Перейти к содержанию

События в этот день

  1. 9
    :00


    23 февр. 2019 09:00      21:02

    ГО “Спілка бджолярів України Бакфаст” запрошує відвідати 23 лютого 2019 р., об 11.00 семінар «Методи селекції Бакфаст, критерії оцінки племінних сімей» за участю відомого датського селекціонера  Келда Бранструба – Keld Brandstrup, (Breeder code KB), Denmark, який довгий час спільно працював з Братом Адамомв абатстві Buckfast в Англії.
    Семінар буде проходити  в сесійній залі Бориспільської районної ради за адресою  вулиця Київський шлях, 74, Бориспіль, Київська обл. 
    Організаційний внесок-150 грн.
    Тематика семінару
    Виступ Келда Бранструпа буде базуватись на попередньо заданих йому питаннях:
    чи можна на сьогодні вести селекцію Бакфаста без вливання інших порід? використовуючи маток Бакфаст контрольованого спаровування різних заводчиків? якщо приливати іншу породу, то як на Вашу думку це робити?  Яку схему краще використовувати ?  Від F-0 до позначки В.  на які господарські ознаки звертати увагу в першу чергу? Чи є якісь відпрацьовані шаблони зв’язків між певними характеристиками? Якщо є, то які саме?  відбір батьківських сімей  для подальшого  розведення ? які характеристики краще передаються через батьківську лінію а які через материнську лінію? Чи існує якась закономірність? чи використовується підбір материнських та батьківських ліній на основі їх родоводів для подальшої селекції. Або за основу беруться бажані або необхідні характеристики їх сімей? ізольовані облітнікі, які є нюанси? Мінімальна відстань для отримання допустимої або повної ізоляції на воді та суші. Яку кількість батьківських сімей потрібно використовувати для насичення облітника трутнями при використанні наземного облітника з умовною ізоляцією 3 км до найближчої сусідньої пасіки на якій розташовані 20 сімей? чи повинні бджоли в родині з маткою Бакфаст контрольованого спарювання мати однаковий окрас тергітів? чи практикується в селекції Бакфаст використання маток вільного спаровування, сім’ї яких мають високі характеристики, чи можливо закріпити ці характеристики використовуючи не плідних маток від них і застосовувати до них контрольоване спарювання? у Україні спостерігаються не поодинокі випадки захворювання бджіл Бакфаст на аскосфероз, як справи з цією хворобою в Європі? Чи ведеться якась робота з відбору сімей з підвищеною стійкості Бакфаст саме до цієї хвороби? яким маткам віддаєте перевагу для ведення селекції – ШО чи з облітника? яку кількість сімей бажано використовувати для виявлення кращої матки контрольованого спарювання однієї комбінації, скільки часу на це йде? Buckfast бджолярі в Європі, хто вони, чому вони вибирають бджолу Бакфаст. Який відсоток пасічників Бакфаст у Європі, які інші бджоли тримають у Європі в %. Контакти організаторів
    Для уточнення деталей, чи додаткової інформації щодо семінару телефонуйте. Вальчук Сергій 097-86-47-562
    Коротка довідка:
    Келд Бранструп – Keld Brandstrup, (Breeder code KB), Denmark Келд Бранструп – Keld Brandstrup, (Breeder code KB), Denmark.
    Відомий датський селекціонер,  входить до складу Датської Медової Ради, є головою Датської Асоціації Комерційних Пасічників.
    Кар’єра Келда Бранструпа як пасічника, почалася  на початку 1980-х років. Серйозно захоплюючись бджільництвом, він створив високопрофесійну комерційну компанію по бджільництву. Компанія має 4500 вуликів і робить 25-30 тонн меду в рік. Багаторічна співпраця з братом Адамом на початку своєї кар’єри дала Келду Бранструпу величезний інтерес до бджільництва і як наслідок цього, розведення і селекція бджіл тепер домінують в діяльності компанії. Бджолині матки Бакфаст, яких розводить Келд Бранструп відповідно до принципів брата Адама, мають попит у бджолярів, університетів і дослідників по всьому світу.
     
     

    Детали события


    Основной календарь 4 комментария · 0 отзывов
×
×
  • Создать...