Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 076

Місто закупило 30 бджоломаток


ромео

455 просмотров

Місто закупило для «Спілки пасічників Калущини» 30 бджоломаток

Дата публікації: 2019.08.14 | 

У рамках реалізації проєкту громадської організації «Спілка пасічників Калущини» під назвою «Відновлення популяції аборигенних карпатських бджіл» управління економічного розвитку міста долучилось до його співфінансування.

Коштом міського бюджету закупили і передали племінні бджоломатки Карпатської породи вучківського типу. Також даний проект отримає фінансування сигіз соціального фонду ТзОВ «Гудвеллі Україна», інформує пресслужба Калуської міської ради.

Як розповів у коментарі «Вікнам» заступник начальника управління економічного розвитку міста Юрій Тимків,було закуплено 30 бджоломаток вартістю 5970 гривень.

Загалом на співфінансування проєктів, які отримали фінансування по грантах , тобто отримали зовнішнє фінансування, у міському бюджеті передбачено 100 тис. гривень. Юрій Тимків зауважує:

«Часто громадські організації не мають коштів на власний внесок, а грантодавці серед умов ставлять співфінансування. Тому ми розробили програму, щоб коштом міського бюджету сприяти ГО у співфінансуванні».

ГО «Спілка пасічників Калущини» брала участь у конкурсі проєктів Соціального фонду від ТзОВ «Ґудвеллі Україна», тож, звернулась до міської ради за співфінансуванням. У результаті Спілка стала переможцем серед 17-ти проектів і отримає від агрокомпанії 15 000 гривень на відновлення популяції аборигенних карпатських бджіл.  Співфінансуванням у рамках проєкту від міста стало придбання 30-ти племінних бджоло маток.

20190809_090526__large.jpg

img-bdb6e479913fad1c45806f6d62ebe703-v__

Це перший цього року випадок спів фінансування ГО коштом міського бюджету.

Довідка. Карпатська бджола (Apis mellifera carpatica) — підвид бджоли медоносної. Природний ареал поширення: підніжжя і гірські райони Карпат; але порода поширилася в інші області України, а також Білорусі та Росії штучним розселенням. Місцева назва: Карпатка.

Пристосована до суворих умов гірських районів, характеризується високою зимостійкістю (пристосована до суворих умов зимівлі з великим безоблітним періодом) і зменшеним споживанням корму взимку. Ще однією перевагою породи вважається той факт, що комахи не вилітають за медом і пилком при поганих погодних умовах. Це дозволяє зберегти кількість робочих бджіл на необхідному рівні. Також ця порода пристосована для транспортування на великі відстані, що дуже цінується бджолярами для кочівлі.

Порода характеризується підвищеною восковою продуктивністю. Вони добре виробляють віск, поступаючись тільки італійським і європейським темним бджолам. Карпатські бджоли підходять для запилення тепличних рослин, так як швидко пристосовуються до різноманітного клімату.

http://vikna.if.ua/news/category/kl/2019/08/14/101144/view

  • Ха-Ха 1

5 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

5 часов назад, Мико сказал:

Да какое там племя 

матки по 200 гривен 

Та ви не зрозуміли. Матки куплені у племені ... " хазари". Напрклад. От і тому племенні.

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...