Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 097

Зелений мед


ромео

271 просмотр

Зелений мед: десерт, який варто спробувати

 
 Дмитро Кравцов 
 28 жовтня 2020

Медовий десерт - це смачне та корисне поєднання продуктів бджільництва з горіхами, ягодами та духм’яними травами. Разом вони підсилюють цілющі властивості одне одного та є потужним зарядом енергії для всього організму. Засновник ССП «Правильний мед» Володимир Петрушев має багаторічний досвід виробництва меду на території еко-поселення «Райська Долина» Одеської області.

На сьогодні, його виробництво медових десертів представлено широкою лінійкою товарів на основі натуральних продуктів бджільництва. А зцього року медові ласощі та крем-мед з фітодобавками ССП «Правильний мед» з’явилися в мережі супермаркетів «Таврія В» завдяки активній підтримці з боку проекту UHBDP.

2020.10.28_green.honey_1.jpg

/images/uhbdp/materials/articles/enviro/2020.10.28_green.honey_1.jpg

Володимир Петрушев та Самвел Мкртчян на виробництві ССП «Правильний мед»

Володимир зі своєю дружиною Світланою Петрушевою постійно працюють над новою рецептурою продуктів на основі натурального меду: це крем-мед з різними фітодобавками, медові десерти, композиції та коктейлі. Завдяки активній співпраці з Проектом, Володимир дізнався про компанію «Жива Хлорела», яку представляє Самвел Мкртчян. Їх об’єднала ідея створення унікального та корисного продукту – справжнього зеленого меду! В основі продукту є крем-мед з квіткового різнотрав’я та суспензія мікроводорості хлорели.

Медові композиції – це натуральний мед, який збагачений витяжками активних речовин з лікарських рослин, квіткового пилку, прополісу, маточного молочка. В них зберігаються основні якості меду: бактерицидні і антибактеріальні властивості; наявність ферментів, а також консервуючі властивості. Відомо, що мед відмінний «провідник» до 30% для діючих речовин, що входять до складу медових композицій, і здатний посилювати цілющі властивості усіх компонентів! При застосуванні медових композицій відновлюється нормальна мікрофлора шлунково-кишкового тракту; посилюється здатність до вироблення в організмі власного інтерферону, завдяки якому клітини стають стійкими по відношенню до вірусів; підвищується імунний захист організму! Зелений мед з Хлорелою очищує організм від шлаків, токсинів; підвищує гемоглобін; підтримує здоров’я усіх систем організму; є джерелом вітамінів та мінералів!

/images/uhbdp/materials/articles/enviro/2020.10.28_green.honey_2.jpg

Основу всіх медових композицій на виробництві Володимира Петрушева становить тільки натуральний мед.

Мед є природним консервантом, що дає змогу зберегти всі важливі властивості додаткових продуктів - компонентів в медовій суміші.

Мед - на 100 г продукту припадає до 80 г вуглеводів і до 20 г води. Пропорції мікроелементів за складом нагадують плазму крові, тому мед повністю засвоюється організмом людини і є провідником для швидкого засвоєння компонентів, які входять до складу медової композиції.

Традиційними компонентами, що становлять основу медових композицій є перга, прополіс, трутневий гомогенат, квітковий пилок, волоський горіх.

Останнім часом в медові композиції почали додавати водорості. На ринку України сьогодні представлені компанії, які в асортименті своєї продукції мають медові композиції з використанням водоростей спіруліни та хлорели!

Науково-виробнича компанія «Жива Хлорела» представляє медову композицію на основі натурального крем-меду та концентрату суспензії живої мікроводорості Хлорели для повноцінного життя, здоров’я та довголіття!

Зелений мед з хлорелою – загальнозміцнюючий засіб, який рекомендується вживати як дієтичну добавку до раціону харчування, в екологічно несприятливих умовах, додаткове джерело біологічно активних речовин, які мають імуностимулюючі, протизапальні та бактерицидні властивості. Задовольняє потребу організму в йоді, залізі та інших необхідних компонентах. Сприяє підвищенню рівня гемоглобіну, в тому числі у вагітних. Такий мед можливо приготувати навіть в домашніх умовах. Колір меду зелений, це забезпечує наявність в медовій суміші клітин живої хлорели! Для цього необхідно 5,0-10,0 грам концентрату суспензії хлорели змішати на 100 грам крем-меду.

Добавку дієтичну з суспензії хлорели отримують із застосуванням біотехнології згідно Технологічної інструкції виробника з використанням штаму Chlorella vulgaris ІФР № С-111 на середовищі з інгредієнтів, дозволених до використання у харчовій промисловості ТУ У 10.8-37613791-002:2018.

Біомаса водоростей легко засвоюється, є доступною та забезпечує організм всіма необхідними нутрієнтами. Цінність водоростей підвищує ще і те, що вони містять пігменти: каротиноїди, ксантофіли, хлорофіли. Відомо, що клітини хлорели містять хлорофілу більше, ніж клітини будь-яких інших рослин. Хлорофіл добре відомий своїми антибактеріальними властивостями, стимулює процеси кровотворення, роботу серцево-судинної, травної систем. Речовини, які входять до складу клітинної стінки хлорели, сприяють виведенню з організму людини отруйних речовин: отрутохімікатів, важких металів. Вони захищають від небезпечного впливу радіації. Хлорела стимулює імунну систему людини та ріст організму. Тому з клітин хлорели виготовляють різноманітні препарати, які вживає людина, наприклад, вітаміни, біологічно активні добавки та медові композиції!

Спосіб застосування: медові композиції з хлорелою рекомендується вживати дорослим та дітям з 10 років по 1 мірній ложці два-три рази на день за 30 хвилин до приймання їжі. Дітям до 10 років дозування розраховується індивідуально. Препарат рекомендується тримати в роті до повного розчинення. Тривалість прийому - один місяць. В особливих випадках можна продовжити вживання препарату до трьох місяців. Протипоказання: підвищена особиста чутливість до компонентів. Попередження: вживати мед дітям до 1 року заборонено.

Біодоступність! Засвоєння продукту починається вже у ротовій порожнині. Дієтичні добавки - це харчові продукти та не є ліками. При хронічних та гострих захворюваннях перед прийманням продукту рекомендується отримати консультацію у лікаря.

Виробники сподіваються, що їх розробки успішно пройдуть перший етап наукових досліджень за підтримки провідних вчених у галузі бджільництва і на ринку України з’явиться новий унікальний продукт – Зелений крем-мед з хлорелою від ССП «Правильний мед» та НВК «Жива Хлорела», а поки дослідження тривають. Будьте здорові та вживайте більше натуральних продуктів бджільництва від українських виробників!

Світлана Петренко - доцент кафедри садівництва, виноградарства, біології та хімії, ОДАУ

https://uhbdp.org/ua/eco-technologies/articles/2401-zelenyi-med-desert-iakyi-varto-sprobuvaty?utm_source=CD&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter143&_cldee=bWlsYWxlYmVkYXBAZ21haWwuY29t&recipientid=contact-7b09521c1e3ae8118134e0071b6af0d1-dfb6021139b44a8193c8784b77bca286&esid=86500e7a-f718-eb11-a813-000d3a994d85

1 Комментарий


Рекомендуемые комментарии

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...