Jump to content

bondarev

Пользователи
  • Content count

    50
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

144

2 Followers

About bondarev

  • Birthday 08/14/1975

General Information

  • Пасека в
    Харьковская область Барвенковский район с.2-Ивановка
  • Стаж
    16-25 лет
  • Kоличество семей
    41-50
  • Ульи
    лежак с надставкой на 145 рамку,МК рамка 145 мм
  • Порода пчел
    УС

Recent Profile Visitors

767 profile views
  1. Все барыги такие добрые , доверительно сообщают, что цена опустится , сдавайте быстрее, ну так , если цена опустится он же меньше денег на закупку потратит , выходит он сам себе в убыток информацию сливает , чё то слабо верится )))
  2. На Агроюкрейн сьогодні з"явилася об"ява про закупівлю меду з соняха по 28 грн, зараз хто більшу ціну дасть, той й забере залишки українського меду.
  3. Сегодня звонили по моей объяве о продаже мёда , но после вопроса:" А вот в вашем подсолнечнике рапса нет?", понял , что это не мой клиент((( , сказал ему что это чистый , а тот что с рапсом я продаю намного дороже)))
  4. В прошлом году недобор мёда подсолнечника на пасеках был на 25-40 процентов (не на всех ,но в основном) , по сравнению с прошлыми годами , плохая зимовка 17-18 года , систематические потравы , падение цены на мёд - всё это по любому повлияло на уменьшение валового производства мёда в нашей стране. Цену в 32-35 грн на подсолнечник "с под медогонки" сезона 2019 года я считал грабительской, за 22-24 грн я вообще молчу , это "дно" , при такой цене буду сдавать только на текущие расходы ,остальное будет ждать нормальной цены.
  5. Мда, партия до 1 т- 22 грн за кг,партия больше -23-24 грн, сразу же интересуются брал ли кто анализы уже из этих бочек ,ну и приедут хоть завтра за анализами , то есть мёда по стране или почти не сдают , или почти не осталось.Документы -в основном хватает паспорта и кода, хотя сначала спрашивают и за пчеловодный паспорт. Цена на мёд, по сравнению с прошлыми годами , упала на 30 процентов, печально , уже покупки дорогостоящего оборудывания не будет,лишь бы на плаву удержаться.Хотя желающих продать пчёл весною в моём и соседних районах практически нет, клещ осенью сильно сократил количество пчелосемей.
  6. да не вопрос ,так и сделаю , так тема ж называется" Почём нынче мёд"!!!! Но в ней нет ничего по теме и куда только модеры смотрят!!! Можно было назвать " Околомедовый срач"!
  7. Блин , три страницы срача прочитал, но цены на мёд так и не увидел(((( Так какая же она ,оптовая цена на сегодняшний день и какие документы требуют закупивельники( паспорт пчеловода и оператора рынка обязательны)?
  8. Конуснi дiжки зручнi ,але...... не всяка фiрма iх бере, бо не всi мають тару на обмiн. Внас цiна на б/в цилiндричну дiжку стартуэ вiд 450 грн. Купувати новi або дуже дорогi б/в немаэ сенсу ,бо на обмiн iнколи привозять справжнiй металобрухт, тому, коли беруть аналiзи ми вiдразу фiксуэмо й стан моiх дiжок i домовляэмося про обмiн на такi самi або угода не вiдбудеться. Вiдразу й домовляйтеся про те ,скiльки буде скидатися на вагу тари, iнколи скидають на залишки меду ну дуже вже багато (3-4 кг), бажано мати декiлька дiжок вагу яких Ви знаэте(зважуэте пусту дiжку, а потiм кожне вiдро,що виливаэте, вiднявши масу вiдра), вже не раз це мене виручало.
  9. Ви з цим походу ще не зтикалися!!! Коли бiля кожного вулика бiля прильоток лежить близько 0,5-1 вiдра мертвих та ще конаючих бджiл ,спочатку iх намагаються розтягувати мурав"i, але потiм гинуть i вони, тому цi купи так i лежать. На пасiцi замiсть аромату меду стоiть сморiд вiд трупiв бджiл, що розкладаються iмайже цiлковита тиша, лише чути поодиноке дзижчання бджiл,що чудом вижили. Тиша триваэ 10-14 днiв ,а потiм вулики неначе оживають,з них починаються обльоти, кожен день все iнтенсивнiше. В районнiй лабi можуть тiлько дати висновок ,що бджоли здоровi i померли за попереднiм припущенням внаслiдок отруэння, якщо хочете бiльш детальноi iнформацii звертайтесь в Киiв, але вартiсть аналiзiв стартуэ вiд 2000 грн ,так що це не кожному по кишенi. Cаме цiкаве починаэться ,коли починаэш шукати падлу, яка потравила. Усi , як один , клянуться,що вони рожевi та пухнастi ,але нiхто не показуэ чим травив, тебе вiдразу посилають на йух ,з мiлкими фермерами простiше, коли вiн розумiэ,що може не вбрати хлiб ,що стоiть на полi, причому так буде повторюватися не один , а багато рокiв, i сонях йому ймовiрно доведеться вибивати вручну , так як в мотовило в комбайнi можуть попасти якiсь незрозумiлi металевi предмети,та й трактора теж мають властивiсть горiти, Вас таки ведуть в сарай-гараж i починають показувати свою хiмiю , але зрозумiлим вiд цього не стаэ,бо хiмiя на 90 % крадена ,в незрозумiлих мiшках( зустрiчав навiть з пiд Вiскасу) та канiстрах. Крадуть в основному з мiсцевих агрохолдингiв ,тому йдеш на розборки туди, а от там ти вже Нiхто. Хочеш палити поле- та пали, вони в нас застрахованi , ми спишемо набагато бiльше, технiка - теж саме, так що прапора до рук....А Ви кажете "потрав немаэ, то закупiвельникам вигiдно роздмухувати байки", а я з цим зтикаюсь вже два роко поспiль Прошу вибачити мене, колеги, за розповiдь не по темi!!!
  10. Харкiв :акацiя 510-900 грн за 3 л,своя майже закiнчилася, привозять з Киiвська, Черкаська,Полтавська областей, сонях 250-350 грн, але торгiвлi майже немаэ , частина людей на морях-заробiтках ,а в iнших просто немаэ грошей
  11. Якщо ситуацiя з потравами та цiноутворенням на мед не змiниться , то Украiна надовго вибуде з лiдерiв по експорту меду ,пасiки витравлюють ,старiкадри вимирають ,а поповнення iх немаэ, так як молодь масово виiздить за кордон, та що там молодь, навiть пасiчники з великим стажем та досвiдом полишають своэ заняття,бо не можуть за рахунок цьго утримувати своi родини, та iдуть в пошуках заробiткiв.
  12. Одержано меду 60-70 % вiд минулорiчного, до ГВ з соняха бджоли були неготовi ,бджолосiм"i були ослабленi : два раза падала льотна бджола внаслiдок потрав ,iз за посухи рiзнотрав"я хоч i добре цвiло, але майже нiчого не видiляло ,що призвело до зменшення кiлькосi вирощування розплоду.
  13. схоже на шавлiю,вона в цьому роцi рано зацвiла ,якщо рiпаку не було близько,то кристалiзуватися не буде. Дуже ароматний та смачний мед!
  14. Спасибо за подсказку, спишусь с ним, расспрошу
  15. Схема работы промпасеки : купили несколько плодных маток определённой линии, от них получили дочек (это ещё чистые матки), потом репродуктивный отдел выводит Ф1, которые и используются на товарных семьях, часть маток, от дочек, ,которые похуже идёт на продажу (но...не по 200 грн,а намного дороже), надо же отбивать бабки потраченные на маток. Максимально ,что может использоваться в производстве ,это гибриды Ф2, Ф 3 уже стараются не использовать, правда людям пойдёт (вот эти уже по 200-250 грн будут). Промышленники в шоколаде, они за счёт гетерозиса получили на 20-50 процентов выше продуктивность, а что имеем мы ? Вроде выводим маток от лучших семей (наши дворовых) у себя на пасеке, но их дочки не наследуют признаков мамочек, а потому что идёт неконтролируемое расчепление (так как генофонд трутней доминирует над генофондом матки) и какие наши действия? мы бежим покупать маток у матководов,так как наши уже выродились, короче, коренные породы исчезнут, будут только гибриды, хорошие ну и плохие тоже,с генофондом шутить нельзя. Вырезать трутня ? Вы ,наверно, шутите. На двух-трёх семьях это возможно, на 50 очень проблемно, на 100 невозможно, да никто этим и заморачиваться не будет.
×