Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотра
    178 272

Пасічники радять, купуючи мед, роздивитися його, понюхати та скуштувати


ромео

733 просмотра

Пасічники радять, купуючи мед, роздивитися його, понюхати та скуштувати

 

https://pogliad.ua/news/life/advices/pasichniki-radyat-kupuyuchi-med-rozdivitisya-yogo-ponyuhati-ta-skushtuvati-319074

 
04.12.2016
Пасічники радять, купуючи мед, роздивитися його, понюхати та скуштувати
Мед продають різний, тому варто запитувати що, звідки, з чого?
Фото з архіву "Погляду"
A A A
Що потрібно знати, аби вибрати якісний продукт

Прийшла зима – час запашного чаю, грипу, застуд та травм. Окрім традиційних ліків, багато з нас у лікуванні вдаються до народних методів. Особливу увагу в них приділяють меду та іншим продуктам бджлільництва. Та чи завжди вони такі корисні. Лікарі певні, що беззастережно вживати мед не варто, адже замість зцілення можна нашкодити собі.

Мед має бути густим та без бульбашок

Мало просто піти на ринок чи в крамницю та купити мед. Потрібно ще вибрати якісний продукт, а, як показує практика, недобросовісних продавців чимало, і вони готові спихнути найгірший товар як першосортний. Пасічники радять, купуючи мед, роздивитися його, понюхати та скуштувати.

Ціни продуктів бджільництва (грн./кг)

Мед – 100-140

Пилок – 100

Віск – 120

Прополіс – 600-1000

- Потрібно пам’ятати, що дозрілий мед є рідким лише влітку, коли його викачують. А ось восени і взимку він повинен бути густим. Коли ж він рідкий, то це свідчить про те, що його відкачали передчасно і такий мед містить багато вологи. Якісний мед має приємний аромат. А ось продукт, який спритні продавці фальсифікують, часто має різкий запах, який видається якимось хімічним, - каже бджоляр Роман Краюк. - Також цей продукт не повинен містити домішок та бульбашок. Адже бульбашки свідчать про те, що мед розігрівали, аби видати за свіжий. Такі процедури згубно впливають на біологічно активні речовини, які містяться у цьому продукті. Тому користі для здоров’я від нього буде мало. Якість меду можна визначити і за його консистенцією. Натуральний продукт при виливанні з ложки утворює тоненьку нитку і скупчується у вигляді пагоди, яка за якийсь час повільно розтечеться. А ось фальсифікат капає і провалюється в основну масу. Якщо взяти трішечки меду на долоню, то якісний продукт почне вбиратися у шкіру і буде рівномірно розтиратися. А ось неякісний, з різноманітними домішками, яких мед не повиннен містити, утворюватиме згустки. І, головне, натуральний, високоякісний меж має тонкий, трішечки терпкий смак і залишає в горлі після себе відчуття легкого печіння.

Отож, варто уважно обирати продукти, які пропонують нам бджолярі, і користуватися ними так само знаючи міру і зважаючи на стан здоров’я та рекомендації лікарів.

Уляна ДЕЛІКАТНА

Думки вголос

Чи часто купуєте та споживаєте мед?

 

Пасічники радять, купуючи мед, роздивитися його, понюхати та скуштувати
Ольга, художниця

 

У мене вдома на столі завжди стоїть мисочка з медом. Коли я у батьків, їм мед вранці на сніданок і ввечері. Коли ходила на тренування, за рекомендацією тренера, повністю відмовилася від цукру, замінивши його медом. Щодо якихось лікувальних властивостей, то, швидше, не вірю в це. Просто люблю його. А якщо він дійсно має якісь корисні властивості, то це буде тільки плюсом.

 

Пасічники радять, купуючи мед, роздивитися його, понюхати та скуштувати
Людмила, продавець-консультант

 

Люблю мед, але не надто часто їм. Якщо говорити про корисність, то натуральний мед, як на мене, є лікувальним. Але зараз важко натрапити на дійсно натуральний продукт – переважно, штучний. Та від нього користі жодної.

 

Пасічники радять, купуючи мед, роздивитися його, понюхати та скуштувати
Іван, програміст

 

Нейтрально ставлюся до нього. Смак як такий не надто подобається. Але чомусь усі впевнені, що мед – панацея від усіх хвороб. Його і при ангіні радять, і при грипі і так далі. Я так не думаю. Це вигадки тих, хто його продає.

2 Комментария


Рекомендуемые комментарии

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...