Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотров
    178 109

Бджільництво як бізнес


ромео

1 516 просмотров

Бджільництво як бізнес: українець відкрив успішну пасіку і тепер виходить на ринок ЄС (ВІДЕО)

 

08.11.2018
   

pas-1024x585.png

Віктор Пархоменко займається бджільництвом вже 15 років, справу свою дуже любить, а до підопічних ставиться з особливою турботою. За його словами, на великих виробництвах цінний мед, а не бджола. У його господарстві бджола так само важлива, як і її продукт.

“Під час роботи з бджолами мед – це супутній задоволенню продукт. А основна місія – сама бджола. Коли з нею працюєш, уловлюєш її ритм, дивишся, як вона старанно трудиться, хочеться й самому працювати ще краще. Кожен раз, бачачи їхню ідилію, захоплююся!”, – з такою любов’ю говорить про своїх вихованок, називаючи їх “мої дівчата”, пасічник Віктор Пархоменко.

У кожному вулику фермера – по 6 тисяч бджіл. Він працює за технологією, за якої збір меду не шкодить бджолам.

“Бджоли в нашій родині були завжди, я ще з дитинства працював із ними. Після закінчення медичного інституту працював лікарем у Броварах, але бджіл не залишав – тоді це було хобі. Сьогодні у нас велика пасіка – і тепер я думаю, що це моє покликання”, – розповідає Пархоменко.

pchelka-1024x562.png

Пасіка розросталася поступово, все почалося з малого, та коли з’явилося 100 вуликів, постало питання, як мед потраплятиме до споживача.

“Почали з побудови цеху для розфасовки меду, а вже в наступному році плануємо збільшувати пасіку”, – говорить Пархоменко. Крім пасіки у Віктора є магазин, в якому продається все необхідне для роботи з бджолами.

“Із бджолами ми працюємо комплексно, збираємо – крім меду – пилок, пергу, маточне молочко, віск, прополіс. Все, що можна взяти від бджоли”, – сказав фермер.

Також українець хоче вийти на міжнародний ринок. “Плануємо експортувати мед, вже отримали документи та внесені до реєстру експортерів. Зараз шукаємо партнерів, яких зацікавить наша продукція на експорт у країни ЄС і на схід”, – зазначає Віктор Пархоменко.

https://uatv.ua/bdzhilnytstvo-yak-biznes-ukrayinets-vidkryv-uspishnu-pasiku-teper-vyhodyt-na-rynok-yes-video/

  • Подобається 5
  • Дякую 1

0 Комментариев


Рекомендуемые комментарии

Комментариев нет

Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...