Перейти к содержанию
  • записей
    1 059
  • комментариев
    2 359
  • просмотра
    178 072

"Медоносний" балкон діда Альоші


ромео

1 209 просмотров

Вулик “діда Альоші” знову на балконі в центрі Вінниці. ФОТО

 

Сергій Стриж, 3 Липня 2018

Рівно рік тому Vezha і канал 1+1 розповідали про дивакуватого літнього вінничанина, який в самому центрі міста на балконі власної квартири на Соборній, 22, влаштував пасіку.

Тоді чоловік обіцяв, що перевезе вулики на свою дачу на Барське шосе. Однак минув рік і містяни знову побачили над головами знайомий вулик, над яким кружляють комахи. А ще один вулик пасічник не виніс на балкон, однак його видно через інше вікно помешкання.

F70B4750.jpg

F70B4751.jpg

F70B4747.jpg

Проте як з’ясувалося, Олексій Чернищук – так звати пасічника – таки виконав обіцянку і бджоли більше не турбують його сусідів.

Спершу ми завітали до сусідів Олексія Олександровича: поцікавились їхньою думкою щодо незвичного захоплення пана Олексія. Ті незадоволено розповіли, що хоча ніхто ще не постраждав від його бджіл, але ризик бути покусаним їм зовсім не до шмиги. Адже в багатьох мешканців маленькі  діти та внуки, дехто має алергічну реакцію на кусання бджіл. Але, бідкались люди – вплинути на “діда Альошу” ніяк не можуть.

Поспілкувались ми і з самими пасічником. Він виявився приязною людиною, з доброю посмішкою відчинив двері, розповів, що вулики кілька днів тому завіз на дачу – отримав такий припис від керівництва ЖЕКу. А ті, що стоять на балконі і на кухні – порожні. Олексій Олександрович збирається і їх перевезти на дачу.

Як ми переконались на власні очі – бджіл у вуликах справді не було. А комахи, які інколи з’являлись біля них, виявились осами, яких, очевидно, привабив запах вощини, яку дід Альоша сушить на підвіконні.

Про своїх бджіл  балконний пасічник розповів, що спеціально їх сюди не привозив, бо на придбання медоносних комах немає грошей, а коштують вони по кілька тисяч за сім’ю. А ті, яких тут тримав, то це йому “дар Небес”: колись виловив два рої, які залетіли у місто.

Сусіди таким поясненням пасічника не вірять та припускають, що дід Альоша хитрує, але, почувши від кореспондента Vezhi що бджіл в квартирі Олексія Чернищука уже немає – наразі заспокоїлись. Водночас кажуть: якщо бджоли раптом з’являться знову на балконних вуликах – звернуться за захистом до правоохоронців.

https://vezha.vn.ua/vulyk-dida-aloshi-znovu-na-balkoni-v-tsentri-vinnytsi-foto/

  • Подобається 2
  • Дякую 1
  • Ха-Ха 1

4 Комментария


Рекомендуемые комментарии

Вы можете быть удивлены на сколько бывают обильные взятки в городе. Ведь улицы, аллеи, проспекты  засаживались как правило деревьями одного вида. И если кому повезёт рядом может быть целые улицы акации, липы и тд. Ну и ещё в городе как правило большое количество парков, за которыми зеленстрой ухаживает весь сезон, поливает и высаживает.

Ссылка на комментарий
1 година тому, andrey88055 сказав:

Вы можете быть удивлены на сколько бывают обильные взятки в городе. Ведь улицы, аллеи, проспекты  засаживались как правило деревьями одного вида. И если кому повезёт рядом может быть целые улицы акации, липы и тд. Ну и ещё в городе как правило большое количество парков, за которыми зеленстрой ухаживает весь сезон, поливает и высаживает.

Так и есть - из наблюдений товарища, который держит пару ульев в пределах города.

Правда, бывает, что после липы обрезает - приноса 0 или же, максимум, живут "с колес". 

Ссылка на комментарий
Гость
Добавить комментарий...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...