Перейти к содержанию

Рейл

Активные Пoльзователи
  • Публикаций

    225
  • Зарегистрирован

  • Посещение

Информация о Рейл

  • День рождения 16.07.1976

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Место расположения
    Киев

Общая Инофрмация

  • Пасека в
    Фрунзовка Киевской области
  • Стаж
    меньше года
  • Kоличество семей
    2-5
  • Ульи
    лежак
  • Порода пчел
    карпатка

Посетители профиля

2 179 просмотров профиля

Рейл's Achievements

174

Репутация

  1. Якщо не помиляюся, то є лавандове поле у селі Порадівка, 38 км від Києва по Одеській трасі. У них навіть сайт свій є.
  2. Ніжинська електричка не перестає дивувати, або коронавірус в шоці. ВІДЕО Електропоїзд "Київ-Ніжин", яким щодня користуються сотні ніжинців, не перестає дивувати. Тут як не колективний імунітет проти коронавірусу виробляють, бо яблуку ніде впасти, так снігом тамбури замітає. Та сьогодні про позитив в електричці, повідомляє mynizhyn. Днями в електропоїзді, що курсує зі столиці до Ніжина, було весело. Голосистий співак з гучною апаратурою влаштував людям справжнє свято. Дехто навіть не втримався і почав танцювати прямо тут у проході між сидінь. Таким відео поділився Владислав Дзюба. "Електричка Київ-Ніжин. Коронавірус в шоці", - написав чоловік.
  3. Уникальное судебное дело: Швейцарских пчел обвинили в контрабанде пыльцы и нектара из Австрии Австрийская компания Zallzburg, которая специализируется на производстве уникального альпийского "дикого меда", обратилась в муниципальный суд с обвинением своего соседа-конкурента — швейцарской фирмы Albert corp Об этом сообщил основатель Украинского института будущего (УИБ) Игорь Лиски на своей странице в Facebook, передает Depo.ua. По его словам, суть обвинения не имеет аналогов в юриспруденции — контрабанда швейцарскими пчелами австрийской пыльцы и нектара. Отмечается, что австрийские пчеловоды давно были обеспокоены резким уменьшением медосбора. "И вот они выяснили, что ежедневно тонны уникальной сладкой продукции переносится миллионами швейцарских пчел через Альпы, а количество сборщиц за последние годы увеличилось в несколько раз! Австрийцы утверждают, что раньше экологически чистых альпийских лугов хватало и Австрии, и Швейцарии. Теперь число швейцарских пасек в пограничной полосе увеличилось, что угрожает медовому бизнесу в Австрии", — пояснил эксперт. Он уточнил, что в результате судебного разбирательства швейцарцы признали обвинения в свой адрес справедливыми. "Рост активности пчеловодов объясняется увеличением заказов на экологически чистый мед английской компанией Medkoff, которая производит водку, в состав которой он входит. Сейчас спрос на нее вырос, соответственно, увеличилась потребность и в меде", — говорится в заметке. Лиски заметил что суд оказался в затруднительном положении. "По всем действующим законам пересечение товара через границу без декларации и выплаты пошлины квалифицируется как контрабанда. В свою очередь, швейцарская фирма полностью отвергает эти обвинения, называя их абсурдными. В то же время ее представители готовы пойти на компромисс: каким-то образом компенсировать затраты своих австрийских коллег, если они предоставят доказательства о точном количестве швейцарских пчел, "незаконно" пересекающих границу, и объемы перенесенных ими пыльцы и нектара", — рассказал он. Следовательно, суд не нашел ничего лучшего, чем предложить австрийцам предоставить эти доказательства. "Теперь тем нужно найти способ, с помощью которого можно различать пчел по национальной принадлежности", — подытожил Лиски.
  4. Неожиданная специализация нью-йоркской полиции https://levik.blog/454497.html
  5. Надибав в інтернеті ось таку статтю Украинские пчеловоды смогут торговать с Европой напрямую Медовая биржа запустила онлайн-площадку по продаже меда, пчелопродуктов и инвентаря, на которой украинские пчеловоды могут напрямую торговать с Европой. Об этом в комментарии AgroPortal.ua рассказал соучредитель компании, бизнесмен из Германии Гарри Ремферт. «Спустя 2 года работы на территории Украины, торговая площадка «Медовая биржа» стала доступной для европейских покупателей. Теперь каждый пчеловод Украины, который подготовит экспортный набор документов, может стать экспортером в страны Европы», — отметил он. Любому, кто производит качественный мед, пчелопродукты и рамки, европейская Медовая биржа позволит выйти с этим продуктом на европейский рынок и занять нишу, добавил Гари Ремферт. До сих пор пчеловоды Украины продавали мед компаниям-экспортерам или, в редких случаях, искали контракты в Европе для собственного экспорта. «Медовая биржа позволяет опубликовать собственное предложение, чтобы его увидели оптовые покупатели в Европе», — объяснил бизнесмен. Для начала продажи на Медовой бирже нужно подготовить документы, сделать анализ продукции на отсутствие запрещенных примесей и разместить свое объявление на площадке. Наталья Рекуненко, AgroPortal.ua
  6. - Говорит, у него фирма на 100 000 работников. - Да пасека у него. Пчёл держит.
  7. Ось тільки не зовсім розумію, пишуть що такий мед ддля бджіл отруйний. Ч то в тому випадку, коли він залишається для зимівлі?
  8. Я просто не звернув уваги звідки дописувач. Думав що, як то кажуть "за замовчуванням", з України. Тому і дав таку пораду. А в РФ, звісно, що ніхто не візметься за таку відправку. Та і не зрозуміло, навіщо шукати "пчёлы онлайн" на форумі, де переважна більшість форумчан з України. Адже в РФ напевне є свої співтовариства.
  9. Дійсно, ящики дуже якісно зроблені. Пересвідчився особисто. А пан Михайло ще й закрив їх досить оригінально - було зручно відкривати, не турбуючи бджілок
  10. Можно. Ищите тех, кто согласится сделать пересылку пчелопакетов "Укрпочтой". Это единственный легальный перевозчик живых пчёл. Все остальные компании доставки - исключительно на свой страх и риск.
  11. В Німеччині дозволили тримати вулики в містах і запровадили штрафи за вбивство бджоли Бджоли у Німеччині охороняються законом. Якщо буде доведено, що людина навмисно травмувала або вбила бджолу, пошкодила чи знищила гніздо диких бджіл, то доведеться сплатити штраф у розмірі від 5 до 65 тисяч євро, в залежності від регіону країни. Розмір штрафу визначається індивідуально і зважаючи на обставини, за яких було травмовано комаху. Про це розповідає Радіо Свобода. За даними німецької асоціації бджолярства, кількість колоній бджіл у країні протягом 50 років зменшилася майже на один мільйон. Тож для збереження та збільшення популяції бджіл німецький уряд вживає заходів і фінансово підтримує відповідні ініціативи громадян. Сьогодні бджолярство розвивається у великих німецьких містах, і вулики з’являються на дахах квартирних будинків, офісів, готелів, державних установ, музеїв. Наприклад, понад 30 тисяч бджіл живе на даху берлінського собору – однієї з головних пам’яток Німеччини. За ними доглядає Уве Март, шкільний вчитель і за сумісництвом – штатний бджоляр Берлінського собору. В його господарстві два вулики і кожен з них щороку приносить близько 40 кілограмів меду. На думку бджоляра, у місті багато квітуючих дерев і кущів, на клумбах і балконах − квітів, і це являє собою ідеальне середовище для проживання бджіл у місті.
  12. За дружні до бджіл газони платитимуть? Природне різноманіття знаходиться під загрозою вже не перше десятиліття, але в останні кілька років на сполох не б'ють хіба зовсім непоінформовані або ж просто безтурботні чи, якщо відвертіше, недбалі. Нещодавні дослідження показують, що вже близько мільйона видів тварин і рослин знаходяться під загрозою зникнення. З них пів мільйона (половина!) припадає на комах, і це, переконані науковці, матиме катастрофічні наслідки для планети. Цікаво, що безпосереднім наслідком зниження чисельності комах є величезні фінансові втрати. Пораховано, що вимирання комах-запилювачів (а бджоли є найпліднішими в цій царині) щороку призводить до збитків у майже $600 млрд лише за рахунок прямих втрат аграрних культур. Що ж тоді говорити про загальну шкоду та ще й в середній чи довготривалій перспективі? Але хто ж зважатиме на цю перспективу, якщо попри величезні, але «неявні збитки» можна гарно заробити вже сьогодні? Втім, деякі країни, здається, зрозуміли (або ж на шляху до цього) важливість збереження комах, і зокрема бджіл, в екосистемі й регулярно ініціюють різноманітні проєкти, покликані поліпшити ситуацію. Так, наприклад, повідомляє видання The Star Tribune, власники будинків американського штату Міннесота тепер навіть зможуть отримати фінансову винагороду, якщо відмовляться від коротко підстриженої трави на своїх подвір'ях, а замість цього вирощуватимуть газони, призначені для бджіл. Законодавці Міннесоти вже затвердили нову програму (зі щорічним бюджетом у $900 тис.), яка передбачає мотиваційні виплати сумлінним домовласникам. Аби отримати від держави гроші, потрібно лише перетворити звичайний трав'яний газон на дружню до бджіл галявинку з польовими квітами, конюшиною та місцевими дикорослими рослинами. А далі тішитися від буяння комашиного світу прямо у вас за вікнами. Хоча «газонна програма» націлена переважно на відновлення такої бджолиної популяції, як Bombus affinis (виду джмелів, чисельність яких з середини 90-х зменшилась на 87%), від нової ініціативи, звісно, виграють всі види бджіл та й інші комахи. За інформацією представників штату, законодавчий почин вже викликав чималу зацікавленість серед домовласників, які просто засипали ініціаторів заявками. Аби отримати від держави гроші, потрібно лише перетворити звичайний трав'яний газон на дружню до бджіл галявинку! Зазначимо, що, згідно закону, відшкодування становитиме $150-$500 на один моріжок (в залежності від його «відновлювального потенціалу»). Але, звісно, значно приємнішою нагородою має стати усвідомлення того, що саме твій оновлений газон допомагає екосистемі відновитися. Адже відчуття власної причетності до великої справи мотивує значно більше за гроші. Однак, щоб це відчуття «запрацювало», вкрай важливою є державна інформаційна політика. Чи стане це трендом у всьому світі, зокрема й в Україні, поки спрогнозувати складно (навіть цю ініціативу поки розраховано лише на три роки). Але ми в Медовій екофермі «Пасіка 21» сподіваємося, що так. Адже дбайливе і сумлінне ставлення до навколишнього середовища — це те, чого конче потребує кожен з нас. І саме ми несемо пряму відповідальність за стан планети, позаяк її майбутнє закладається сьогодні. Джерело: стаття MNN (Mother Nature Network)
  13. Рейл

    Ваточник

    Он воно як! Вже жаліються, що ваточник стає проблемою. https://agronews.ua/node/171316/?fbclid=IwAR02ftAefCXpaXAI-2mNV4_k5zKrc4K4cHeOgoWZNwhAJeay4bkEF-3xCNA
×
×
  • Создать...