Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотра
    178 282

Азійські шершні-вбивці вже в США


ромео

377 просмотров

Жертв гігантських азіатських шершнів виявили в США Рис.1

шершні, що прилетіли з Азії, відривають голови американським бджолам.

https://www.theguardian.com/environment/2020/may/02/murder-hornets-washington-state-bees-twitter

 

Бджолярі та ентомологи знаходять цілі кладовища вбитих комах. При цьому поки у вчених немає єдиної версії, як саме смертоносні шершні опинилися на території США. Перші "бджолині кладовища" були виявлені в штаті Вашингтон. Місцеві бджолярі просто недорахувалися комах на своїх пасіках, а потім знайшли безліч убитих комах. У всіх були відірвані голови.

Ентомологи з'ясували, що масовими вбивцями є гігантські шершні. За словами вчених, вперше на американських землях ці комахи були помічені в грудні 2019 року. Потім вони перезимували і зараз активно формують колонії і будують гнізда. В цей же період, приблизно в квітні-травні, королеви шершнів прокидаються, а значить, потребують харчування. За однією з версій, шершні потрапили в США разом під час вантажоперевезень з Азії.

Ряд експертів вважає, що це навіть було зроблено навмисне. Правда, з якою саме метою, відповісти вони не можуть. Однак, ентомологи попереджають. Основних руйнувань ще варто тільки очікувати. Шершні найбільш агресивні в кінці літа і початку осені. Тоді королеви гостро потребують білку, а значить, і нападів на вулики медоносних бджіл стане більше.

"Шершні нападають на вулики, вбивають дорослих бджіл і пожирають личинок і лялечок", - розповідає Сет Траскотт, вчений з коледжу сільськогосподарських, гуманітарних і природничих наук Вашингтонського університету.

Вчені вже ведуть боротьбу з поширенням шершнів. Якщо небезпечні комахи проникнуть в інші штати, вони зможуть встановити досить міцне панування серед комах. Це означає, що і бджільництву, наприклад, може прийти кінець.

"Якщо ми не зможемо зупинити шершнів в найближчі роки, це, ймовірно, не вдасться зробити вже ніколи», — заявив Кріс Луні, ентомолог з Департаменту сільського господарства штату Вашингтон.

3 Комментария


Рекомендуемые комментарии

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...