Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 358
  • просмотров
    178 049

Ціни на мед 2019


ромео

810 просмотров

Цьогорічні ціни на весняний мед майже не відрізняються від минулого року

11062019225549494.jpg

Відквітувала акація, і пасічники уже відкачали найцінніший мед – акацієвий. Ми поцікавилися на Тальнівському ринку, скільки просять за літр цього цінного продукту. У неділю на базарі не так багато продавців меду - усього декілька точок. Заходимо у критий ринок, у першому ряду люб’язно запрошують скуштувати весняного меду двоє продавців: досвічений пасічник із Гордашівки та його сусідка, дружина бджоляра із Тального. Місцеві добре знають цих продавців, адже вони роками торгують медом та продуктами бджільництва. Цьогорічні ціни на весняний мед майже не відрізняються від минулого року. За трьохлітрову банку правлять 300 гривень. Мед, звичайно, не чистий акацієвий, а – весняне різнотрав’я. Мед ріпаковий уже загус і побілів. У банці він схожий на смалець. За ціною трохи дешевший - 90 гривень за літр. Розфасований у різноманітну тару, починаючи від 250 грамів. На торговій ятці є також мед у щільниках за ціною 100 гривень за кілограм. Крім меду, тут можна придбати й інші продукти бджільництва: прополіс 40 гривень за 10 грам, пилок 100 гривень за 250 грам. Немає на ринку менш вживаних, але не менш корисних – гомогенату, маточного молочка, настоянки воскової молі. Торгівля не така жвава, як би того хотіли продавці.

-За один базар продаю 4-5 літрів меду,- бідкається продавчиня, - і це лише у неділю. У вівторок та п’ятницю базари перевелися, геть торгів немає. А за місце заплатити треба, за аналізи теж. Та й даром віддавати не будеш, бо мед у наш час, коли масово травлять бджолу, дістається нам нелегко.

-Було й таке, що їздив попід кожну хату й пропонував мед, бо збуту не було зовсім, а жити за щось треба, - вступає в розмову інший пасічник.

А ті пасічники, що не стоять на базарі, мають можливість здати свій продукт заготовачам, звичайно за трохи нижчою ціною. За один кілограм ріпакового меду дають 33- 35 гривень(для порівняння минулого року брали по 24-25гривень). А різнотрав’я зросло у ціні до 40 - 43 гривень за кілограм. Обов’язковою умовою співпраці із заготовачами є наявність документів, що свідчать про реєстрацію пасіки, та копії паспорта й коду продавця.

Завод з переробки меду Beehive у селі Чорнявка, Черкаського району пропонує ще кращі ціни: 55 гривень за різнотрав’я першого сорту й 45 гривень за кілограм травневого меду без ріпаку другого сорту. Найменша партія – 200 кілограмів. Ріпаковий мед у вас куплять по 37 гривень за умови самовивозу не менше півтони.

Та деякі бджолярі не поспішають продавати мед нового врожаю за такою ціною. Добре, що він не псується й може зберігатися роками.

Марина КАМІНСЬКА

http://viche.ck.ua/item/6511

  • Подобається 1

3 Комментария


Рекомендуемые комментарии

Тільки що закинув дану новину в профільну тему, якщо вона там лишня - то видаліть :hi:

Все що там написано чистої води правда, на ринку торгує батьковий сусід, меду чистої акації дійсно немає, бо ми повторно качали кілька вуликів, вже після акації - він має більше темний окрас, на акацію не зовсім схоже

До заводу Біхайв там ще треба якось доїхати по козьїм тропам, дорога до Сміли практично зруйнована вщент фурами Героя України

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...