Jump to content
ДобровоЛ

Що сьогодні вага контрольного вулика показала?

Recommended Posts

Мої вже аборигени всіх мастей і різних звичок. Біля мене радіус, 500 метрів, 3 поля 5, 10 і 15 га (на око). Трохи далі ще є кілька схожих шматків. Сортову у нас не прийнято сіяти. Сьогодні погода зіпсувалась. Зранку півгодини дощ, сильний вітер, і похолодало. Тепер вже хоч би 2 кг принесли. Земелька у нас бідна, піщана. Дощів на передодні було дуже багато. Гречка на всіх полях має чудовий вигляд, як і всі зернові в цьому році.

Такі взятки у нас рідкість. Тому потребую поради. Сім'ї не доросли до кондиції, суші не вистачає - ставлю маги з вощиною зверху. Вощину будують мляво, або не будують взагалі (слабо дотягуються до магів). Заливають все над решіткою (корпус рут і маг суші), потім більшість залили вже гніздо. Чи допоможе в такій ситуації постановка мага з вощиною в розріз, на решітку? Чи вже пізно (взятку бути ще 7-10 днів) і мед просто розмажуть по всіх рамках?

  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
22 минуты назад, yu1986ra сказал:

Мої вже аборигени всіх мастей і різних звичок. Біля мене радіус, 500 метрів, 3 поля 5, 10 і 15 га (на око). Трохи далі ще є кілька схожих шматків. Сортову у нас не прийнято сіяти. Сьогодні погода зіпсувалась. Зранку півгодини дощ, сильний вітер, і похолодало. Тепер вже хоч би 2 кг принесли. Земелька у нас бідна, піщана. Дощів на передодні було дуже багато. Гречка на всіх полях має чудовий вигляд, як і всі зернові в цьому році.

Такі взятки у нас рідкість. Тому потребую поради. Сім'ї не доросли до кондиції, суші не вистачає - ставлю маги з вощиною зверху. Вощину будують мляво, або не будують взагалі (слабо дотягуються до магів). Заливають все над решіткою (корпус рут і маг суші), потім більшість залили вже гніздо. Чи допоможе в такій ситуації постановка мага з вощиною в розріз, на решітку? Чи вже пізно (взятку бути ще 7-10 днів) і мед просто розмажуть по всіх рамках?

Поділіть магазини пополам пів магазину мед ,  пів вощини , імітація 300 рамки 

Мед над медом вощина над вощиною , якщо буде взяток вони почнуть двигатся в сторону поступово ,

а не сразу розносить по магазину поставленому в розріз

І одночасно над частиною гнізда будуть пусті рамки , 

Edited by AVA
  • Like 2
Link to post
Share on other sites
47 хвилин тому, yu1986ra сказав:

Мої вже аборигени всіх мастей і різних звичок. Біля мене радіус, 500 метрів, 3 поля 5, 10 і 15 га (на око). Трохи далі ще є кілька схожих шматків. Сортову у нас не прийнято сіяти. Сьогодні погода зіпсувалась. Зранку півгодини дощ, сильний вітер, і похолодало. Тепер вже хоч би 2 кг принесли. Земелька у нас бідна, піщана. Дощів на передодні було дуже багато. Гречка на всіх полях має чудовий вигляд, як і всі зернові в цьому році.

Такі взятки у нас рідкість. Тому потребую поради. Сім'ї не доросли до кондиції, суші не вистачає - ставлю маги з вощиною зверху. Вощину будують мляво, або не будують взагалі (слабо дотягуються до магів). Заливають все над решіткою (корпус рут і маг суші), потім більшість залили вже гніздо. Чи допоможе в такій ситуації постановка мага з вощиною в розріз, на решітку? Чи вже пізно (взятку бути ще 7-10 днів) і мед просто розмажуть по всіх рамках?

Вельми вдячний за інформацію по гречці, бо наступного року фермер збирається сіяти гречку по такій же бідненькій землі, але надіється покласти чимало органіки. Бо без органіки вже пробував- матюки по ,,врожаю'' чули в сусідньому селі. І на сортове насіння трохи розщедрився.

При такій погоді високий ризик, що більшість вощини погризуть, а заносити будуть лише гніздо. Якщо вже край, то краще нарізати стільники для магазинів зі старих стільників з даданівських рамок

Link to post
Share on other sites
2 часа назад, yu1986ra сказал:

Чи вже пізно (взятку бути ще 7-10 днів) 

Пізновато...

Link to post
Share on other sites

Сьогодні +3.8, як і вчора. Після 19.00 відібрав мед, викачав, переважив і вийшло чистого 42 кг, а загальна маса ку була 106.6. Забрав з Нової пошти рефрактометр, поміряв вологість і показує 19.4%

 

Edited by Dimitrij
Link to post
Share on other sites
4 минуты назад, Dimitrij сказал:

Після 19.00 відібрав мед, викачав, переважив і вийшло чистого 42 кг

Зі скількох рамок (корпусів)? Гніздо не відкачувалось?

Link to post
Share on other sites

З 3 корпусів рута, в перший корпус не лізу, на ньому р/р. 

Link to post
Share on other sites
8 часов назад, Dimitrij сказал:

на ньому р/р. 

Какие решетки Вы используете? 

Link to post
Share on other sites
8 часов назад, Dimitrij сказал:

поміряв вологість і показує 19.4%

сушить мед будете?

Link to post
Share on other sites
1 годину тому, Ivan Ivanovich сказав:

сушить мед будете?

1 годину тому, Ivan Ivanovich сказав:

сушить мед будете?

А як такий мед правильно досушить? В цьому році теж придбав рефрактометр і весь відкачений мед стараюсь перевіряти. Теж у декількох відрах попадається трохи як мені здається рідкуватий мед, міряю— 19—19,5 вологість. Хто підскаже як такий мед буде зберігатись, бо там де на око видно що мед ідеальний, гутенький кладеться гіркою прекрасно вологість 17,5—18.

Link to post
Share on other sites
50 хвилин тому, Бджоляка сказав:

А як такий мед правильно досушить? 

на "медленном огне"

  • Haha 3
Link to post
Share on other sites
1 час назад, Бджоляка сказал:

А як такий мед правильно досушить?

Держать посудину открытой. Раз в сутки перемешивать и стараться как можно чаще верхний собрать и продать в розницу..))

  • Haha 1
Link to post
Share on other sites
31 минуту назад, Cfif сказал:

Держать посудину открытой. Раз в сутки перемешивать

Треба добавити, щоб приміщення було сухе з хорошою вентиляцією...

Link to post
Share on other sites
2 години тому, Бджоляка сказав:

А як такий мед правильно досушить?

Вимоги ДСТУ4497:2005 по вологості меду: до 18,5% - вищий сорт; до 21% - перший сорт.

Звичайні вимоги в міжнародній торгівлі - вологість до 18%.

Иед - дуже гігроскопічний продукт і тому в домашніх умовах Ви не зможете правильно (без втрати якості) зменшити вологість меду.

Якщо виставити вікриті бідони (відра) на сонце при низькій вологості повітря, то вологість меду трохи знизиться, але увечері, коли вологість повітря підніметься, мед натягне і вологи і різних запахів. Якщо не вірите - понюхайте вранці верхній шар такого меду. Відчуєте і аромати котячої сечі і т.п.

Ми приймаємо мед з вологістю до 19% без заперечень. Якщо середня вологість перевищує 19%, то знімаємо за кожен 1% перевищення 2% в ціні. Для доведення меду з підвищеною вологістю до норми ми декристалізуємо його при 50град.Цельсія і потім у вакуумі (при цій температурі мед кипить) витягуємо зайву вологу.

Отже, якщо у Вас мед з вологістю 19% - 23%, то  везіть  його нам або продайте в роздріб.:hi:

P.S. При зберіганні обов'язкова умова: мед треба щільно або герметично закрити;

Вважається, що мед з вологістю до 17% зберігається при будь-якій температурі;

з вологістю від 17% до 19% температура зберігання до 25град.Цельсія;

при вологості меду більше 19% бажано зберігати при температурі до 10град.Цельсія.:hi:

Edited by asaltan
  • Like 3
  • Thanks 4
Link to post
Share on other sites
5 хвилин тому, asaltan сказав:

 Якщо не вірите - понюхайте вранці верхній шар такого меду. Відчуєте і аромати котячої сечі і т.п.

 

я здивований Вашим життєвим досвідом... 

  • Like 2
  • Haha 4
Link to post
Share on other sites
Цитата

ми декристалізуємо його при 50град.Цельсія і потім у вакуумі (при цій температурі мед кипить)

Кипить вода в меді. Мед складається з води і сухих речовин. А вода кипить при температурі 100 градусів.

Link to post
Share on other sites
15 минут назад, seim сказал:

 А вода кипить при температурі 100 градусів.

А в  вакууме ? 

  • Like 3
Link to post
Share on other sites
3 минуты назад, Мико сказал:

А в  вакууме ? 

считаю что тоже. Или есть подтвержденные данные что вода в вакууме кипит при 50 градусах?

  • Haha 2
Link to post
Share on other sites
20 хвилин тому, seim сказав:

А вода кипить при температурі 100 градусів

Мабуть Вам не доводилось варити картоплю або м'ясо в горах - вода кипить, але продукт цього не відчуває.:wave:

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
2 минуты назад, seim сказал:

считаю что тоже. Или есть подтвержденные данные что вода в вакууме кипит при 50 градусах?

Элементарно 

 

  • Like 4
Link to post
Share on other sites
2 хвилини тому, seim сказав:

считаю что тоже. Или есть подтвержденные данные что вода в вакууме кипит при 50 градусах?

Для підвищення температури кипіння збільшують тиск- такий принцип роботи автоклава. Логічно припусити, що при зменшенні тиску, або і взагалі у вакуумі - температура кипіння зменшиться

  • Like 2
Link to post
Share on other sites
1 година тому, seim сказав:

считаю что тоже. Или есть подтвержденные данные что вода в вакууме кипит при 50 градусах?

Уроки фізики та географії в школі прогуляли. ;) 

  • Like 5
Link to post
Share on other sites
3 минуты назад, Скептикъ сказал:

Вчера было +9.2 Полтавская область. Пчела Бакфаст 

Верю :ay:

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Учора 1.8 кг бджола бакфаст :umora:

От тільки дощу в липні зовсім небуло , уже майже місяць пройшло від посліднього дощу

Я думаю що з цього року погода і порода  ( вид,  сорт) соняха головніше ,  чим  порода бджіл

з весни взятку нема ні для жодної породи 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...