Jump to content
  • Announcements

    • Sanich

      Українська система селекції   11/18/2019

      Обговорюємо ідею створення української системи селекції за посиланням: http://tochok.info/topic/14420-українська-система-селекції   
Сергей 1234

Забрус

18 posts in this topic

Посоветуйте, пожалуйста, что делать из засахарившимся забрусом (70-80 кг). Как переработать, возможно продать.

Share this post


Link to post
Share on other sites

После основной качки собралось немного забруса 

300 литров плотно натрамбованого 

001 (640x480) (2).jpg

 

Edited by Мико

Share this post


Link to post
Share on other sites

Топлю забрус, предварительно не моя его, добавляя туда воды. Воды там где то 50/50 с мёдом получается. Такой сладкой воды, есть уже литров 700. Хочу спросить, если я дам эту сладкую воду ,  10 сильным семьям, а потом откачаю тот мёд, анализы мёда будут нормальные? Или раздать её 100 семьям и не искать на свои руки приключения?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 часа назад, mits сказал:

Воды там где то 50/50 с мёдом получается. Такой сладкой воды, есть уже литров 700. 

350 кг мёда в забрусе 

Многовато 

Может нужно на сетке процеживать свежесрезаный забрус 

У меня 300 литров плотнонабитого забруса в бочечках и выварках 

Наверное оставлю на весну эту работу 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 часа назад, mits сказал:

10 сильным семьям, а потом откачаю тот мёд, анализы мёда будут нормальные

Дивіться, щоб який- небудь оксі-туди його в качель-метилфурфурол не виліз опосля. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 часа назад, Север сказал:

Дивіться, щоб який- небудь оксі-туди його в качель-метилфурфурол не виліз опосля. 

Ничего не понял.:dntknw:

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 минуты назад, mits сказал:

Ничего не понял.:dntknw:

:IMHO1:Имелось в виду что при нагревании мёда образуется оксиметилфурфурол 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 часов назад, mits сказал:

Ничего не понял.:dntknw:

 

4 часа назад, Мико сказал:

:IMHO1:Имелось в виду что при нагревании мёда образуется оксиметилфурфурол 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хтось пробував забрус пресувати пресом для соку? Думаю 25 л. преса має вистачити, щоб загрузити зрізаний за день забрус.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 хвилин тому, MaXUA123 сказав:

Хтось пробував забрус пресувати пресом для соку? Думаю 25 л. преса має вистачити, щоб загрузити зрізаний за день забрус.

Думаю, що результат тішити не буде, по краях сита (решета) трохи видавиться мед, а в центрі залишиться багато.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 минуту назад, Сергій-апі сказал:

Думаю, що результат тішити не буде, по краях сита (решета) трохи видавиться мед, а в центрі залишиться багато.

Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого.

Share this post


Link to post
Share on other sites

А якщо попробувати зробити шнековий (типу ручної соковижималки тільки в більших маштабах) через низькооборотний мотор редуктор.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 хвилину тому, MaXUA123 сказав:

Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого.

         Я, приміром, забрус поміщаю у фільтри, інколи у решето для стіджування. Властивість меду така, ща він протікає навіть там, де й вода не тече.Тож через добу майже весь мед стече, якщо ще ви його пару раз перемішаєте. Потім можна скупати у воді, що піде на компот чи квас. А далі - виставити за заставну бджолам для осушки. Так роблю вже не один рік - це і дешево, й сердито. :IMHO:

Edited by ДобровоЛ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Не знаю, раніше про це говорили, але я так і не чув, щоб хтось зробив. Тож сумніваюсь у реалістичності цієї ідеї.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 минуту назад, ДобровоЛ сказал:

         Я, приміром, забрус поміщаю у фільтри, інколи у решето для стіджування. Властивість меду така, ща він протікає навіть там, де й вода не тече.Тож через добу майже весь мед стече, якщо ще ви його пару раз перемішаєте. Решту можна скупати у воді, що піде на компот чи квас. А потім виставити за заставну бджолам для осушки. Так роблю вже не один рік - це і дешево, й сердито. :IMHO:

Колись так робив, але було качаєм до 18 00, всі ідуть, а я з забрусом колупаюсь до 21 00, з фільтрами тими всими. Але тоді була менше пасіка. А зараз я на нього забив. Що з столу стече, те стече, а решту зібрали і хай чека свого часу. Цього року бачу буде зо 3 битона після парової воскотопки такого меду, хай там з пару ще літри набігли, але всетаки. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 26.08.2019 в 10:39, Мико сказав:

После основной качки собралось немного забруса 

300 литров плотно натрамбованого 

001 (640x480) (2).jpg

 

 У мене не ті, правда, об"єми. Але найліпший варіант проціджувати його через фільтр зразу ж ще теплим.:IMHO: 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 хвилин тому, MaXUA123 сказав:

Колись так робив, але було качаєм до 18 00, всі ідуть, а я з забрусом колупаюсь до 21 00, з фільтрами тими всими. Але тоді була менше пасіка. А зараз я на нього забив. Що з столу стече, те стече, а решту зібрали і хай чека свого часу. Цього року бачу буде зо 3 битона після парової воскотопки такого меду, хай там з пару ще літри набігли, але всетаки. 

          :IMHO:Тоді "усіх" відпускайте лише після упорядочиння забрусу. До того вважайте, що качку у той день ще незакінчено. Іншого варіанту тут не знайдете.:dntknw:

Edited by ДобровоЛ

Share this post


Link to post
Share on other sites
В 30.09.2019 в 16:40, MaXUA123 сказав:

Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого.

забрус не віджимав, а вересовий мед пресом-соковижималкою давив. є залишок меду, навіть передавлював ще раз цей спресований диск, ставлячи на ребро. мед  ще лишався.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×