Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотра
    178 272

Жую раз на день і відчуваю себе відмінно!


ромео

5 766 просмотров

  •  
2016-11-07 20:55
 

Жую раз на день і відчуваю себе відмінно! Чудовий засіб для лікування і профілактики багатьох хвороб

Всі ми багато знаємо про користь меду. Їмо його з чаєм, мажемо хліб, додаємо в сир або ранкову вівсянку.

280929_1.jpg
 

Однак, більшість із нас забуває про мед у сотах , користь якого цінувалася у всі часи. З давніх часів вважалося, що цей продукт володіє особливою цілющою силою. Та й смачно це — поласувати маленькими солодкими шматочками.

280929_2.jpg

Цінність складу

  1. Найголовніша їх користь є те, що мед до споживача надходить у стерильному стані. До того ж, мед у стільниках буде дуже довгий час залишатися рідким.
  2. Мед багатий біогенними стимуляторами, що підвищують загальний життєвий тонус, ростовими речовинами — біосами, антибіотичними субстанціями, що згубно діють на бактерії.
  3. Бджолиний віск – це приємно пахне тверда речовина жовтого кольору. У його складі вуглець, водень і кисень, а також безліч мінеральних речовин і вітамін А. Крім лікувальних цілей віск використовують у багатьох промислових галузях, в тому числі косметичної і парфумерної.
  4. Прополіс у великій кількості стримає смоли і ефірні олії. Він має протизапальні, болезаспокійливі, бактерицидні властивості.
  5. Квітковий пилок – це продукт рослинного походження. Але після її переробки бджолами, в ній утворюється велика кількість ферментів, що володіють високою біологічною активністю.

280929_3.jpg

Застосування

  1. Стільниковий мед настійно рекомендується жувати тим, кого турбують запальні процеси в ротовій порожнині: карієс, запалення ясен, стоматит та інші. Під час жування відбувається очищення як зубного нальоту, так і дезінфекція ротової порожнини.
    280929_4.jpg
  2. Для чищення шлунка і кишечника дуже корисно ретельно жувати стільники, а потім ковтати невеликі кульки з воску. Складний хімічний склад сприятливо діє на секреторну і рухову діяльність шлунка, а крім того, нормалізує кислотність шлункової секреції.
    280929_5.jpg
    Цікаве спостереження: кислотність знижується, якщо приймати стільники за 1,5 — 2 години до їжі, і, навпаки, збільшується при прийомі безпосередньо перед їжею.
  3. Часто стерильний стільниковий мед застосовують для профілактики і лікування катаракти . Його розводять кип'яченою водою, і капають в очі. Але в цьому випадку краще проконсультуватися з фахівцем у цій сфері. Віск щільників також застосовується при опіках очей, необхідно тільки моментально, за допомогою воску промити очі. Це допоможе відновити рогівку ока.
    280929_6.jpg
  4. Медові соти володіють цілющими властивостями при профілактиці та лікуванні хвороб дихальних шляхів.
  5. Ще стільниковий мед — це користь для імунітету і благотворний вплив на стан організму в цілому. І як не дивно — антиалергічну дію. Особливо велика користь меду в сотах для організму, що розвивається. При його постійному застосуванні, діти значно менше хворіють, ростуть більш міцними і здоровими.
    280929_7.jpg

Незважаючи на всі свої корисні властивості, мед у стільниках як і будь-який інший продукт може завдати шкоди організму. Головним протипоказанням до лікування або просто вживання цього продукту є індивідуальна непереносимість. Тобто, якщо у тебе проявляються якісь алергічні реакції, краще зменшити або припинити споживання.

Також не варто зловживати і їсти стільники в помірній кількості — 1-3 рази на день в чистому вигляді або з чорним хлібом.

280929_8.jpg

Ми бажаємо тобі здоров'я! Поділись інформацією про цінності меду в сотах зі своїми друзями.

https://ukr.media/medicine/280929/

  • Подобається 4

3 Комментария


Рекомендуемые комментарии

це все чудово, тільки я б не ризикував жувати стільники, відбудовані на промисловій вощині, бо можна нажувати якийсь тау-флувалінат і як він потім вилізе боком - невідомо. Вже давно відомий і незаперечний факт, що вощина забруднена сторонніми хімічними речовинами. Десь читав, що найчистіша вощина (і віск) чи то в Швеції, чи в Норвегії (точно не пам'ятаю), але там заборонені всі "важкі" препарати окрім органічних кислот, тимола і подібного.

Ссылка на комментарий

Раніше в мене часто кровоточили ясна. В одному місці років 5 і періодично в різних місцях в ротовій порожнині.

Так от - скільки я не жував забрус - не допомагало. Я сам качаю мед, тому качка в мене йде від 3 до 6 днів. І весь час при розпечатуванні я жую забрус. Теоретично мав би бути ефект.... А вилікував кровоточивість дуже просто. Почистив зуби і прополоскав рота перекисем водню... тиждень чи два такої процедури і вже більше року немає проблем.:dntknw: 

Ссылка на комментарий
Цитата

Часто стерильний стільниковий мед застосовують для профілактики і лікування катаракти . Його розводять кип'яченою водою, і капають в очі

А как сделать его стерильным? Это ж надо, чтобы никакой комочек в глаз не попал ...

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...