Wladimir_K Опубликовано 26 марта, 2016 Share Опубликовано 26 марта, 2016 1 минуту назад, Sanich сказал: Якщо в окрузі весною кргуом ріпак, то що тоді продавати? Продавати ріпак і покупцеві казати, що мед з ріпаку. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 27 марта, 2016 Share Опубликовано 27 марта, 2016 В 23.03.2016в16:56, Мико сказал: Недавно пересматривал остатки майского -(Акация и сады )все крышки в Витал-пластовских вёдрах вздуты . Занёс одно в дом ,мёд не закис ,не пенится, но крышка вздувается в ведре . Тоже заметил первый мёд - сады садится со скоростью ветра . Так вот , тот мёд который был в пластиковых ведёрках ,повздувал крышки , на вкус ничего не изменилось , не расслоилось, мёд садился равномерно . А тот который был а стекле как был так и остался . Ну и температура . Тот который стоял на холоде , даже в пластике - практически ничего. Теперь рекомендую всем , переливать после доставки мёда домой , переливать в стекло и хранить на холоде или в холодильнике. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
gardener Опубликовано 27 марта, 2016 Share Опубликовано 27 марта, 2016 А мені подобається ріпаковий. особливо з чаєм чи кавою В підвалі стоїть ще з 2014 року і все нормально. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 27 марта, 2016 Share Опубликовано 27 марта, 2016 Ріпаковий мед-"Дизель мед"(наш сленг) покращує смак в купажах і поліфлорних медах і є каталізатором кристалізації.користуеться попитом у закупівельників ,треба знати властивості і особливості товару щоб краще його "подати".Досвід коли мед вилазе з бідона без зміни смаку і аромату- мав і я. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 27 марта, 2016 Share Опубликовано 27 марта, 2016 8 часов назад, Винодел сказал: Досвід коли мед вилазе з бідона без зміни смаку і аромату- мав і я. Підкажіть мені . Що робити , щоб не вилазив ? Як Ви вийшли з ситуації ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 27 марта, 2016 Share Опубликовано 27 марта, 2016 3 минуты назад, vovchik13033 сказал: Підкажіть мені . Що робити , щоб не вилазив ? Як Ви вийшли з ситуації ? Вилазить не просто так. Відбувається процес підбродження. Для мене всі маніпуляції не дадуть результату, хоча напевне можна припинити процес через купаж, тому такий мед йде на підкормку весною сімей. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
vovchik v Опубликовано 27 марта, 2016 Share Опубликовано 27 марта, 2016 1 минуту назад, Wladimir_K сказал: Вилазить не просто так. . Просто так нічого не буває . 1 минуту назад, Wladimir_K сказал: Відбувається процес підбродження. Похоже на то . Щоправда , таке трапляється з медом , який швидко кристалізується . Неясно чому . 4 минуты назад, Wladimir_K сказал: можна припинити процес через купаж, А допоможе ? Щоб не спортити ще й нормальний мед . Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 27 марта, 2016 Share Опубликовано 27 марта, 2016 4 минуты назад, vovchik13033 сказал: . Просто так нічого не буває . Похоже на то . Щоправда , таке трапляється з медом , який швидко кристалізується . Неясно чому . А допоможе ? Щоб не спортити ще й нормальний мед . На рахунок чи допоможе потрібно спробувати на невеликому об'ємі, а тоді вже щось робити. Такого не робив, тому що використовую його для нарощування сімей весною. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 27 марта, 2016 Share Опубликовано 27 марта, 2016 Верхній шар 3-5см. зібрав,про всяк випадок,пішов на переробку,залишок,в барабані, пішов в роздріб(не пам*ятаю нарікань).Поради.що з ним робити на 1-й стор. пробуйте,пишіт про результати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Sanich Опубликовано 24 апреля, 2016 Автор Share Опубликовано 24 апреля, 2016 З часом виходить ось такий результат. Sent from my HTC Butterfly s using Tapatalk Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 24 апреля, 2016 Share Опубликовано 24 апреля, 2016 18 минут назад, Sanich сказал: З часом виходить ось такий результат. Sent from my HTC Butterfly s using Tapatalk Якщо тримати в теплому приміщенні, якщо в прохолодному то звичайний "смалець" ще до цієї пори. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Сонечко Опубликовано 21 декабря, 2016 Share Опубликовано 21 декабря, 2016 Цікаво почитати) за роки пасічникування ні разу не мала такої проблеми))ну як це?Мед закис?Буде киснути мед незрілий і все.Нормальний,якісний,хоч вбийте,не буде.Качала по -різному,і в лісі,і в полі,і акацієвий під дощем,ні разочку.І рапс теж))не закисав)) 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Wladimir_K Опубликовано 21 декабря, 2016 Share Опубликовано 21 декабря, 2016 16 минут назад, Сонечко сказал: Цікаво почитати) за роки пасічникування ні разу не мала такої проблеми))ну як це?Мед закис?Буде киснути мед незрілий і все.Нормальний,якісний,хоч вбийте,не буде.Качала по -різному,і в лісі,і в полі,і акацієвий під дощем,ні разочку.І рапс теж))не закисав)) Буває зверху відра, там де піна створюється "шапка" при умові, що мед стоїть в теплому приміщенні літом. Такі речі з чистим ріпаком досить часто відбуваються, тому і заготівельники такий мед не хочуть приймати та як траспортують його аби як, а експортери його не хочуть вже таким брати. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иосифович Опубликовано 29 мая, 2017 Share Опубликовано 29 мая, 2017 В 24.03.2016 в 20:26, Винодел сказал: "З вологістю було все нормально" Колего,якщо ми прагнем осягнути проблему(підьом кришки і аромат силоса) і усунути ознаки треба намагатись бути максимально конкретнім,тобто назвати цифру вологості і кто і чим заміряв чи можно довіряти вимірюванню?Наш останній ДСТУ вважає мед вол. до 18,5%-медом вищого гатунку.Укладач енциклопедії А.И.Рут в статті" Удельній вес меда" каже що мед з вол. 18,6%(за тодішнім американським законодавством) повинен бути термооброблен(до 71*С) та герметично закоркован в гарячому стані.Вперше прочитавши був здивован і подумав,що це вже надто,не потрібно,в нас такого не буває.Але після того як літом слідуючого року соняховий мед в літрових склобанках почав надувати і зривати жестяні консервні кришки(зберігання в звичайній сільській хаті)-подумав,що"старина Рут похоже был прав",водність того меда була18-19%. Остаточна пропозиція по рішенню проблеми.1.Терміново(зразу після відкачки) здати закупівельникам.2.Мед який запланован для роздрібної торгівлі залити в бак для відстоювання і фасування і за допомогою електропростині,декристалізатора,саморобного електропідігрівача та електронного терморегулятора підігріти мед до 40*С і витримати декілька діб,розлити в споживчу тару,герметично закоркувати або використати в купажі.При витримуванні відбуваеться відстоювання тобто бульбашки повітря піднімуться і перетворяться на піну,пісок та ін. важкі частинки-вниз.Але ці заходи навряд чи допоможуть якщо вол. меду більше 16,5%.3.Можна спробувати(дослід з невеликою партіею) пастерізацію меду.Нагріти до 71*С витримати 10хв. і гарячим розлити в стерилизовану скляну тару і герметично закоркувати-матимемо гарні шанси на успіх(відсутність ознак бродіння).Особисто з ріпаковим пастерізації не робив,після такої операції з сонях медом- зміни смаку не помітив.мед до 8-ми місяців не кристалізувався.Було б добре як би хтось з нас провів такий дослід та поділився результатами.4.Можливо пакування в ваккум зніме проблему,треба пробувати.Пишіт в тему. Смотрю тема-то под заглохла. Так что, никто так и не провел испытаний по Виноделу? Жаль, а мысли-то дельные. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иосифович Опубликовано 30 мая, 2017 Share Опубликовано 30 мая, 2017 А сам Винодел что? Не работал с рапсом в 2016? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
wwlo Опубликовано 30 мая, 2017 Share Опубликовано 30 мая, 2017 можливо в форумчан є досвід качки меду рапс плюс акація.Чи буде він слоітись і де буде рапс в тарі.Звичайно буду продавати і попереджати покупців. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Шульц Опубликовано 30 мая, 2017 Share Опубликовано 30 мая, 2017 44 хвилини тому, wwlo сказав: можливо в форумчан є досвід качки меду рапс плюс акація.Чи буде він слоітись і де буде рапс в тарі.Звичайно буду продавати і попереджати покупців. Такий мед не відшаровується, має специфічний смак, дуже смачний, правда і кристалізується швидко. 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Винодел Опубликовано 30 мая, 2017 Share Опубликовано 30 мая, 2017 Досвід нашого регіону показуе,що кристализуеться на початку осені.Щодо смаку-питання спірне.Один бджоляр доводив мені,що рапсовий смачниший від соняха і ароматуе розою,як про мене то капустою,свиріпою. Обробку рапсового не пробував,бо не мав.Цього року придбав в колеги схожого на рапсовий-позицінуеться(називаеться) своїм іменем.Особисто подобаеться стеб- "дизель -мед".Цьогорічний в рамках стоїть(знаходиться) ще прозорий залишив для кормів бо свого в баночках досить.З моїми продажами в роздрів , про фасування думки відходят в непроглядну далечінь. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Andruhan Опубликовано 30 мая, 2017 Share Опубликовано 30 мая, 2017 2 часа назад, Шульц сказал: Такий мед не відшаровується, має специфічний смак, дуже смачний, правда і кристалізується швидко. Срок кристаллизации зависит от соотношения рапс : акация. У меня одна бочка была жидкой до Нового года, остальные закристаллизовались раньше. Вкус- 3 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иосифович Опубликовано 31 мая, 2017 Share Опубликовано 31 мая, 2017 9 часов назад, Винодел сказал: Досвід нашого регіону показуе,що кристализуеться на початку осені. 6 часов назад, Andruhan сказал: Срок кристаллизации зависит от соотношения рапс : акация. У меня одна бочка была жидкой до Нового года, остальные закристаллизовались раньше. Вкус- Так значит у меня были неправильные пчелы которые носили неправильный мед. Стоит до осени, и тем более к Новому году? Да у меня в рамках садился, если не вовремя откачал. Седьмой день печатают, а на 10й уже качаю. Иначе сядет в рамках. Откачанный мед светлого цвета, Садится мелкозернисто, на смалец похоже, белого цвета. На вкус и запах - отлично. Но как-то он слаще. Никакого дизеля, на мой взгляд, и похож на мед собранный с цветков яблони. Но это мое мнение. 4 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Andruhan Опубликовано 31 мая, 2017 Share Опубликовано 31 мая, 2017 26 минут назад, Иосифович сказал: Никакого дизеля, на мой взгляд, и похож на мед собранный с цветков яблони. Да какой "дизель", нормальный мёд, то ляпнул кто-то!.. Есть любители, только рапсовый и давай! Щас оптом дороже возьмут, чем будет подсолнух! 5 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иосифович Опубликовано 31 мая, 2017 Share Опубликовано 31 мая, 2017 1 минуту назад, Andruhan сказал: Да какой "дизель", нормальный мёд, то ляпнул кто-то!.. Есть любители, только рапсовый и давай! Щас оптом дороже возьмут, чем будет подсолнух! Ну почему? Мне приходилось встречать мед с запахом ну не соляра, а смол - так это из подсолнуха, а тут рапс и дизель? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
ромео Опубликовано 31 мая, 2017 Share Опубликовано 31 мая, 2017 Панове, дизель не тому, що неякісний чи із запахом. А тому, що з ріпаку виготовляють дизпаливо... 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Иосифович Опубликовано 31 мая, 2017 Share Опубликовано 31 мая, 2017 50 минут назад, ромео сказал: Панове, дизель не тому, що неякісний чи із запахом. А тому, що з ріпаку виготовляють дизпаливо... Все так, пане Ромео! Але ось як видкрыеш банку меду из соняшныку, як дыхнеш запаху смолы, так в голову видразу нехороши думкы лизуть. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Andruhan Опубликовано 31 мая, 2017 Share Опубликовано 31 мая, 2017 2 часа назад, ромео сказал: Панове, дизель не тому, що неякісний чи із запахом. А тому, що з ріпаку виготовляють дизпаливо... Так и из подсолнуха делают!.. 1 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на другие сайты More sharing options...
Рекомендуемые сообщения
Присоединяйтесь к обсуждению
Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.