Сергей 1234 Опубликовано 29 октября, 2016 Share Опубликовано 29 октября, 2016 Посоветуйте, пожалуйста, что делать из засахарившимся забрусом (70-80 кг). Как переработать, возможно продать. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 26 августа, 2019 Share Опубликовано 26 августа, 2019 После основной качки собралось немного забруса 300 литров плотно натрамбованого 10 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 30 августа, 2019 Share Опубликовано 30 августа, 2019 Топлю забрус, предварительно не моя его, добавляя туда воды. Воды там где то 50/50 с мёдом получается. Такой сладкой воды, есть уже литров 700. Хочу спросить, если я дам эту сладкую воду , 10 сильным семьям, а потом откачаю тот мёд, анализы мёда будут нормальные? Или раздать её 100 семьям и не искать на свои руки приключения? 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 30 августа, 2019 Share Опубликовано 30 августа, 2019 2 часа назад, mits сказал: Воды там где то 50/50 с мёдом получается. Такой сладкой воды, есть уже литров 700. 350 кг мёда в забрусе Многовато Может нужно на сетке процеживать свежесрезаный забрус У меня 300 литров плотнонабитого забруса в бочечках и выварках Наверное оставлю на весну эту работу 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 30 августа, 2019 Share Опубликовано 30 августа, 2019 3 часа назад, mits сказал: 10 сильным семьям, а потом откачаю тот мёд, анализы мёда будут нормальные Дивіться, щоб який- небудь оксі-туди його в качель-метилфурфурол не виліз опосля. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
mits Опубликовано 30 августа, 2019 Share Опубликовано 30 августа, 2019 4 часа назад, Север сказал: Дивіться, щоб який- небудь оксі-туди його в качель-метилфурфурол не виліз опосля. Ничего не понял. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Мико Опубликовано 30 августа, 2019 Share Опубликовано 30 августа, 2019 44 минуты назад, mits сказал: Ничего не понял. Имелось в виду что при нагревании мёда образуется оксиметилфурфурол 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Олександр С. Опубликовано 30 августа, 2019 Share Опубликовано 30 августа, 2019 5 часов назад, mits сказал: Ничего не понял. 4 часа назад, Мико сказал: Имелось в виду что при нагревании мёда образуется оксиметилфурфурол 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 30 сентября, 2019 Share Опубликовано 30 сентября, 2019 Хтось пробував забрус пресувати пресом для соку? Думаю 25 л. преса має вистачити, щоб загрузити зрізаний за день забрус. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 30 сентября, 2019 Share Опубликовано 30 сентября, 2019 8 хвилин тому, MaXUA123 сказав: Хтось пробував забрус пресувати пресом для соку? Думаю 25 л. преса має вистачити, щоб загрузити зрізаний за день забрус. Думаю, що результат тішити не буде, по краях сита (решета) трохи видавиться мед, а в центрі залишиться багато. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 30 сентября, 2019 Share Опубликовано 30 сентября, 2019 1 минуту назад, Сергій-апі сказал: Думаю, що результат тішити не буде, по краях сита (решета) трохи видавиться мед, а в центрі залишиться багато. Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сергій-апі Опубликовано 30 сентября, 2019 Share Опубликовано 30 сентября, 2019 А якщо попробувати зробити шнековий (типу ручної соковижималки тільки в більших маштабах) через низькооборотний мотор редуктор. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 30 сентября, 2019 Share Опубликовано 30 сентября, 2019 11 хвилину тому, MaXUA123 сказав: Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого. Я, приміром, забрус поміщаю у фільтри, інколи у решето для стіджування. Властивість меду така, ща він протікає навіть там, де й вода не тече.Тож через добу майже весь мед стече, якщо ще ви його пару раз перемішаєте. Потім можна скупати у воді, що піде на компот чи квас. А далі - виставити за заставну бджолам для осушки. Так роблю вже не один рік - це і дешево, й сердито. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 30 сентября, 2019 Share Опубликовано 30 сентября, 2019 Не знаю, раніше про це говорили, але я так і не чув, щоб хтось зробив. Тож сумніваюсь у реалістичності цієї ідеї. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
MaXUA123 Опубликовано 30 сентября, 2019 Share Опубликовано 30 сентября, 2019 1 минуту назад, ДобровоЛ сказал: Я, приміром, забрус поміщаю у фільтри, інколи у решето для стіджування. Властивість меду така, ща він протікає навіть там, де й вода не тече.Тож через добу майже весь мед стече, якщо ще ви його пару раз перемішаєте. Решту можна скупати у воді, що піде на компот чи квас. А потім виставити за заставну бджолам для осушки. Так роблю вже не один рік - це і дешево, й сердито. Колись так робив, але було качаєм до 18 00, всі ідуть, а я з забрусом колупаюсь до 21 00, з фільтрами тими всими. Але тоді була менше пасіка. А зараз я на нього забив. Що з столу стече, те стече, а решту зібрали і хай чека свого часу. Цього року бачу буде зо 3 битона після парової воскотопки такого меду, хай там з пару ще літри набігли, але всетаки. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 30 сентября, 2019 Share Опубликовано 30 сентября, 2019 В 26.08.2019 в 10:39, Мико сказав: После основной качки собралось немного забруса 300 литров плотно натрамбованого У мене не ті, правда, об"єми. Але найліпший варіант проціджувати його через фільтр зразу ж ще теплим. 2 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ДобровоЛ Опубликовано 30 сентября, 2019 Share Опубликовано 30 сентября, 2019 6 хвилин тому, MaXUA123 сказав: Колись так робив, але було качаєм до 18 00, всі ідуть, а я з забрусом колупаюсь до 21 00, з фільтрами тими всими. Але тоді була менше пасіка. А зараз я на нього забив. Що з столу стече, те стече, а решту зібрали і хай чека свого часу. Цього року бачу буде зо 3 битона після парової воскотопки такого меду, хай там з пару ще літри набігли, але всетаки. Тоді "усіх" відпускайте лише після упорядочиння забрусу. До того вважайте, що качку у той день ще незакінчено. Іншого варіанту тут не знайдете. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
СЄРЖ Опубликовано 4 ноября, 2019 Share Опубликовано 4 ноября, 2019 В 30.09.2019 в 16:40, MaXUA123 сказав: Може хто відгукнеться хто пробував, а то багато залишається меду в забрусову, батко невстигає переганяти. Та й нетреба нам скільки. А прес коштує дорого. забрус не віджимав, а вересовий мед пресом-соковижималкою давив. є залишок меду, навіть передавлював ще раз цей спресований диск, ставлячи на ребро. мед ще лишався. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Лавр Опубликовано 31 декабря, 2021 Share Опубликовано 31 декабря, 2021 Хто як відділяє закристалізований мед з забрусу? Завжди цим займався вчасно некристалізованим, а в цьому році натоптав в пласмасові бочки. Зараз попробував - мля, його навіть відколупати проблема. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.