Перейти к содержанию
столя

Медове пиво, медові напої, медовухи

В теме 53 сообщения

Медове пиво швидкого приготування, домашнього розливу.

Пишіть власні рецепти, діліться власним відео по приготуванню...

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
В 30.04.2017 в 22:29, столя сказал:

Медове пиво швидкого приготування, домашнього розливу.

Очень длинное видео. Жаль тратить столько времени. Нельзя ли сжато рецепт рассказать своими словами? 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
В 02.12.2017 в 16:43, Владимир-522 сказал:

Очень длинное видео. Жаль тратить столько времени. Нельзя ли сжато рецепт рассказать своими словами? 

Якщо ви спеціаліст по пивоваріню, то можна і сжато іначе:dntknw: 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
15 часов назад, столя сказал:

Якщо ви спеціаліст по пивоваріню,

Может и специалист, но только по употреблению.:ah:

 Просто рецепты лучше воспринимаются(для меня) не по слуху, а по чтению глазами советов и рецептуры. :hi:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
В 30.04.2017 в 22:29, столя сказал:

Пишіть

Крайняя пауза при затирании солода 72 градуса.

При фильтрации солодового сусла нужно использовать промывочную воду.

Медовое сусло готовится отдельно ,и соединяется  с солодовым в бродильной емкости.:IMHO1:

 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
1 час назад, sunflower сказал:

Крайняя пауза при затирании солода 72 градуса.

При фильтрации солодового сусла нужно использовать промывочную воду.

Медовое сусло готовится отдельно ,и соединяется  с солодовым в бродильной емкости.:IMHO1:

 

амінь

 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
1 час назад, sunflower сказал:

Крайняя пауза при затирании солода 72 градуса.

Пордон ,ошибся ,78

 

8 минут назад, столя сказал:

амінь

Вам как пивовару.:hi:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

тексту багато, то зробив гугл документ, буду робити солод та пиво за цим рецептом:
рецепт солоду, пива
тільки цукор заміню медом
Добавлено через 6 минут
рецепт взятий з інтернету
дегустація буде напевно в квітні biggrin.gifalc.gif тоді і розповім, що з цього вийде

Изменено пользователем gru.v

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

солод проріс за 6 діб

 IMG_0163.thumb.JPG.5a86d914fb224a2d1df6fcb2e862779f.JPG

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

от думаю висушити прожарити і чекати місяць чи зразу варити:hmm: напевно дотримаюсь технології і дам витримку місяць

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

пиво переграло, сьогодні розлив по пляшкам і через 25 днів буду знімати пробу, якщо вірити віноміру то міцність 10%, і напевно трохи більш чим треба пережарив солод то вийшло темне, хоча хотів зробити світле
при замірі трошки скуштував, смак пива але без газів )) дріжджі майже не відчуваються, робив на дріжджах саф-момент

IMG_0227.thumb.JPG.8b31f85aa51023c5f4a564c1391ced50.JPG

Изменено пользователем gru.v

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

забув добавити, що солод після обжарювання потрібно витримати місяць я першу партію зробив без витримки цього терміну і потім порівняю чи є різниця між витриманим солодом і не витриманим

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
38 хвилин тому, gru.v сказав:

забув добавити, що солод після обжарювання потрібно витримати місяць я першу партію зробив без витримки цього терміну і потім порівняю чи є різниця між витриманим солодом і не витриманим

ну не забудьте поділитися спостереженнями і порівняннями. опишіть чи схоже на пиво чи все ж більше до вина. бо я колись читав, що хто робив медове пиво і описували смак, то воно більше до медового вина схоже.

сам не робив але в думках вже давно крутиться. чекаємо опис  дегустації. можливо і я наважусь в цьому році. :az:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
3 часа назад, СЄРЖ сказал:

воно більше до медового вина схоже.

можливо не робили карбонізацію

спробую розкажу.

у мене ще медовуха грає (вимив бідони з-під меду так щоб добро не пропадало) так вона по запаху схожа на шампанське ))) спробую пару пляшок теж закарбонізувати ))

Изменено пользователем gru.v

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

скуштував я своє пиво. розпочну з мінусів, а їх 2: 1. осад на дні пляшки 2. немає прозорості

тепер про смак: на пиво схоже, трохи гіркувате але не занадто, спробую наступний раз дати менше хмелю (давав на 10 л 20 грам наступного разу дам 15), піна густа але швидко сідає, схожа на піну з кока-коли але сідає трохи довше, якщо порівняти з магазинним, то моє потрібно розвести водою 1:1 тоді буде схоже, а спиртом довести градуси до норми, виномір показав 5 цукру 11 спирту, але на мій погляд градуси в пиві від 2-4. якщо мені захочеться пива, то я ліпше зварю чим куплю, мені сподобалось, але є ще над чим працювати. варив при температурі 70 градусів, наступну варку спробую зробити при 65 це вивільнить більше цукру і добавить градусів

IMG_0251.thumb.JPG.6797a35cd65bb169456cad82a85f2eda.JPG

Изменено пользователем gru.v

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
В 31.01.2018 в 12:08, gru.v сказал:

якщо вірити віноміру то міцність 10%

Не верьте.Примерная крепость пива определяется по таблице.http://www.pivovar33.ru/beer/tablitsa-plotnosti/

В 31.01.2018 в 14:01, СЄРЖ сказал:

хто робив медове пиво і описували смак, то воно більше до медового вина схоже.

Если варить пиво по рецепту профессора Цесельского,то получится медовуха на хмелю,то есть медовое вино с добавлением хмеля.

Настоящее пиво - напиток сваренный на солоде.

В 20.02.2018 в 14:49, gru.v сказал:

скуштував я своє пиво. розпочну з мінусів, а їх 2: 1. осад на дні пляшки 2. немає прозорості

тепер про смак: на пиво схоже, трохи гіркувате але не занадто, спробую наступний раз дати менше хмелю (давав на 10 л 20 грам наступного разу дам 15), піна густа але швидко сідає, схожа на піну з кока-коли але сідає трохи довше, якщо порівняти з магазинним, то моє потрібно розвести водою 1:1 тоді буде схоже, а спиртом довести градуси до норми, виномір показав 5 цукру 11 спирту, але на мій погляд градуси в пиві від 2-4. якщо мені захочеться пива, то я ліпше зварю чим куплю, мені сподобалось, але є ще над чим працювати. варив при температурі 70 градусів, наступну варку спробую зробити при 65 це вивільнить більше цукру і добавить градусів

IMG_0251.thumb.JPG.6797a35cd65bb169456cad82a85f2eda.JPG

Осадок на дне не критично(если это дрожжи )благодаря которым проходит карбонизация, и нет прозрачности.

На горечь пива может влиять подгорелый солод,альфа-кислотность хмеля,время закладки хмеля при варке,и его кол-во.

Да,однажды сварив домашнее пиво, магазинское уже пить не будешь.:)

В 20.02.2018 в 14:49, gru.v сказал:

варив при температурі 70 градусів, наступну варку спробую зробити при 65

Тут не понятно.:dntknw::hi:  

 

  

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
Тут не понятно.:dntknw::hi:  

 

  

Щоб зрозуміти потрібно почитати рецепт по якому я варив або доберусь до комп'ютера скопірую цей момент

пророщував солод посилання є вище

А солод напевне пережарив бо цілився на світле вийшло темне

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Згідно з таблицею 2.25 % алкоголю

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
2 минуты назад, gru.v сказал:

Згідно з таблицею 2.25 % алкоголю

:)по ощущениям совпадает?

 

В 20.02.2018 в 14:49, gru.v сказал:

варив при температурі 70 градусів,

имелось в виду затирание солода,варка подразумевает кипение сусла в течение 1.5 часа.:hi: 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
1 час назад, sunflower сказал:

:)по ощущениям совпадает?

 

В 20.02.2018 в 14:49, gru.v сказал:

на мій погляд градуси в пиві від 2-4

 

1 час назад, sunflower сказал:

имелось в виду затирание солода,варка подразумевает кипение сусла в течение 1.5 часа.:hi: 

так саме це і мав на увазі

 процитую рецепт: "В емальовану каструлю наливають 25 літрів води і нагрівають на плиті до 80 ° C. Далі перемелений солод пересипають в тканинний або в саморобний мішечок розміром 1 на 1 метр, зроблений з 3-4 шарів марлі.Мішечок з солодом занурюють у воду, закривають каструлю кришкою і варять 90 хвилин, підтримуючи стабільну температуру 61-72 ° C.

Затирання солоду при температурі 61-63 градуси сприяє кращому виходу цукрів, підвищуючи фортеця домашнього пива. При 68-72 ° C збільшується щільність сусла, хоча при цьому вміст спирту в напої буде трохи нижче, зате смак вийде більш насиченим. Я рекомендую дотримуватися температурного діапазону 65-72 ° C, в результаті якого виходить смачне щільне пиво міцністю 4%."

в моєму випадку було 10 л води 20г солоду (наступний раз буде 15г) і 1 кг солоду

3 часа назад, sunflower сказал:

На горечь пива может влиять подгорелый солод,альфа-кислотность хмеля,время закладки хмеля при варке,и его кол-во.

хміль вводив так: 

Вміст каструлі доводять до кипіння і додають першу порцію хмелю, в нашому випадку це 10 грам. Через 30 хвилин інтенсивного кип'ятіння засипають наступні 5 грам, а через 40 хвилин решту 5 грам хмелю і варять ще 20 хвилин.

Залежно від обраної рецептури пива тимчасові інтервали і кількість хмелю можуть відрізнятися. Але, дотримуючись зазначених послідовності і пропорцій, ви гарантовано отримаєте хороший результат.

Кип'ятіння займає півтори години, протягом усього цього часу важливо підтримувати інтенсивний нагрів, щоб сусло булькало.

Изменено пользователем gru.v

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Все правильно

8 минут назад, gru.v сказал:

"Затирання солоду при температурі 61-63 градуси

первая пауза (алкогольная)выдерживаем 10-40 мин

 

11 минут назад, gru.v сказал:

-72 ° C збільшується щільність

вторая  пауза (для вкуса) 30-60мин

и заключительная 78  (прекращаем выделение ферментов)10мин.

 примерно так.:) 

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
8 часов назад, sunflower сказал:

Осадок на дне не критично(если это дрожжи )благодаря которым проходит карбонизация, и нет прозрачности.

напевно дріжджі і частково солод я думаю попав (треба буде краще фільтрувати затирання в мішку робив), а от карбонізацію робив медом 10 г. меду на 1 літер пива

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Шановні @gru.v та @sunflower можливо ще хтось щось підкаже, є пару запитань:

1. Солод варимо окремо від медового сусла, чи можна разом?

2. Відціджуємо та промивали солод і кип'ятять х хмелем, а якщо солод не дістати з сусла і так проваррити?

3. Карбонізація, добавок і вибродило пиво зняте з осаду і добавляємо туди ситуації. Витримує до 14 днів і збовтуємо через 7 днів . Заливаємо з осаду в бутилки і в холодильник на дозрівання чи при кімнатній температурі? Поправки якщо не так.

3. І ще виникло таке запитання, якщо мені сподобається на смак, що буде якщо зробити медове пиво тільки як вино, маю на увазі сусло з цекристістю 25-32%. Мабуть буде міцне винно-пивний напій без газу, точніше медове вино з пивним смаком. Ваша думка, чи можливо вже хтось пробував?

Варю пиво, запах обалдіть можна, солод купив пивний"венський винер", дав трохи гречаного меду. Хміль казбек.

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Важливо щоб все було чисте і все що буде контактувати з суслом було об дане кип'ятком інакше може закиснути. 

1. Солод варив без меду просто на воді (мед давав при карбонізації)

2. Промити забув, просто вийняв мішок із солодом і віджав як зміг бо він гарячий ), а далі варив хміль. думаю ліпше солод вийняти і варити без нього. не дарма ж в технології так написано, гадаю може вплинути на смак. головне швидко остудити зварене сусло, чим швидше тим краще, остудили до 25 градусів процідили, перелили з посудини в посудину раза 3 щоб наситити киснем дали заведені дріжджі і на бродіння. 

3. Вибродило (у мене бродило 3 дні, але якщо ви добавите цукрів у сусло то буде бродити довше), потім в 1л. пляшки давав 10 г. меду в кожну для карбонізації заливав вибродивше пиво і на 20 днів в темне місце з температурою 20 градусів (поставив просто в хаті в тумбочку) раз на тиждень взбовтував потім в холодильник. першу пробу зняв днів через 10 ні чим не гірше від того, що коштував через 20, навпаки мені більш сподобалось і піна краща тільки відкривати довго потрібно дуже пінилось. дріжджі брав саф-момент думав не вийде але ні смаку ні запаху дріжджів не має, на пивних думаю було б ще смачніше

3. спробуйєте розкажете. можете зробити карбонізацію і вийде міцне пиво, але напевно буде трохи солодкувате як для пива

я робив так але це моя перша спроба тож де в чому можу помилятися 

Изменено пользователем gru.v

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты
2 часа назад, СЄРЖ сказал:

1. Солод варимо окремо від медового сусла, чи можна разом?

2. Відціджуємо та промивали солод і кип'ятять х хмелем, а якщо солод не дістати з сусла і так проваррити?

3. Карбонізація, добавок і вибродило пиво зняте з осаду і добавляємо туди ситуації. Витримує до 14 днів і збовтуємо через 7 днів . Заливаємо з осаду в бутилки і в холодильник на дозрівання чи при кімнатній температурі? Поправки якщо не так.

1. Мы затираем отдельно солод, медовое сусло варим отдельно. Соединяем оба сусла и варим уже с добавлением хмеля.

2. По технологии положено солодовое сусло после затирания отфильтровать и промыть промывочной водой.

3. На карбонизацию добавляем в бутылку одну чайную ложку мёда на литр пива . Карбонизация происходит при комнатной температуре, без встряхиваний. Дозревание в погребе.:hi:

1 час назад, gru.v сказал:

Важливо щоб все було чисте і все що буде контактувати з суслом було об дане кип'ятком інакше може закиснути.

Для стерилизации тары, и всего, что контактирует с молодым пивом используем йод.

 

1 час назад, gru.v сказал:

Промити забув, просто вийняв мішок із солодом і віджав як зміг бо він гарячий )

Отжимать мешок с солодом не желательно.

 

1 час назад, gru.v сказал:

. Вибродило (у мене бродило 3 дні, але якщо ви добавите цукрів у сусло то буде бродити довше)

Всё правильно, бурное брожение проходит первые 3-4 дня, но оно полностью не останавливается. Поэтому солодовое пиво бродит до двух недель, медовое четыре недели.

Солодовое пиво - сваренное исключительно на солодовом сусле.

Медовое - 50% солодовое сусло, 50% медового.(так делаем мы)

ну и в помощь https://www.youtube.com/watch?v=u8XX1ELrVfs&t=2506s

https://www.youtube.com/watch?v=97CJ2_r_48E&t=2285s

фильтр система

https://www.youtube.com/watch?v=pFFEE5zqisU&t=33s  

 

чиллер 

 https://www.youtube.com/watch?v=knBfacd-94g

Удачных Вам варок :az:

Поделиться сообщением


Ссылка на сообщение
Поделиться на другие сайты

Для публикации сообщений создайте учётную запись или авторизуйтесь

Вы должны быть пользователем, чтобы оставить комментарий

Создать учетную запись

Зарегистрируйте новую учётную запись в нашем сообществе. Это очень просто!

Регистрация нового пользователя

Войти

Уже есть аккаунт? Войти в систему.

Войти

×