Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 069

Бджоли вбили коня


ромео

1 052 просмотра

Бджоли вбили коня

18 ТРАВНЯ 2019  
 

5 травня в Білокоровичах рій бджіл вилетів із вулика і напав на коня. Кілька чоловіків, побачивши, що з конем щось не те, підійшли і спробували відігнати бджіл. За що й поплатилися: бджоли покусали і їх також, причому одному з чоловіків довелося викликати «швидку».

Бджоли не хотіли покидати «місце злочину», тому довелося викликати рятувальників. Працівники місцевого підрозділу ДСНС  струменем води змили комах з коня. Мокрі бджоли не зможуть літати деякий час. Кінь конав, його «добили» (на м'ясо).

Голова Білокоровицької громади Сергій Коцур винними вважає бджіл: «Здуріли, вилетіли з вулика і напали на коня». Пан Сергій підтвердив, що приїжджала «швидка»: «Чоловіку вкололи антидот, чи як він там називається, і забрали до лікарні. Наразі з ним все гаразд». Про звернення до поліції голова громади не чув, і про компенсацію пасічником за коня та лікування чоловіка – теж.

Ходять чутки, що то якісь особливі «американські» бджоли. Однак підтвердити їх чи спростувати нам не вдалося. Мабуть, таки неправда, бо ветеринари кажуть, що коні дуже чутливі до бджолиної отрути: 10 - 18 укусів бджіл справді можуть вбити дорослу тварину. І пасічники стверджують, що бджоли особливо агресивно реагують на різкий запах поту коней, корів, і при його появі відразу ж кидаються на тварину. Зазвичай бджоли нападають, щоб захистити бджолину матку (якщо це рій) або себе.

Роман Лісовий

https://uzh.life/novunu/bdzholy-vbyly-konia.html?fbclid=IwAR1Y-Czt-fsdpfxG2GsFTK__jufkESFXW8RNawplnB7vxM_hwAJzWu8rveI

  • Подобається 1

5 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Теж колись читав, що коні дуже погано "тримають бджолиний удар". А бджоли їх жалять чи не більше, ніж інших тварин.

 

Ссылка на комментарий

Цікаво, а випадково коня не випасали під пасікою, але чогось має бджіл забрати пасічник. А святі корови і коні мають пастись кругом. Колись і в мене сосідська корова гуляла по пасіці, але ж то корова їй пастись треба...

Ссылка на комментарий

Річ у тім, що кінь дуже тендітна і чутлива тварина. Будь-який кінь, де вони ще лишились по селах, працює в десять разів менше за людину. Так завжди було. Якби коні працювали 8-ми годинний робочий день (не кажучи вже про 12-14), вони б давно відкинули копита. А ще є таке поняття "кінська доза", як щось дуже велике. Насправді крапля нікотина вбиває коня. Крапля алкоголя можливо також. Одна бджола вбиває коня. Бережіть коней.

Ссылка на комментарий
7 годин тому, Инна сказав:

У меня пчелы зажалили козу. Есть ли смысл колоть животному дексаметазон, супрастин....????? 

два роки назад бджоли також покусали козу, в основному вуха і голова. Нічого не кололи, все пройшло саме десь через тиждень.

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...