячної активності,ін. факторів впливу на дозрівання ягід).Не залежить також від умов зберігання-склобанка, діжка,нерж.,пляшкова витримка.Ніколи не відчув покращення смаку,не весну з'являються нові "важкуваті" тони смаку,свіжий аромат,підбадьорюючий смак-щезає.Прийняв це як даність, аксіому,непереборне явище.Розум підказуе,що треба до цього пристосуватись.Тому надлишки і залишки виноматеріалу під кінець зими переганяю на КС(коньячний спірт).

При витримці, зберіганні в пляшках(пляшкова витримка) інших вин(плодово-виноградних), сливових, вишневих відбуваються процеси:смак стае важким, втомленим,в осад продовжують випадати барвні речовини- вино прозоріше,кирпичного кольору(від вишневого).Подібних змін не відбуваеться з білими виноматеріалами в їхньому смаку непомітні зміни.Це особистий досвід з виноградними і плодовими винами.Маю в сховищі пляшки з старими(більше 7років) винами але поскільки особисто мені вони не подобаються, я вважаю свої смакові вподобання типовими, то я їх поштою не пропоную, щоб не було розчарувань.Дуже рідко на цей продукт знаходиться шанувальник.Прийшла думка,що було б цікаво і корисно мені знати думку про смак моїх старих вин більшої аудиторій, надсилати разом з сух. виноматеріалом і зразок витриманого, подумаю як це зробити технічно.

Що каже про витримку вин "наука" конкретно "Энциклопедия Виноградарства".Вина рождаются,взрослеют,стареют и умирают. Для кожного типу вина свій термін життя-найдовше живуть термооброблені типу :портвейн, херес, мадера ін.В моему оточенні не було людини яка б ввела мене в справу "витримки вина" провела практичні заняття і дегустацію молодих і витриманих вин.Ті "фабричні" марочні вина , що доводилось куштувати не залишили в пам'яті "зразка", ідеалу.Навряд чи мені доводилось пити справжніх гарних витриманих вин.Намагаючись бути в "темі" при можливості "відточую" і "настроюю" смак і вподобання алкогольних напоїв.Будучи в 2013році в тур поїздці в Італії намагався вживати місцевих славетних вин як то вина Тоскани.В Венеції придбав пляшку за 4евро(мінімальна ціни з якої тоді починалось пристоїне вино) випили-нічого особливого пив і кращі.В Вероні в барі попросив ламаною англійськю:" Ван дрінк ред віно Тоскано, пліз".Зрозуміли і налили за ті самі 4 евро в бокал(десь 150мл.) червоного вина- звичайне, на зразок мого, наших.Що запам'яталось там це відвідини і дегустація бренді в Інсбруці.Через скло вітрини побачив знайоме, приемне, рідне - діжки на 20-30л,зайшов і довго роздивлявся і вибирав з якої діжки дегустувати, вагався, побоювався розчарувань.Бо багато(більше 2-3 проб на голодний шлунок робити не варто) та і грошей жалкувато , їхні тоді на порядок дорожчі були.Вибрав за 4(або 6 ) дрінк(50мл.)- сподобалось, помітно краще від тих бренді, що пив, подумав-отакий має бути коньяк.Погуляв вулицями прохмелився,ще раз зайшов в той магазинчик, ще один "дрінк",не гірший від першого і знову пішов гуляти вулицями роздумуючи чому в австрійців все(або майже все) краще ніж у нас.Намагалися з продавцем прояснити країну походження того бренді-так і не змогли, залишилась невідома.Під впливом алкоголя та приемного поводження з моею особою представися продавцеві як "український пасічник з берегів Дніпра" на що він ще приязнише мені посміхнувся і заходивсь відшукувати і загортати  в папір придбані в ноьго спеціальні пляшкові корки, да-да ніяких вам "кульочків".Корками я, доречі ,так ніколи і не скористався, непродумана конструкція, не покрашуе зручність наливу з пляшки-єстетика,понти,бутафорія.

У Відні в супермаркеті придбав два паки(1л\1 евро) болгарського червоного і білого -в автобусі розпили, втрьох-чотирьох, на мій погляд поганеньке.Такий ото особистий невеликий досвід вживання закордонного алкоголю.

Ще один випадок   - привід похватлии свій продукт.У Дніпрові це вино купуе один колишній доктор,товстуватий чоловік років під 60,хворий на діабет,  так от він стверджуе, що при вживанні на ніч цього вина на ранок він почувае себе краще, мабуть маеться на увазі , що приступи хвороби відступають, або зникають її симптоми.Білого нальоту на язиці немае ,спрага не дошкуляе,ще щось покращуеться на його погляд.

Загальновідомо, що більшість споживачів не полюбляють кислих , сухих вин, а полюбляють солоденький "кампотик",і більшість медоварів  на догоду їх смаків виробляють- солоденький напій, невиразний, плоский, без кислоти і терпкості.Більше того члени дегустаційних комісій що випробовують надані зразки(В Кривому Розі при голові Барабаші і членах-дівчатах з держструктур)-вважають що це типовий притаманний медовому винові смак, відзначають такі зразки високими балами,в мене інша думка.Це я "зїхав" з теми. Днями я "працював" з наявним виноматеріалом-підсолоджував медом,цукром спіртував ректіфікатом, пробував.Прийшов до висновку-що такі маніпуляції можна застосовувати -комусь сподобаеться.На врожай минулого рокув в мене був постійний споживач на містель(сок виноградний спіртований)- витратив увесь наявний ректицікат.Містелі-гарний напій на який є свої любителі,важливо мати гарні складові і не обманювати споживача відносно складу продукта.Спіртування в багатьох викликае неприйняття.

Як ви зрозуміли про виноробство я можу писати і розказувати довго аби моя наснага та ваші очі і вуха.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Десь у Ваших краях мешкає Ігор Заїка. Можливо Ви вже знайомі, але якщо ні - то дуже раджу познайомитися. У нього свій сайт і активний ФБ

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

:hi:

Изменено пользователем Олег77

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Вино очень понравилось. Достойная замена винам с АТБ в диапазоне 100-150 грн.

Отправлено с моего X-treme PQ15 через Tapatalk

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти
Авторизация  

×