Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 360
  • просмотра
    178 272

Рясні дощі “вбивають” бджіл


ромео

564 просмотра

Рясні дощі “вбивають” українських бджіл

 Тра 8, 2019
 

Через рясні весняні дощі українські пасічники не доберуть добру третину з запланованого весняного меду, страждають і самі бджоли. Про це в ексклюзивному коментарі для SEEDS розповів екс-президент спілки пасічників України Леонід Веред.

“Для пересічного пасічного цей рік буде складним. Травневого меду ми вже не взяли відсотків на 30-40”, – каже Леонід Веред.

“З садів, з того ж ріпаку взяти весняного меду не доведеться… Нема сонця. Тільки Донецьк, Луганськ – там жарко. Вся інша Україна – без сонця. Якщо мед і буде – то зовсім невелика кількість”, – каже досвідчений пасічник.

“Перший товарний мед який найбільше ціниться – це акація. На акацію треба їхати вже з готовими сім’ями. Такий процес бджолярі між собою називають “вистрілити в акацію”.

Цьогоріч “вистрілити в акацію” не прийдеться – потрібно їхати з розвинутими сім’ями. Але їх немає – тому і мед цього року з акацій не візьмемо. Якщо дозволить погода, трохи меду з акації може й буде. Однак травень обіцяють вологий. Будуть дощі – і акація меду не дасть”, – прогнозує Леонід Веред.

2-6-750x430.jpg

На думку Леоніда Вереда саме відсутність нарощення бджолосімей є наразі найбільшою проблемою в Україні.

“Погодні умови не складаються. Немає медового приносу навіть з клену та верби. В результаті маємо голодних бджіл. Бджоли голодують – немає розвитку. Багато бджіл заклякають.

А зараз – саме природний час інтенсивного розвитку бджолиних сімей. Ще протягом місяця, десь до середини червня, бджолина матка кластиме найбільшу кількість яєць. Потрібне сонце”, – бідкається пасічник.

Навіть у тих бджолярів, хто ретельно і постійно дбав про мешканців вулика, є свої, аж ніяк не менші проблеми.

“Хто взяв добрі сім’ї, забезпечив, нагодував – тепер вулики набиті бджолою. Настав так званий ройовий стан. В цей час бджола не носитиме мед”, – додав Леонід Веред.

https://www.seeds.org.ua/ryasni-doshhi-vbivayut-ukraїnskix-bdzhil/

  • Подобається 1
  • Сумно 1

2 Комментария


Рекомендуемые комментарии

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...