Перейти к содержанию
  • записей
    12
  • комментариев
    70
  • просмотров
    3 956

Бджолярський кооператив може отримати грант в 2 млн грн


Pansky

1 277 просмотров

Бджолярський кооператив Сергія Шмуліпройшов до другого етапу проекту «Україна шукає стартапи», організованого відомим інвестором Джоном Вон Ейкомта міжнародною консалтинговою фірмоюKPMG. Про це засновник кооперативу повідомив в ексклюзивному коментаріKurkul.com.

«Ми створюємо бізнес структуру в форматі кооперативу, який буде займатися експортом меду за кордон. До нього залучено членів громадської організації«Місія захисту бджіл ім.Петра Хмари». Зараз займаємося пошуком інвестицій і тому я беру участь в цьому проекті», — повідомив Сергій Шмуля.

За словами голови кооперативу, спочатку було 2000 заявок на участь у проекті від українських стратапів. Із них було відібрано 1200 учасників.

«Пройшло два дні досить цікавих бізнес-семінарів, після яких нам дали завдання створити презентацію проекту на десяти слайдах, щоб зацікавити інвесторів. Після випробовувань повинно було лишитися 500 учасників. Я дуже радий, що пройшов цей етап, оскільки він потребував деяких знань в веденні бізнесу, подачі інформації, фінансових розрахунків», — розповів Сергій Шмуля.

До фінального етапу буде відібрано 25 кращих стартапів. Переможець проекту повинен отримати до 2 млн грн або близько $80 тис. інвестицій.

«Наш кооператив потребує більших грошей, але я розробив план фінансування стратапу в кілька етапів. Тобто, спочатку вкладаємо ці інвестиції, заробляємо і вкладаємо далі. Кооператив повинен бути самоокупним і за п’ять років ми плануємо вийти на річний оборот в $60 млн. Проект розрахований на те, що учасники будуть вкладати частину коштів, а іншу частину ми отримаємо інвесторів», — пояснив голова кооперативу.

У випадку перемоги, за словами Сергія Шмулі, на отримані кошти в регіонах України будуть створені пункти прийому меду і планується відкриття центрального офісу організації та бази, на якій будуть приймати сировину.

12688176_10207387721924477_2756873557761224919_n.jpg

  • Подобається 1

5 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Удачи Вам. Не забудте добавить в бизнес-план провести пару занятий по пчеловодству для школьников, а еще лучше вытеснить рекламу водки рекламой меда и других продуктов пчеловодства. Хотя я не очень удивлюсь если в данных стартапах победит проект обучающий пить водку, а не кушать мед. 

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...