Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотра
    178 283

«СТОП Фальсифікат. Мед» Результати


ромео

599 просмотров

Оприлюднено результати перевірки українського меду на фальсифікат

iStock-887517012_d_850-623x370.jpg

Оприлюднено результати лабораторної перевірки 29 зразків меду, відібраних групами експертів на ринках, ярмарках і в супермаркетах в рамках проєкту «СТОП Фальсифікат». Зразки перевірялися на фізико-хімічні та якісні показники, вміст антибіотиків, цукрових сиропів, інших домішок та пилковий аналіз. Про це написав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький в Фейсбук.

Із 29 зразків – 22 не пройшли перевірку, серед яких 5 зразків містять антибіотик, 12 – цукрові сиропи, також більшість зразків не відповідають заявленому сорту меду.

Разом з тим, 7 зразків – є повністю натуральним медом та відповідають усім критеріям якості.

“Перевірка меду є продовженням розпочатої ініціативи по боротьбі з фальсифікатом, і я дякую громадськості за підтримку в реалізації цього проєкту. Дивлячись на результати ми бачимо, що критичних загроз для людей не має. Проте, деякі із зразків показали вміст антибіотиків. Тут не має масового характеру, але держава візьме це під свій контроль. Інший фактор – введення в оману споживачів з точки зору того, що вони купують. Ми будемо збиратися з профільними асоціаціями та спільно напрацьовувати заходи по боротьбі з фальсифікатом, щоб добросовісні виробники могли розвиватися, а споживачі отримували безпечну продукцію “, – написав він.

У березні планується реєстрація законопроекту, яким буде визначено термін «фальсифікат», а також заходи, які може застосовувати контролюючий орган.

Наступний продукт, який буде перевірятися на предмет фальсифікату, – соєвий соус, повідомив заступник міністра

https://agronews.ua/node/172676/

Сьогодні в рамках масштабного медіапроєкту «СТОП Фальсифікат» надійшли результати лабораторної перевірки 29 зразків меду, відібраних групами експертів та журналістів на ринках, ярмарках і в супермаркетах. Зразки перевірялися на фізико-хімічні та якісні показники, вміст антибіотиків, цукрових сиропів, інших домішок та пилковий аналіз.

Ми розкодували зразки та озвучили результати дослідження. Зокрема, із 29 зразків – 22 не пройшли перевірку, серед яких 5 зразків містять антибіотик, 12 – цукрові сиропи, також більшість зразків не відповідають заявленому сорту меду. Разом з тим, 7 зразків – є повністю натуральним медом та відповідають усім критеріям якості.

Перевірка меду є продовженням розпочатої ініціативи по боротьбі з фальсифікатом, і я дякую громадськості за підтримку в реалізації цього проєкту. Дивлячись на результати ми бачимо, що критичних загроз для людей не має. Проте, деякі із зразків показали вміст антибіотиків. Тут не має масового характеру, але держава візьме це під свій контроль. Інший фактор – введення в оману споживачів з точки зору того, що вони купують. Ми будемо збиратися з профільними асоціаціями та спільно напрацьовувати заходи по боротьбі з фальсифікатом, щоб добросовісні виробники могли розвиватися, а споживачі отримували безпечну продукцію

Крім того, у березні планується реєстрація законопроекту, яким буде визначено термін «фальсифікат», а також заходи, які може застосовувати контролюючий орган.

Наступний продукт, який буде перевірятися на предмет фальсифікату – соєвий соус.

4 Комментария


Рекомендуемые комментарии

І де ж конкретні виробники? Чому не названі фальсифікатори. Як, наприклад, при дослідженні вершкового масла вказали чесних виробників і "не дуже" чесних

Героїв у студію! 

А так я сприймаю це як чергове бла-бла-бла 

Ссылка на комментарий
Цитата

Зразки перевірялися на фізико-хімічні та якісні показники, вміст антибіотиків, цукрових сиропів, інших домішок та пилковий аналіз.

1. А де ж самі результати перевірок? По суті, нема що обговорювати, бо немає результатів.

2. Зазвичай, перевірки проводяться на відповідність якомусь документу, тут такий документ не був зазначений із самого початку. Перевірки "взагалі" проводяться, щоб дезорганізувати роботу підприємства і збити гроші.

3. Пан Висоцький згадує про невідповідність "сорту". З 06.02.2020 року в характеристиках меду немає такого поняття - "сорт".

Щось товариш міністра недоговорює...:IMHO:

Ссылка на комментарий
1 час назад, asaltan сказал:

1. А де ж самі результати перевірок? По суті, нема що обговорювати, бо немає результатів.

2. Зазвичай, перевірки проводяться на відповідність якомусь документу, тут такий документ не був зазначений із самого початку. Перевірки "взагалі" проводяться, щоб дезорганізувати роботу підприємства і збити гроші.

3. Пан Висоцький згадує про невідповідність "сорту". З 06.02.2020 року в характеристиках меду немає такого поняття - "сорт".

Щось товариш міністра недоговорює...:IMHO:

Мабуть той, що заказав музику, обіс...@вся по самі вуха, тому і таблиць порівнянь немає.:IMHO:

Ссылка на комментарий

неоголошуючи результати досліджень когось елементарно прикривають корупція і крапка когось серйозного зачіпили 

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...